Strona 17 z 23 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 225

Wątek: E-410 sample

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    no, choćby taki malutki, z ilością klatek, migawką, przysłoną, formatem zapisu, czułością. od razu byłaby inna rozmowa. a tak to żarówa po gałach...

ciekawe która firma pierwsza "odkryje" że przydałoby się na stałe wyświetlić ISO w wizjerze albo na status LCD.
    Sry, ale muszę w odrębnym poście by było przejrzyście...

Kurna KaarooL'u nie dadzą Ci drugiej rolki oraz status LCD ponieważ mogłoby się okazać, że E-next byłby lepszy tylko (lub aż) wizjerem, uszczelnieniami i uchylnym LCD. Jak wówczas uzasadnić min. dwukrotnie wyższą cenę?

Status LCD dla mnie osobiście bardzo jest przydatny, ale jak miałem D 7D to jakoś sobie radziłem i nie czułem dyskomfortu. Ok... lepiej jest mieć niż nie mieć, ale nie demonizujmy pewnych rozwiązań lub ich braku. E-510 to puszka na miarę D80 i 30D. W jednym przypadku będzie gorsza, w innym lepsza. Wiemy czego się spodziewać. Dla mnie istotne jest tylko czy ma opcjonalnego gripa. Każdy aparat miałem z gripem... SD10, D200, 20D, D 7D i dwukrotnie E-1. Tak się do tego przyzwyczaiłem, że po odkręceniu od E-1 gripa nie czułem kompletnie aparatu.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    z00m, KaarooL nie zmieni systemu, to maruda ale doskonale wie że nigdzie nie będzie mu tak dobrze jak u Olka Magus poszedł do C i wcześniej czy później zrozumie jakiego zonka popełnił
    Z tym gripem do E-510 to ja słyszałem że nie będzie i to z wiarygodnego źródła, dlatego jak jednak będzie to miła niespodzianka, zawsze wolę taki wariant )

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    KaarooL nie zmieni systemu, to maruda ale doskonale wie że nigdzie nie będzie mu tak dobrze jak u Olka Magus poszedł do C i wcześniej czy później zrozumie jakiego zonka popełnił
    tak, Panie, jakość wykonania i optyka. optyka, optyka... na kiego grzyba kupować c lub n za grubą monetę a potem oglądać aberracje i bujać się z serwisem. zobacz jaki robin zrobił się zgryźliwy od przesiadki. pluje na 4/3 gdzie może a w szufladzie hoduje pachnącego nowością 14-54...

jedynym przełomem w rozsądnej cenie mogłoby być FUJI S5 ale nic o tejże maszynie nie słychać. poza tym najkon nabiera wody nosem a niedługo zacznie również uszami. oni również, wzorem OLKA, przesypiają oczekiwania rynku pro... a kamuń nieubłaganie zażera tort kawałek po kawałku. wraz z 1D mkIII nadchodzi pogrom, żółtki już szykują się do ewakuacji z tonącej barki...

The Zoom:

wyluzuj. wiem o co chodzi z brakiem rolek itp. pozycjonowanie sprzętu na rynku... brak tych kilku szpejów spycha E-510 poniżej D80/30D. jakością obrazu OLEK może D80 zjadać, ale ergonomią i wizjerem odstaje od obu i już się robi dyskusyjnie.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ale ergonomią i wizjerem odstaje od obu i już się robi dyskusyjnie.
    Karolu rozumiem że masz e510 i stąd te wnioski, czy mogę prosić o sample ?
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    sample ergonomii i wizjera?

Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    grizz:

badałeś D80? takie tanie coś ma zajebisty wizjer na pryzmacie, wizjer przy którym ten z E-1 wymięka (pomijając krycie). dwie rolki, choć tandetne, to jednak są. zeszłej jesieni macałem D80, ale zajechało tandetą więc po prostu kupiłem kolejny obiektyw... z ciekawości macałem niedawno 20D (tego bym nie chciał, tylko cele poznawcze) i jakiś takie nieprzyjazny mi się wydał, ale lepiej wykonany od D80. obiektyw za ponad 2k wykonany niczym 14-45... sorry...

a może czegoś nie wiem i E-510 ma wizjer o powierzchni ponad 220mm2?

jeśli 70% fotek robię na manualu aparatu i lampy, to duży ostry wizjer i owe dwie rolki są dla mnie wyznacznikiem ergonomii. nie musicie się zgadzać, każdy ma swoje potrzeby.

i tak pewnie kiedyś tego E-510 kupię, bo firma nie daje innego wyjścia... LCD się dyktą zasłoni i można działać. już nie męczę, bo niektórzy idealizują tą konstrukcję.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    sample ergonomii i wizjera?

skoro ma E-510 to może zrobić kilka testowych strzałów tak czy nie?

KaarooL to nie chodzi o to że ktoś idealizuje, raczej o to że nie ma co pisać wiążących tekstów na temat produktu którego jeszcze nie ma

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL

jeśli 70% fotek robię na manualu aparatu i lampy, to duży ostry wizjer i owe dwie rolki są dla mnie wyznacznikiem ergonomii. nie musicie się zgadzać, każdy ma swoje potrzeby.
    jeśli 70% zdjeć robisz w taki sposób to bym na Twoim miejscu w OLku nie siedział ;p
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    ja tam 90% zdjęć robię na pełnym manualu i nie widzę potrzeby odchodzenia od Olympusa bo niby czemu?? wytłumacz mi to grizz ale tak jak małemu dziecku :P

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Heh zasugerowałem się tym manualem jako MF :/

mój błąd - to z nerwów chyba - egzaminy są ZŁE.