Myślę, że nie będą aż tak eksperymentowali i oprą się na przetestowanych matrycach z E-410 czy E-510Zamieszczone przez Yx
Myślę, że nie będą aż tak eksperymentowali i oprą się na przetestowanych matrycach z E-410 czy E-510Zamieszczone przez Yx
Ufff... jedynego czego się bałem to próby podkreślenia profi charakteru E-next kilkunastomegapixelową matrycą.Zamieszczone przez Jack
Moim zdaniem jak na Olka to całkiem przyzwoicie i nie gorzej niż, to co można uzyskać z dotychczasowych konstrukcji od e-500 począwszy. Ale do matrycy Canona to mamy jeszcze daleeeeeko - zarówno jeśli chodzi o szum jak i detale. Nie wiem czy się zgodzicie ze mną...Zamieszczone przez grizz
ech, żeby tak można było obiektywy 4/3 podłączyć pod puchę ze znakiem C.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Lubisz winietęZamieszczone przez blady
?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
uważaj bo Cię zabanują za taką profanację...żeby tak można było obiektywy 4/3 podłączyć pod puchę ze znakiem C.
mnie się wydaje że jest całkiem nieźle. a skoro jest nieźle to powinni robić kolejne, mniej szumiące matryce 10MPIX a nie 12, 14 czy więcej. taką drogą - nie pakowania kolejnych pixeli - poszło FUJI i ponoć efekty w S5 są powalające... ale żadnych testów tej maszyny nie widać...
Biorąc pod uwagę aspekty religijne i techniczne to składam samokrytykę za połączenie 4/3 do tak nędznej konstrukcji której nazwy już nie śmiem wymieniać.
Karol, to jest dobry pomysł, jak by rozwój zatrzymał się na ilości, a poszedł w jakość.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Ja myślę, że te matryce są już na wysokim poziomieporównajcie teraz 10 megowe matryce Sony stosowane w A100 czy D80/D200, przecież one są dużo większe od matryc 4/3, a nie szumią proporcjonalnie mniej
![]()
bo Najkon, Pentax itp. biorą matryce od soniaka, który czuje się chyba zbyt pewnie. może za jakiś czas te firmy nie będą ciągnąć krzemu od soniaka, tylko od matsushity, wzorem OLKA? nigdy nie wiadomo...
Ten taki, ten sraki... ja już odpadłem z jarania się kolejnymi newsami i spekulacjami. Raz jedna firma jest lepsza, drugim razem inna. Prawo rynku... konkurencja wymusza postęp.
Czekam więc na nowości od Canona, Nikona, Pentaxa, SONY i Olympusa. Niech się dzieje...
I kolejna porcja fotek, tym razem z dalekiego wschodu tutaj . Całość bardziej przypomina test czy porównanie szkieł 18-180 i 14-42 podpiętych do e410 niż możliwości samego aparatu. Wszystkie zdjęcia zostały bowiem wykonane na ISO 100. Jednak z długiej chwili można pooglądać.
Korzystając z okazji witam wszystkich forumowiczów tych starszych i tych, którzy pisują tutaj od niedawna. Forum to przeglądam od dawna. Nawet nie pamiętam od kiedy. Nie udzielałem się jednak ponieważ dotychczas nie używałem sprzętu Olympusa. W najbliższym czasie, jak tylko pokaże się na rynku e510 zamierzam go kupić, stąd czas zacząć udzielać się również na forum, na razie tylko odtwórczo. A oto bezpośrednie linki do fotek np. dla flashgeta
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Już poprawiłem linki
pozdr..