Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: e-330 Uszkodzona klapka baterii - 820 zł!?

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

e-330 Uszkodzona klapka baterii - 820 zł!?

Witam - mój E-330 zaczyna się sypać: pękł zaczep (jeden z dwóch blokujących klapkę baterii w korpusie) co powoduje nagminne samoczynne otwieranie się klapki, odłazi guma na rękojeści w okolicy diody IR oraz przy złączu USB (mimo, że w okresie gwarancyjnym była klejona w serwisie). Ponieważ gwarancja minęła zadzwoniłem do serwisu - i jak się dowiedziałem taka naprawa dla E-330 jest naprawą ryczałtową - koszt 820 zł !?
    Pytanie - gdzie w okolicy Bydgoszczy mogę to zrobić po normalnych kosztach lub ewentualnie kupić taką klapkę?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Gdańsk, OK Serwis. U mnie na jesieni był problem z klapką, już nie pamiętam dlaczego nie było oryginalnej [czy Oly nie miał już], nie pamiętam, ale poradzili sobie pięknie
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jeśli nie sprawi to kłopotu to ładnie poproszę o jakiś namiar na ten serwis (telefon lub nazwę firmy).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dobre . Ok Serwis jest ok. Dzięki.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Kurcze, o co w tym wszystkim chodzi? Jaki sens ma ryczałtowa opłata za naprawę? Też się właśnie odbiłem od informacji, że nawet przeczyszczenie styków w E-400 będzie kosztowało zryczałtowane 830 PLN. Na moje pytanie, czy oczyszczenie matówki również tyle, pani potwierdziła.
    No wybaczcie, ale tylko brzydkie słowa mi się cisną na usta.

A przy okazji: czy może kto z Was miał doświadczenie z własnoręczną wymianą klapki od slotu kart pamięci w E-4xx?

| OlyJedi Awatar lukasz78
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie ma przymusu, nie musisz serwisować po gwarancji w Olympusie. Parę postów wyżej masz kontakt do innego serwisu.
    Ryczałt ma większy sens przy poważniejszych naprawach. Oczywiście nie wszystko mieści się w ryczałcie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    MZ chodzi o to żeby serwis firmowy nie zajmował się "pierdołami", to mogę zrozumieć. Ryczałt w droższych produktach w stosunku do ich ceny nie jest wygórowany. Za to brak udostępniania drobnych części serwisowych serwisom "trzecim" łagodnie mówiąc mi się nie podoba.
    Wyklikane z mobilka

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Z linku powyżej - za wymianę klapki od baterii E-400 (w lecie) policzono sobie chyba 67 zł - jeśli dobrze pamiętam.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    @Moominek i lukasz78 - no tak, Wasze tłumaczenie brzmi sensownie. Tak więc udam się pod wskazany powyżej adres.
    Tylko kurcze szkoda, że nawet jeśli jest to świadome działanie, to nie ma jasnego komunikatu do użytkowników w stylu: "polecamy inne punkty, tu zajmujemy się specjalistycznymi naprawami" - zamiast tego dowiaduję się expressis verbis że za przeczyszczenie styków zapłaciłbym rzeczone 800pln. Jakoś po prostu brak mi w tym szacunku dla klienta, który nie wiedzieć czemu chce się trzymać marki i woli pójść do ich serwisu zamiast szukać najtańszego rozwiązania. A wystarczyłyby dwa zdania wyjaśnienia i wskazanie przez panią odp. adresu...

@Bodzip - wielkie dzięki za info!