Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 225

Wątek: E-410 sample

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

hehe zaraz mi sie oberwie :-))) ale co tam i tak kupie e510

no z tym dokopywaniem to nie wiem.... patrzac oczami olka to jest niezle. Patrzac przez inne systemy to... no wlasnie :P pokazalem link kumplowi i mnie wysmial i powiedzial ze w swoim Canonie ma mniej szumu przy ISO3200

/EDIT
    moze to spozniony Prima aprilis :P nie wiem jaki to canon... a teraz nie odpowiada (na GG) ...
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar Maro66
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    52
    Moja galeria

Re: hehe zaraz mi sie oberwie :-))) ale co tam i tak kupie e

Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    ... no wlasnie :P pokazalem link kumplowi i mnie wysmial i powiedzial ze w swoim Canonie ma mniej szumu przy ISO3200
    To taki dżołk miał być z jego strony? Jaki to Canon?

The z00m
    Gość
    Hmmm... czekamy na RAWy. Myślę, że Olek dołączy nowymi produktami do stawki, która będzie coraz bardziej wyrównana. Canon natomiast to inna bajka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Jesli chodzi o Canona 400D xTi 10 Mpx, to aby sprawdzić czy istnieje przepaść szumowa pomiędzy E-410 1600 ISO, a 400D 1600 ISO, wszedłem na galerię 400D w dpreview.com zamieszczoną przy teście tego aparatu, załadowałem 20 fotkę od lewej (stoisko z owocami 1600 ISO) w pełnych rozmiarach - takich, jak fotki E-410 w linku i spojrzałem na skrzynki z jabłkami na fotce - szum jak marmur na posadzce. Może ciut mniejszy niż w E-400, ale w sposób widoczny degradujący szczegóły w tym powiększeniu.

Jesli chodzi o E-410, to chyba jakis postęp w szumie jest, tak o 0,5 w porównaniu do E-330, co wg mnie jest dość dużo - każde pół EV się liczy.

Porównałem test szumowy E-410 z testem Nikona D40 zamieszczonym na letsodigital, odnośnik w teście E-410 (D40 jest aparatem jak by nie było, który ma 6 MPx, a więc ma większe fotosites (piksele) w przetworniku obrazu i powinien z urzędu szumieć znacznie mniej i nie zauwazyłem dużej róznicy.

Wydaje mi się, że na tych kilku fotkach z E-410 widać także bardzo cenną rzecz - paleta kolorów i subtelności tonalne w drobnych szczegółach sa znakomite i nie są chyba znacznie zubażane w miarę wzrostu czułości, co jest równie ważne jak szum.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Ja się na tym kompletnie nie znam, ale obejrzałem - wszystkie!
    Jestem "zbudowany"! Jest OK, a może być LEPIEJ! Tak mówią.
    Pozdrówka.

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zgadzam sie z Tadeuszem Choć robiłem fotki camuniem 400 i moim zdaniem ma większe szumy od E-410(szkoda że wszystkie foty w dobrym świetle robione) Postęp naprawdę duży jak na Olego. Tylko nadal 3 punkty autofokusa... - klęska

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a ja mam naście plików CR2 z 20D i nie wydaje mi się żeby jakość obrazu w ISO800 była lepsza niż to, co daje E-330 (oczywiście mowa o plikach RAW w obu przypadkach). wyżej na pewno kamuń wygrywa, ale do ISO800 żadna rewelka - idą łeb w łeb.

OLEK się obudził w 2006, w 2007 pokazuje że ma coś jeszcze do pokazania poza zaje****ą optyką której poza E-330 nie ma tak naprawdę do czego podpiąć.

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Jeronimo
    w sumie jedyna fotka na ktorej cos mozna zobaczyc to ta http://www.letsgodigital.org/html/re...mals_zoom7.jpg
    no kurde...w końcu coś jest. jeśli tak wygląda iso 1600 to ja jestem happy as hell. szum zdecydowanie bardziej akceptowalny, nawet jeśli to wynik postprocessingu to i tak jest OK! szczegóły nie giną, zdjęcie nie nabiera plastikowego charakteru jak w pewnej, powszechnie znanej marce. czekam na sample z e-510, ale już odkładam kasę. wie ktoś w końcu, ile ma kosztować to body-cudo?

| OlyJedi Awatar suchy10
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ja chciałem w tym tygodniu E 330 kupować....chyba jeszcze poczekam. Cos mi sie wydaje, ze będzie warto

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Się tak nie wkręcajcie...
    To jedyne sample w JPG i to z mało wiarygodnego portalu. Goście jak w PL Fotopolis tylko kadzą, więc ja bym za bardzo na tych zdjęciach nie polegał...
    Poczekajmy na jakieś kolejne, zanim się wszyscy nakręcicie na zmianę korpusów na nowe maluszki.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto