Jak dla mnie to są całkiem przyzwoiteZamieszczone przez The z00m
Zwróć uwagę że sporo jest np. przy f/3.5 i pewnie stąd to mydło... Przy ISO 100 jest bardzo dużo szczgółów z kita
![]()
Jak dla mnie to są całkiem przyzwoiteZamieszczone przez The z00m
Zwróć uwagę że sporo jest np. przy f/3.5 i pewnie stąd to mydło... Przy ISO 100 jest bardzo dużo szczgółów z kita
![]()
Dlatego ja podchodzę na chwilę obecną do wszystkich okazanych fotek z rezerwą. Uwierzę, jak zobaczę sprzęt i foty na naszym forumZamieszczone przez Karol K.
![]()
jak dla mnie też ale ja mam E-1![]()
umówmy się - Canonem Olek nigdy pod kątem szumów nie będzie i jeśli ktoś oczekuje takiej gładkości to musi zmienić system. Przypuszczam że nawet wypasiony E-X nie zrobi w tym temacie rewolucji. Ale wygląd tych sampli, a nawet to co oferuje z ISO 800 E-330 jest przepaścią w porównaniu do E-1, może dlatego tak nam się wydaje że jest świetnie.
W E-1 jest "mydlany szum"
Ale podejście mam jak ZOOM - niewierny jestem z natury. Zobaczę to uwierzę.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Ja nie oczekuję rewolucji. Oczekuję poprawy. Canon pod względem opanowania szumów jest liderem do którego wszyscy powinni przynajmniej chcieć dołączyć. Na chwilę obecną Canon jest poza zasięgiem wszystkich producentów matryc.Zamieszczone przez lessie
Chciałbym by poczynania Olympusa były zgodne z tym co często mawiał mój były dyrektor... "trzeba sobie obierać realne cele, nic jednak nie zaszkodzi by w perspektywie mieć cele, które na obecną chwilę są poza naszym zasięgiem".
moje spostrzeżenia:
- co za yntelygent robił takim mydlanym obiektywem na dziurze 3.5? trzebaby toto chociaż do 5.0 przymknąć
- JPEG nie stanowi, ale z tego co widzę to te nowe maluchy kładą na łopatki również E-330 w temacie zaszumienia
jeśli ma wyjść coś większego to niech w końcu wyjdzie, bo wczoraj znowu musiałem robić na ISO800 w pomieszczeniach a za każdym razem mniej mnie to bawi. oby nie wpadli na "genialny pomysł" upakowania w kolejnej maszynie 12MPIX...
nadchodzące 10MPIX z chęcią zamieniłbym na 8MPIX z ładnym ISO1600, choć to co widzę i tak przeszło moje oczekiwania.
W E-next będziesz miał 10mpxZamieszczone przez KaarooL
Mniej się nie da z marketingowego punktu widzenia.
obym dożył momentu kiedy toto się ukaże na rynku, bo jak na razie to Im się nie spieszy... mógłbym sobie na otarcie łez E-330 zapodać, ale nie spełnia moich oczekiwań, E-400 i E-410 to też nie to. zobaczymy kiedy ten E-510 się pokaże - kilka miechów możnaby się z nim przemęczyć.
dziwnie cicho o S5 Pro... na zielonej wyspie też cisza?
jakoś mnie ten Fujek nie ciągnie...właściwie nie wiem z jakiego powodu...
co do E-x i E-510. Gdyby takich jak Ty Karool było więcej to by mi pasowało. Na wejściu E-X mnie finansowo rzłoży pewnie ale jak będą przejściowcy z 510 to odkupię 510 ledoprzechodzonegoA na E-X uzbieram
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Chłopaki nie biadolcie już. Ja bym piał z zachwytu, gdyby E-510 miał opcjonalny grip. Wówczas wykładałbym na to kiedy E-next się ukaże. Skoro nie ma E-next to nie pozostaje nic innego jak kupno planowanych obiektywów.
Jak się na chłodno wszystko skalkuluje to Olympus wcale źle się nie prezentuje ze swoją polityką. Ruszyło się na Olimpie i bardzo dobrze.
Zawsze będą ludzie niezadowoleni niczym zbanowanyrównież na cyberfoto.pl robin102
![]()
PS. Ostatnie zdanie nie tyczy się Ciebie KaarooL'u. Ja również lubię umiarkowanie pomarudzić. Ciesz się swoim 7-14. Ja się włąśnie przymierzam do zakupu![]()
nikt nie powiedział że nie bedzieZamieszczone przez The z00m
, ale nie słyszałem też głosów że bedzie
![]()
było sobie życie