Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 225

Wątek: E-410 sample

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Nie bierzcie tego jak oficjalnego stanowiska Olka, ale na Photokinie poznałem plany na ten rok. Mowa była o miniaturce podróżniczo kompaktowej, większym bracie z opcją gripa, i E1v2.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Na japońskiej stronie olka jest info, że u nich od 21.04.07 e410 jest oficjalnie dostępny w sklepach, natomiast przy e510 widnieje data 07.2007.
    Z tego wynika, iż raczej przed lipcem bym się sprzętu na rynku nie spodziewał, chyba, że jakeś egzemplarze z beta-softem dla testerów.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Może te kropy http://www.four-thirds.cn/forum/thread-44766-1-1.html nieco rozjaśnią, chociaż to tylko jpegi, a ja chińskiego nie znam.
    Tutaj http://www.four-thirds.cn/forum/thread-44766-3-1.html o ile da się zrozumieć porównanie kropów w ramach poszczególnych ISO kolejno z e410, A100 i D80

pozdr...

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    zbigniew J, pisz edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    lessie:

wiesz, ten E-510 nie jest tym na co czekam. nie lubię kompromisów - jak kupować to kupować a nie potem kopać w menu za pierdołami i wciskać się w wizjer.

the zoom:

ISO800 jakie mam nie pozwala cieszyć się do końca. przynajmniej marudzę konsekwentnie, bo Ty jeszcze 2x zmienisz zdanie, hehe.

RE:

wszystko pięknie, ale na jesieni to mogą sobie ten cały sprzęt sam wiesz gdzie... gdyby konkurencja nie robiła takiego badziewia to już dawno by mnie tu nie było. jakość wykonania i optyka to symbole 4/3... ale body ze średniej półki wciąż nie widać...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    tu (link ponizej) pisza ciekawe rzeczy
    http://www.tvsmith.net.my/picturesto...10_launch.html

m.in, ze nastepca E1 ma miec jakosc obrazu zblizona do EOS (chyba canona 1D lub 1Ds ...)
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    hehe, dlatego czekamy na to nowe wychuchane cudo. jeśli ktoś nie uciekł w "martwym roku" 2006 to wyjście z 4/3 przed jesienią 2007 wydaje się niezbyt celowe. w tym roku albo pokażą klasę albo już na zawsze 4/3 pozostanie systemem "na dwa lata".

wciąż jednak nie rozumiem tego deficytu rolek i choćby maciupkich status LCD...

z tymi szumami na poziomie EOS to można interpretować że chcieliby dorównać 30D i to akurat jest wykonalne, bo już E-330 nieźle zawalczył. dużym matrycom (crop 1.3 i brak cropa) nie podskoczą na razie.

| OlyJedi Awatar siwyjohn
    Mieszka w
    Cz-wa, Wa-wa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    wciąż jednak nie rozumiem tego deficytu rolek i choćby maciupkich status LCD...
    W E-410 drugiego wyswietlacza za bardzo nie ma gdzie zmieścić. Za to w E-510 mogliby sie rzeczywiście postarać i go upchnąć.
    E-1 | HLD-2 | GS-2 ** 14-54/f:2.8-3.5 | 40-150/f:3.5-4.5 ** FL-50 | FP-1
    Praktica Nova B ** Flektogon 20mm/f4 | Tessar 50/f2.8 | Pentacon Electric 100/f2.8 | Sonnar 180/f2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    no, choćby taki malutki, z ilością klatek, migawką, przysłoną, formatem zapisu, czułością. od razu byłaby inna rozmowa. a tak to żarówa po gałach...

ciekawe która firma pierwsza "odkryje" że przydałoby się na stałe wyświetlić ISO w wizjerze albo na status LCD.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Nie bierzcie tego jak oficjalnego stanowiska Olka, ale na Photokinie poznałem plany na ten rok. Mowa była o miniaturce podróżniczo kompaktowej, większym bracie z opcją gripa, i E1v2.

Pozdrawiam
    Dlaczego nie zaprezentowano gripa na Photokina?

the zoom:
    przynajmniej marudzę konsekwentnie, bo Ty jeszcze 2x zmienisz zdanie, hehe.
    U mnie to przejściowe, u Ciebie pernamentne. Jak dolegliwość jest długotrwała staje się nieznośna

RE:

wszystko pięknie, ale na jesieni to mogą sobie ten cały sprzęt sam wiesz gdzie...
    Zadam w takim razie pytanie, które kiedyś zadał Radek chyba Magusowi... To na co się przesiadasz

Skoro wiemy, że E-next będzie w tym roku, ale nie ma szans by znalazł się w sklepach do lata to po cholerę jeszcze marudzić

Sytuacja jest jasna. Każdy wie na czym stoi. Skoro komuś nie pasi i nie może czekać to tak jak Magus powinien zmienić system. Dzięki przemyślenej polityce wprowadzania nowych produktów poprzedzonej rewelacyjnymi promocjami na starszy sprzęt nowych użytkowników e-systemu przybywa.

Pozdrawiam...