Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Mam parę pytań do Was

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ściągnięty i zainstalowany 2.0

Mam jednak problem z poprzednią wersją. Otóż nie ma pliku deinstalacyjnego. Użyłam RegCleanera i tam są trzy pozycje, nowy 2.0 i 2 pozycje Olympus Master. Przy próbie odinstalowania pokazuje, że plik jakiś jest w użyciu.

Mogę zrobić przywracanie systemu do 4 kwietnia, ale boję się, że znikną mi foldery ze zdjęciami które dziś wyłożyłam na pulpit. W zasadzie to nie wiem które mam nowe i zbyt dużo zamieszania powstałoby

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Trzymanie zdjec na pulpicie to nie najlepszy pomysl, lepiej je przenies w jakies normalniejsze miejsce na dysku. Jak stary om nie chce sie usunac to niech lezy, krzywdy nie zrobi
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    krzyśku dzięki ale system działa mi od 1,5 roku, bo mało tu instaluje a jeśli coś niepotrzebnie to zawsze przywracam. Udało się w każdym razie.

Uważam że skandalem jest, że aparatu nie można aktualizować do polskiej wersji. Nawet te ciapowate pepiczki i prymitywni rosjanie mają swoje języki. No cóż, u nas zbija się tylko kasę zamiast opłacić tłumacza i programistę. Wstyd Panowie, wstyd.

Użyłam natomiast tego filtra polaryzacyjnego, szczerze mówiąc ... ja nie wiem czy będę teraz robić fotki bez niego. Zdjęcia wyglądają jak kadry z filmu pełnometrażowego. Zrobiłam zdjęcie po prostu wiszącego prania ponieważ było tam dużo kolorków. Normalnie banalna szczegółowość zabiałaby tą fotkę. Ten filtr zrobił z czegoś banalnego coś ciekawego. Brak mi słów.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    LOL skandalem :P no skandal to ze nie uzylas funkcji Szukaj

1. B&W a jak masz nadmiar forsy to Heliopan
    3. http://www.obiektywni.pl/czytelnia/artykul-197-0.php & google.pl no i mnostwo postow na naszym forum...
    4. jak nie mozesz opanowac pewnych rzeczy to fotografuj w polautomacie np. z priorytetem przeslony (ja tak foce nadal sesje z modelkami w plenerze bo sie dziewuchy wierca i nie mam czasu na jakies zmiany w manualu :P). Nie liczy sie w jakim trybie robisz zdjecie czy jakim aparatem - najwazniejszy jest efekt koncowy.
    5. hmm... woda waciana :P co kolwiek to znaczy to wzialbym dlugi czas naswietlania :P
    6. Przegląd zagadnień z zakresu fotografii – Wikipedia, wolna encyklopedia :P
    7. tak, mozna.... tu jest ciekawy przyklad miksowania filtrami http://plfoto.com/131813/zdjecie.html (uwaga akt!) BTW. najlepiej oceniane zdjecie na plfoto
    8. jesli zadajesz takie pytania to fotografuj w JPGu
    9. zalezy jaka firma, jaki model... ale CF jest szybszy
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja wypowiem się tylko co do punktu 5. Waciana woda - nie robić!!!. To tak oklepany i kiczowaty temat, że omijać go szerokim łukiem.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    robic to co lubic.... a nie ze kicz :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    No chyba, że naga kobita w strumieniu z waciatą wodą .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Albo nagi facet w waciakach w wacianej wodzie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kinga:

pulpit suxx... w skrócie nazwałbym go przekleństwem. ludzie trzymają tam (w praktyce zaszyty jest na pierwszej partycji) ważne rzeczy i w razie jakiejkolwiek awarii pliki płyną.

problematyczne pliki wywalaj startując z innego nośnika. albo stary dos+dn albo płytka z Knoppix'em który podmontowuje partycje automatycznie.

polecam podział dysku na partycje albo dokupienie drugiego. do tego napęd DVD+/- i paczka markowych nośników. nie ominą Cię te zakupy, więc lepiej zawczasu...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Niestety knoppix tez czasem nie jest w stanie usunac pliku, mialem tak przy ostatniej instalacji systemu jakis rok temu.
    A co do archiwizacji zdjec, to raczej oddzielny dysk a nie partycja. Ta ostatnia nie uchroni zdjec w przypadku bledow na dysku systemowym, co w windzie sie czasem zdarza. Mozna jeszcze zrzucac zdjecia do dng i zaoszczedzic troche miejsca (ale tracac mozliwosc edycji w om).
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1