Najbardziej podobają mi się twoje zdjęcia "high concept", tzn. takie artystyczne. Już pierwsze w wątku jest takie, potem raz po raz to powtarzasz, np. 75.
Najbardziej podobają mi się twoje zdjęcia "high concept", tzn. takie artystyczne. Już pierwsze w wątku jest takie, potem raz po raz to powtarzasz, np. 75.
"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Mój Pentacon 50 1.8 nie jest zepsutyPo prostu w pewnych warunkach tak ma. Otwarta w pełni przysłona i światło (powiedzmy mocniejsze) padające bardziej z przodu. Wtedy przy krawędziach takie coś się pojawia.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Fajne delikatne zdjęcia, czuć kobiecą rękę![]()
Podobają mi się Twoje zabawy z kwiatkami![]()
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Dzięki bardzo i za miłe słowa i za czepianie się PKS-u hehehe. Prawda jest taka że manualne obiektywy jak dla mnie są jeszcze nie do końca przewidywalne. Zauważyłam że jasne kwiaty takie jak ta róża przy pełnej dziurze i specyficznym kącie padania światła "świecą" po prostu. Można to uznać za mankament, ą można też za zaletę. Kwestia gustu i subiektywnego odbioru.
Dla mnie sukcesem jest to, że tu zaglądacie i macie coś do powiedzenia na temat moich prac, bo jak nikt nic nie pisze to zdjęcia są takie kiepskie, że nikomu się nie chce komentować, albo tak nijakie, że nie ma co pisać.
Mnie się podobają takie wyprane fotki jak ta rozczochrana sasanka albo właśnie róża z ostatniej wrzutki gdzie bardziej chodzi o rysowanie kształtu i światła niż o kolory, dlatego mam tendencję do pozbywania się barw z tej części zdjęcia która nie jest tematem, która nie ma odwracać wzroku tylko boję się, że to może się stać nudne z czasem.
Niemniej wszystkie uwagi są bardzo cenne.
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Myślę, że delikatne i nastrojowe. Myślę również, że po raz kolejny sobie na nie popatrzęMyślę także, że szkoda, że tak nie umiem, ale się cieszę, że dzięki Tobie mogę pocieszyć oczy takim widokiem
![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Z motylkiem kolejny piękny, nastrojowy obrazek. Zajrzałam dziś do Twojej galerii i muszę Ci powiedzieć, że jestem zachwycona. Uważam, że masz talent, a Twoje prace zasługują na miano fotografii artystycznej. Bardzo podoba mi się to, jak operujesz głębią ostrości. Widać duży postęp względem zdjęć z pierwszych stron wątku. I widać, że najlepiej radzisz sobie z motywami przyrodniczo-florystycznymi, bo np. zdjęcia chłopca sprzed paru miesięcy zupełnie do mnie nie trafiają.