Strona 29 z 103 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Niestety, nie mam nigdzie pod ręką takiego ciuszka, jeżeli znajdę to sprawdzę jak się na nim XZ-1 sprawuje.
    Popatrz w weekend po galeriach , na pewno gdzieś coś podobnego wisi na wieszakach.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Hmm... Przebrnąłem przez XZ-1 chyba po całości i znalazłem sporo sknoconych rzeczy, z których chyba wszystkie załatwi poprawka w firmware (choćby stopień odszumiania JPG, AF w video, bzikujące AutoISO i parę innych rzeczy). W dyskusji na DPreview przeczytałem, że nie tylko ja widzę problemy (w większości - te same...) i goście podobno nawypisywali pobożne życzenia co do nowego firmware do pomocy technicznej Olka.

W związku z powyższym mam pytanie - czy ktoś bliżej "władz"/"centrali" wie lub mógłby się dowiedzieć czy taka poprawka będzie (do E-P1 zdaje się była dość szybko, chodziło o AF), czy też przyjdzie czekać na XZ-2? Pisanie petycji pomijam, bo i tak nic nie dają.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Nie wiem czy Merti chodziło o taką kurtkę (materiał śliski, jakby baaardzo drobna siateczka), ale proszę. Mory kolorowej nie zauważyłem.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Crop 1do1 JPG z puszki.JPG
Wyświetleń:	212
Rozmiar:	174,9 KB
ID:	43649   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Crop 1do1 RAW.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	175,2 KB
ID:	43650   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Pełny kadr JPG z puszki.JPG
Wyświetleń:	171
Rozmiar:	261,0 KB
ID:	43651   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Pełny kadr RAW.jpg
Wyświetleń:	184
Rozmiar:	270,2 KB
ID:	43652  

"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Nie wiem czy Merti chodziło o taką kurtkę (materiał śliski, jakby baaardzo drobna siateczka), ale proszę. Mory kolorowej nie zauważyłem.
    WoW, co ten Oly wyczynia w tym jotpegu, praktycznie kupiony mam ten sprzęt, do fotek tylko w jpg (chyba, że na auto jest opcja raw+jpg).
    Twoje sample są bardzo wymowne i jednocześnie są zaprzeczeniem tego co tak kocham w E-PL1 (niezależnie od iso).

Są w tym aparacie regulacje dla: NR, ostrość w jotpegu/na auto?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    NIE ma regulacji NR (a jest dobijająca), ostrość, kontrast i nasycenie regulowane jak w lustrzanych Olkach. WB był na auto. Opcja JPG+RAW jest, tak robiłem fotki kurtki. Niestety Olek spartolił firmware w tym genialnym pod względem "sprzętowym" aparacie, oby szybko wyszła poprawka.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    ostrość, kontrast i nasycenie regulowane jak w lustrzanych Olkach. Opcja JPG+RAW jest,
    Czy powyższe regulacje są dostępne w trybie AUTO?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Z tego co pamiętam tak - jest to schowane w trybach koloru (muted, natural itp).
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

RC

Instrukcja mówi:

Fotografowanie ze zdalnym sterowaniem błyskiem
    Zewnętrzne lampy błyskowe udostępniające tryb zdalnego sterowania i przeznaczone do użytku z tym aparatem mogą być używane do fotografowania ze zdalnym sterowaniem błyskiem. Wbudowana lampa błyskowa może sterować maksymalnie trzema niezależnymi grupami lamp błyskowych. Szczegółowe informacje zawiera dokumentacja dostarczona z zewnętrzną lampą błyskową.
    Komuś się udało znaleźć sterowanie grupami? U mnie działa tylko włącz/wyłącz RC i tyle :]
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Przyszło mi samemu sobie odpowiedzieć W specyfikacji XZ-1 na stronach Olympusa pisze że obsługuje tylko 1 grupę i 1 kanał w RC.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    68
    Moja galeria
    W marcowym Digital Foto Video jest test zaawansowanych kompaktów/m.inn. XZ-1, LX5, S95.../. Miał ktoś w ręku i czytał?
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów