Pierwsze testy nowo nabytego białego XZ-1 już za mną...
Jestem bardzo zadowolony, mały lekki, szybki, obsługa niezbyt klopotliwa.... Ale czymże byłby post bez pomarudzenia...
Co mi się nie podoba ?
- jak już pisaliście paredziesiąt stron temu, czasem zdarza mi się przestawić tryb pracy aparatu,
- dziwnie odszumia JPG`i ... ale jeszcze nie klepałem w RAW`ach fotek,
- akumulator wystarczył na 270 zdjęć bez lampy w warunkach dziennych.
Wszystko przeboleję ale już się rozglądam za zamiennikiem bądź drugim oryginalnym akumulatorem
Ogólnie sprzęt jest świetny !
Oczywiście ale to już nie pierwsze jego fotki.
Zobaczymy jak będzie dalej ale tak czy inaczej drugi akumulator to obowiązkowa sprawa.
Świetnie się go nosi - cały dzień i nic nie boli...
No i całkiem przyjemnie skleja panoramy. Robiłem to pierwszy raz i wyszło całkiem nieźle ! Chociaż cholernie długo trwa postprocessing.
Szok wielkościowy i wagowy jest, to fakt. Szczególnie po odłożeniu E-30 z 40-150 gubi się między palcyma.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Przede wszystkim to nie mam pojęcia czym to wywoływaćZapomniało się już co nieco od kiedy odstawiłem E-1 na półkę chwały...
Będzie czas to i się mocniej potestuje - na razie wykorzystuję go w turystyczny sposób![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||