Ładny plener. Mnie najbardziej podoba się 18. - uzyskałeś fajny efekt odbicia w wodzie.![]()
Ładny plener. Mnie najbardziej podoba się 18. - uzyskałeś fajny efekt odbicia w wodzie.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
17. i 18. zajefajne widoczki
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Dziękuje wszystkim za ocenę. W weekend byłem w plenerze więc coś wrzucę lada dzień jak wybiorę coś ciekawego co mi się spodoba.
W pierwszym widać, że wrzuciłeś za dużo grzybów w barszcz. Dom, drzewo, niebo, woda, grobla z mostkiem, koparka w tle. Za dużo się dzieje, co odwraca uwagę od tego, co naprawdę chciałeś pokazać. Ponadto wydaje mi się, że umowna granica podziału góra dół przebiega zbyt blisko środka. Widzę co najmniej trzy różne wersje tego zdjęcia - też nie są idealne, bo kadrowane na szybko. (załącznik).
W drugim przeszkadzają mi te gołe kikuty, psujące efekt reszty kadru i za jasne niebo.
Ostatnio edytowane przez deduch ; 1.11.11 o 20:14
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
mnie się podoba 1 wersja Deducha
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Deduch mysle, ze pierwsza fotka najlepsza z calej trojki, chociaz z prawej strony masz pozostalosci po...![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jak pisałem, to na szybko. Chciałem tymi wersjami raczej zobrazować, że na jednym zdjęciu było zbyt dużo tematów i odniesień symetrii - tyle,ża starcza na co najmniej trzy wersje.
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
Dzięki za opinie. Faktycznie, mniej rzeczy w kadrze i zdjęcie stało się ciekawsze.
Deduch - dzięki za nakierowanie co robię źle, Twoje wersje zdjęcia są o wiele lepsze.
Następne postaram się już lepiej i bardziej przemyślanie kadrować.
Jedynka deducha zdecydowanie najlepsza.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików