Kurde, to mi namieszaliscie teraz.... Mowia, ze od przybytku glowa nie boli. Jak widac ta teza nie sprawdza sie w wypadku oferty OlkaChyba jednak przeanalizuje swoje potrzeby ponownie.
Kurde, to mi namieszaliscie teraz.... Mowia, ze od przybytku glowa nie boli. Jak widac ta teza nie sprawdza sie w wypadku oferty OlkaChyba jednak przeanalizuje swoje potrzeby ponownie.
Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy
Przecież jest dokładnie odwrotnie. Życie stało się proste. Lubisz zmieniać obiektywy - zostajesz z lustrem. Masz ochotę na mały korpus z kitem? - kupujesz XZ 1. To jest strzał w bezlusterkowce.
Sprawa jest skomplikowana, ale mysle, ze w koncu kupie i xz-1 dla zony (zamiast eksploatowanego od kilku lat Lumixa) i p-l2 dla siebie. Jak juz gdzies wspomnialem, mam tez nadzieje na olka m43 w wersji PRO i swiat stanie sie wowczas prostszy (??).
Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy
Jak zmieni FL-50 na FL-50R to z xz-1 nie będzie tak śmiesznie bo może sterować radiowo o ile dobrze pamiętam
Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon
No właśnie o to samo miałem zapytać: w XZ-1 nie widzę wbudowanej lampy, a czasem jednak jest potrzebna.
Czy mogę założyć że, obsłuży on taką FL-36R bezpośrednio na stopce, a również radiowo bez kupowania dodatkowych akcesoriów ?
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Lampa jest, wyskakuje jak w E-PL1. Systemowe lampy też obsłuży. Ale sterowanie bezprzewodowe Olka nie jest radiowe, tylko błyskiem.
Wyklikane z mobilka
oo, dzięki Moominek. Faktycznie teraz dokopałem się do specyfikacji i jest lampa, sterowanie zewnętrzymi też ok.
Trochę szkoda że ekran nie jest dotykowy, no ale wszystkiego mieć nie można.
No to czekamy na nowy cennik OlyJedi...![]()
nie wiem czy było
http://www2.olympus.pl/consumer/xz-1...ccessories.htm
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Przecież XZ1 jest już w nowym cenniku![]()
Ostatnio edytowane przez C+ ; 14.01.11 o 09:53 Powód: Automatyczne scalenie postów
W cenniku z listopada go nie widzę... jest jakiś nowszy?