Na 1 przede wszystkim brakuje ostrości. Oba kadrowane centralnie - co nie jest zbyt dobrym pomysłem... Na obu MZ zbyt ostre światło (przy takim świetle staraj się robić zdjęcia w cieniu lub rozświetlaj twarz lampą - będzie bardziej równomiernie oświetlona). 1 ma nawet ładny kadr, niestety jakość kuleje...
PS. Podejrzewam, że dużo więcej powiedzą Ci inni![]()
Ostatnio edytowane przez Maestro1984 ; 31.12.10 o 10:58
Maestro1984 wielkie dzięki za rady, co do jakości to zdjęcie, które wrzuciłem zajmuje 300kb ale w oryginale 9MB i tam jest dużo lepsza jakość, spróbuje je podostrzyć
Witam! Jeśli dobrze widzę zdjęcie nr 2 jest wykadrowane z pierwszego, jakościowo nie wygląda to zbyt dobrze i obróbka jakaś taka zbyt ciemna. Najlepiej prezentuje się zdjęcie ostatnie choć twarz dziewczyny jest zbyt zacieniona i przeszkadzają mi trochę te badyle które wchodzą jej na twarz, poza tym tak jak napisał kolega wcześniej zbyt centralnie.
P.S staraj się zmniejszać zdjęcia zanim je wrzucisz, pierwsze strasznie długo mi się ładowało
Pozdrawiam
Ja bym z tego zrobił coś takiego, jednak dalej MSZ światło jest tu zbyt mocne (cień nosa mi bardzo przeszkadza a z moimi umiejętnościami obróbki nie umiem się go pozbyć)
Pierwsze pewnie wrzucony oryginał żeby pokazać że jakość lepsza![]()
4. Bardzo fajny kadr. Wręcz podręcznikowe umieszczenie modela.
Chciałbym jednak, dla porównania, zobaczyć to zdjęcie w naturalnych kolorach.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
OK, nie ma problemu.
Wyobraziłem sobie tylko te kolorki jakie daje zachodzące słońce i chciałem to zobaczyć myśląc, że masz oryginał w kolorze. Wersja poprzednia bardziej mi jednak odpowiada od wersji BW.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików