Strona 13 z 103 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    14-56
    a dla małego obrazka 28-112

Bardzo ładnie w kieszeni się mieści ten maluch i sprawia solidne wrażenie w łapach. Kółko na obiektywie ma trochę plastikowy skok ale bez przesady. Po prostu to nie to co metalowe kółko ze starych metalowych obiektywów.
    Ekran jest bardzo OK.
    Na obsługę w rękawiczkach raczej nie ma szans. Chyba że w lateksowych.

Gdyby tak te bebechy wrzucić do jakiejś starej camedii...
    Ok. Dzieki za blyskawiczna odpowiedz. A jesli chodzi o jasnosc obiektywu?
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez enem Zobacz posta
    Ok. Dzieki za blyskawiczna odpowiedz. A jesli chodzi o jasnosc obiektywu?
    Jeśli chodzi Ci o to, jaką przysłonę musiałby mieć, żeby GO była taka sama, to mniej więcej f/4-5,6.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Wlasnie o to mi biegalo. Dzieki za informacje. I zycze milego weekendu
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Fajny aparat, bardzo poręczny, szybki af nawet w kiepskich warunkach oświetleniowych, ładny a dzisiaj dowiedziałem się że tani.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    No, to wlasnie zamowilem. Teraz tylko czekac i obgryzac paznokcie w oczekiwaniu na to cudenko

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Dzięki uprzejmości Jacka podczas warszawskiego zlotu mogłem sobie poużywać XZ, więc kilka wstępnych, bardzo subiektywnych, uwag ode mnie.

Aparat jest malutki a przy tym sprawia wrażenie solidnego, czuć, że ma się go w ręce, nie ma wrażenia "wydmuszki". Poza tym, co tu dużo pisać - jest po prostu ładny.
    Wielofunkcyjny pierścień zmiany parametrów przy obiektywie - bardzo fajny patent, w połączeniu z kółkiem i przyciskami z tyłu, obsługa staje się bardzo przyjemna, nawet intuicyjna po spędzeniu z aparatem kilku chwil. Obsługuje się to o niebo lepiej niż każdy kompakt, z którym do tej pory miałem do czynienia, inaczej niż lustrzanki E-systemu, dość chyba podobnie do Penów + ten pierścień na obiektywie. Dla mnie bomba...

Zdjęcia - jak na moje oko jest dobrze, żeby nie napisać bardzo dobrze. Względnie duża matryca i jasny obiektyw robią swoje. Generalnie nie miałem potrzeby wychodzenia poza 100 ISO, nawet w Muzeum Powstania Warszawskiego, przy czym ja lubię względnie długie czasy, na granicy poruszenia.
    Autorem ostatniego zdjęcia jest Wieprz. Zdjęcia mają exify, wszystkie były robione z ręki.

Aparat ma wydajne zasilanie - bawiłem się nim sporo w przeciągu całego dnia, udostępniłem go też kilku osobom i oddałem wieczorem, z ciągle działającą baterią. Jest dobrze, tym bardziej, że w wyższej temperaturze powinno być jeszcze lepiej.
    Aparat ma dobrze działający tryb makro oraz super makro (obiektyw przestawia się w najszersze położenie).

Art filtry - w sumie jest z tym zabawa i jak je sensownie zastosować, to w można mieć "artystyczne" zdjęcie prosto z aparatu . Dowodem użyteczności art filtrów niech będzie fakt, że jedno ze zdjęć zdobyło 2 miejsce w naszym zlotowym konkursie

Poniżej próbka - dramatyczna tonacja, ostatnie zdaje się fotografia otworkowa:

Mam kilkadziesiąt zdjęć z różnymi ustawieniami aparatu, JPGi i rawy, jeszcze pewnie coś wstawię, chętnie też udostępnię zainteresowanym, najpierw sam muszę je ogarnąć. Jak ktoś chce duży JPG lub raw któregoś z zamieszczonych zdjęć niech pisze.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Autorem ostatniego zdjęcia jest Wieprz.
    Ale mi zrobiłeś antyreklame
    Bokeha tylko chciałem zobaczyć

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Ale mi zrobiłeś antyreklame
    No tak, świńska robota, ale masz już kolejną fotę na forum
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pierwszy tak obszerny test XZ-1 na DSLRmagazine.com
    (w tym momencie translacja na angielski nie działa).

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów