Strona 86 z 103 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Odp: Olympus XZ 1 F1,8-2,5

Cytat Zamieszczone przez Gregez Zobacz posta
    Witam wszystkich,
    Mam pytanie, bardzo spodobał mi się ten aparat i zamierzam go sobie sprawić. Mocno przymierzam się też do zakupu opcjinalnego wizjera vf-2. Po pierwsze: czy ten wizjer jest wart swoich pieniędzy? Czy ktośz forum ma może taki i może polecić lub odradzić ten zakup? Po drugie, nie bardzo mam pomysł jak miałbym nosić w etui xz1 zprzyłączonym wizjerem. Czy jest jakieś dedykowane etui pod taką konfigurację?
    Wizjer ma swój malutki futeralik, który można przypiąć do paska aparatu.
    Mam VF2 i jest przydatny przy silnym słońcu, kiedy ekranik staje się mało czytelny.
    To tak w skrócie.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

VF-2 polecam, mam dwa i chwalę. Nie widziałem etui do XZ-1 z wizjerem. Powiedzmy sobie szczerze, XZ-1 z wizjerem wygląda monstrualnie Nosić go można w jakiejś niedużej zgrabnej torbie. Plusy ujemne VF-2: brak blokady gniazda, regulacja "dioptriażu" przez pokręcenie gumą okularu. Jedno i drugie może się w torbie zdarzyć "samo". Plus dodatni - wysoka rozdzielczość.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Wizjer fajna rzecz jako wizjer jako taki ale i ''stabilizator'', umożliwiający pewniejsze trzymanie aparatu. I tu - w serii e - to ma sens, bo tam stabilizacja marna, ale XZ1 dość, że jasny to jeszcze posiada znacznie lepszy stabilizator i w tym rozumieniu wizjera wiele się już nie zyska.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Jeśli kadrujesz w ostrym słońcu to tak, trzeba wizjera. Czy wart swoich pieniędzy - zależy od zasobności Twojego portfela. Ja mam.
    Jest to przedmiot wielkości połowy pudełka zapałek. Zdjęcie i założenie to pół sekundy. Ja noszę w kieszeni.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Znalazłem fotkę XZ-1 z VF-2

ja używam VF-2 z muszlą EP-9, fajnie "leży" do oka Niestety łatwiej nią pokręcić w torbie.

The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Bardzo dziękuję zapomocne głosy. Na vf2 trochę się uparłem i wiem, że spokojńie da radę bez niego ale przesiadam się z wielkiego nikona d80 i mam już nawyk patrzenia i kadrowania przez wizjer a nie na "zombie".

| OlyJedi Awatar marun
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Od pewnego czasu też myślę o tym wizjerze i jak już temat padł to pociągnę go jeszcze. Czy to prawda, że VF-2 jest bardzo podatny na odchylanie się do góry - zwłaszcza gdy korzystają z niego osoby w okularach - czytałem takie opinie. Czy ktoś z was używa VF-3 - jeśli tak to proszę o opinie. A może ktoś miał oba w ręku - jeśli tak, to który byście polecili.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Zdecydowanie vf2. Spojrz: http://www.thephoblographer.com/2011...-vf-3-or-vf-2/
    Lepsza rozdzielczość i powiększenie, solidniejszy, czarny czyli lepszy do czarnej wersji xz1
    Vf2 to najlepszy wizjer elektroniczny na rynku, tak o nim piszą.

| OlyJedi Awatar monstro
    Mieszka w
    lubelskie - Białoruś tuż, tuż...
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ja też mam pytanie do użytkowników VF-3, czy warto go kupić? Wizjer ma być sporadycznie używany, głównie w silnym słońcu, więc nie wiem, czy warto dopłacać do VF-2? Kolor akurat mi pasuje srebrny
    "łapię chwile ulotne..."

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez monstro Zobacz posta
    Ja też mam pytanie do użytkowników VF-3, czy warto go kupić? Wizjer ma być sporadycznie używany, głównie w silnym słońcu, więc nie wiem, czy warto dopłacać do VF-2? Kolor akurat mi pasuje srebrny
    Zobacz tutaj
    https://forum.olympusclub.pl/threads...B%C4%87./page5

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów