Strona 30 z 103 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mam apetyt na ten aparat.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    ostatnio XZ1 dzielnie mi towarzyszył w górach

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	panorama na TWysokie.jpg
Wyświetleń:	226
Rozmiar:	112,7 KB
ID:	44512  

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    ostatnio XZ1 dzielnie mi towarzyszył w górach

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink
    https://picasaweb.google.com/PoulQa/...45560419921074
    Dobrze widzę, HiM Kwande?
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar marun
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeżeli ktoś się zastanawia czy kupić ten kompakt analizując dane techniczne, może warto skupić się wyłącznie na jego wyglądzie . a prezentuje się świetnie. Z pewnością, to docenili przyznając mu nagrodę red dot award!

http://www.partner.olympus.pl/2011.0...da_reddot.html

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    Pytanie do użytkowników, którzy bawią się tym kompaktem już jakiś czas - subiektywnie - co jest najmocniejsza stroną tego kompakta? Co należałoby poprawić?
    Kupilibyście ponownie ten aparat? A może jakieś usterki, awarie, niepokojące sygnały?
    czy ktoś zdecydował się dokupić wizjer zewnętrzny, czy wyświetlacz daje sobie radę bezproblemowo w słoneczne dni?
    Jakieś spostrzeżenia na temat działania stabilizacji - jest efektywna?

Na koniec - jak duże wydruki z tego kompakta zdołaliście zrobić bez utraty jakości?
    Specyfikacje sobie a życie sobie - tak często bywa....

| OlyJedi Awatar marun
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kupiłem ten aparat jako kieszonkową wersję lustrzanki, bo tą nie zawsze mogę zabrać ze sobą. Fotografując w trybie JPG+RAW codzienne sytuacje korzystam zazwyczaj z AUTO (w biegu) i preselekcji przysłony. Muszę przyznać, że tryb AUTO bardzo mnie mile zaskoczył. Miałem w ręku różne kompakty, ale ten prawie zawsze trafia w prawidłową ekspozycję przy czym nie podbija na siłę ISO. Do zdjęć rodzinnych kompozycja: jasny obiektyw - stabilizacja - ekspozycja współgra idealnie. Włączanie trwa krótko, a rekcje aparatu są natychmiastowe. Ekran niestety nie jest już takim mocnym elementem. Owszem OLED świeci ładnie, ale do LCD jakiejś przepaści nie widzę. Dodatkowo denerwuje mnie gdy fotografując w plenerze, w słoneczny dzień często widzę siebie w odbiciu wyświetlacza. To że kolory podbija to już tu pisano. Irytują mnie również małe ikonki i literki. Mam słaby wzrok i sprawia mi to znaczne kłopoty, Nic by się nie stało gdyby aparat miał trzy ustawienia wielkości symboli. A tak trzeba nauczyć się na pamięć. Wizjera nie planuje kupować bo to aparat do kieszeni, a z wizjerem ciężko taką kieszeń znaleźć. Kupiłbym ponownie - jest naprawdę świetny, ale lustrzanki nie zastąpi .

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    Dzięki marun!
    czyli jednak co "patrzałka" to patrzałka... ech dlaczego producenci nam to zabrali...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Dzięki marun!
    czyli jednak co "patrzałka" to patrzałka... ech dlaczego producenci nam to zabrali...
    Moda " Na Zombi " nadal aktualna.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria
    Ta metoda na zombie ma swoje zalety - czasem - ludzie nie traktują człowieka jak zagrożenie, ot pstrykacz-turysta - nawet jak się znajdę w kadrze, to i tak nic nie będzie widać - i to jest spora zaleta np w fotografii ulicznej.
    Jednak tylko do czasu aż słonko nie zaświeci mocniej... wtedy z reguły g...uzik widać w tym LCD - wtedy to już jest naprawdę focenie po omacku.
    Myślałam, że ten nowy typ wyświetlacza coś w tej materii zmienia... szkoda, że byłam w błędzie
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 27.03.11 o 23:02

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Jednak tylko do czasu aż słonko nie zaświeci mocniej... wtedy z reguły g...uzik widać w tym LCD
    Chyba przesadzasz, wszystkie aparaty produkowane od kilku lat, które trzymałem w łapkach, radzą sobie w miarę sprawnie nawet w pełnym słońcu. Czasem trzeba w menu podbić jasność maksymalnie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów