Strona 15 z 23 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 225

Wątek: E-410 sample

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Cytat Zamieszczone przez Karol K.
    To już pewnie większość widziała(kolejne kilkadziesiąt ładnych fotek z E-410 ):
    -http://rayk.zenfolio.com/p889190241
    -http://exifdb.popco.net/model_view.p...MPUS&model=157
    Ja tam nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania ISO800 szumiące, a ISO1600 znacząco szumiące. Czy zdjęcia w wysokim ISO były robione z włączonym filtrem czy bez? Są strasznie mydlane.

Trzeba poczekać, aż pojawią się sprzęta na rynku i trafią na nasze forum. Wówczas koncert życzeń i wszystko będzie jasne.
    Jak dla mnie to są całkiem przyzwoite Zwróć uwagę że sporo jest np. przy f/3.5 i pewnie stąd to mydło... Przy ISO 100 jest bardzo dużo szczgółów z kita

The z00m
    Gość
    To już pewnie większość widziała(kolejne kilkadziesiąt ładnych fotek z E-410 ):
    -http://rayk.zenfolio.com/p889190241
    -http://exifdb.popco.net/model_view.p...MPUS&model=157
    Ja tam nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania ISO800 szumiące, a ISO1600 znacząco szumiące. Czy zdjęcia w wysokim ISO były robione z włączonym filtrem czy bez? Są strasznie mydlane.

Trzeba poczekać, aż pojawią się sprzęta na rynku i trafią na nasze forum. Wówczas koncert życzeń i wszystko będzie jasne.
    Jak dla mnie to są całkiem przyzwoite Zwróć uwagę że sporo jest np. przy f/3.5 i pewnie stąd to mydło... Przy ISO 100 jest bardzo dużo szczgółów z kita
    Dlatego ja podchodzę na chwilę obecną do wszystkich okazanych fotek z rezerwą. Uwierzę, jak zobaczę sprzęt i foty na naszym forum

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jak dla mnie też ale ja mam E-1
    umówmy się - Canonem Olek nigdy pod kątem szumów nie będzie i jeśli ktoś oczekuje takiej gładkości to musi zmienić system. Przypuszczam że nawet wypasiony E-X nie zrobi w tym temacie rewolucji. Ale wygląd tych sampli, a nawet to co oferuje z ISO 800 E-330 jest przepaścią w porównaniu do E-1, może dlatego tak nam się wydaje że jest świetnie.
    W E-1 jest "mydlany szum"

Ale podejście mam jak ZOOM - niewierny jestem z natury. Zobaczę to uwierzę.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    jak dla mnie też ale ja mam E-1
    umówmy się - Canonem Olek nigdy pod kątem szumów nie będzie i jeśli ktoś oczekuje takiej gładkości to musi zmienić system. Przypuszczam że nawet wypasiony E-X nie zrobi w tym temacie rewolucji. Ale wygląd tych sampli, a nawet to co oferuje z ISO 800 E-330 jest przepaścią w porównaniu do E-1, może dlatego tak nam się wydaje że jest świetnie.
    W E-1 jest "mydlany szum"

Ale podejście mam jak ZOOM - niewierny jestem z natury. Zobaczę to uwierzę.
    Ja nie oczekuję rewolucji. Oczekuję poprawy. Canon pod względem opanowania szumów jest liderem do którego wszyscy powinni przynajmniej chcieć dołączyć. Na chwilę obecną Canon jest poza zasięgiem wszystkich producentów matryc.

Chciałbym by poczynania Olympusa były zgodne z tym co często mawiał mój były dyrektor... "trzeba sobie obierać realne cele, nic jednak nie zaszkodzi by w perspektywie mieć cele, które na obecną chwilę są poza naszym zasięgiem".

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    moje spostrzeżenia:
    - co za yntelygent robił takim mydlanym obiektywem na dziurze 3.5? trzebaby toto chociaż do 5.0 przymknąć
    - JPEG nie stanowi, ale z tego co widzę to te nowe maluchy kładą na łopatki również E-330 w temacie zaszumienia

jeśli ma wyjść coś większego to niech w końcu wyjdzie, bo wczoraj znowu musiałem robić na ISO800 w pomieszczeniach a za każdym razem mniej mnie to bawi. oby nie wpadli na "genialny pomysł" upakowania w kolejnej maszynie 12MPIX...

nadchodzące 10MPIX z chęcią zamieniłbym na 8MPIX z ładnym ISO1600, choć to co widzę i tak przeszło moje oczekiwania.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    ...oby nie wpadli na "genialny pomysł" upakowania w kolejnej maszynie 12MPIX...
    W E-next będziesz miał 10mpx Mniej się nie da z marketingowego punktu widzenia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    obym dożył momentu kiedy toto się ukaże na rynku, bo jak na razie to Im się nie spieszy... mógłbym sobie na otarcie łez E-330 zapodać, ale nie spełnia moich oczekiwań, E-400 i E-410 to też nie to. zobaczymy kiedy ten E-510 się pokaże - kilka miechów możnaby się z nim przemęczyć.

dziwnie cicho o S5 Pro... na zielonej wyspie też cisza?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jakoś mnie ten Fujek nie ciągnie...właściwie nie wiem z jakiego powodu...
    co do E-x i E-510. Gdyby takich jak Ty Karool było więcej to by mi pasowało. Na wejściu E-X mnie finansowo rzłoży pewnie ale jak będą przejściowcy z 510 to odkupię 510 ledoprzechodzonego A na E-X uzbieram

The z00m
    Gość
    Chłopaki nie biadolcie już. Ja bym piał z zachwytu, gdyby E-510 miał opcjonalny grip. Wówczas wykładałbym na to kiedy E-next się ukaże. Skoro nie ma E-next to nie pozostaje nic innego jak kupno planowanych obiektywów.

Jak się na chłodno wszystko skalkuluje to Olympus wcale źle się nie prezentuje ze swoją polityką. Ruszyło się na Olimpie i bardzo dobrze.

Zawsze będą ludzie niezadowoleni niczym zbanowany również na cyberfoto.pl robin102

PS. Ostatnie zdanie nie tyczy się Ciebie KaarooL'u. Ja również lubię umiarkowanie pomarudzić. Ciesz się swoim 7-14. Ja się włąśnie przymierzam do zakupu

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Chłopaki nie biadolcie już. Ja bym piał z zachwytu, gdyby E-510 miał opcjonalny grip. Wówczas wykładałbym na to kiedy E-next się ukaże. Skoro nie ma E-next to nie pozostaje nic innego jak kupno planowanych obiektywów.
    nikt nie powiedział że nie bedzie , ale nie słyszałem też głosów że bedzie
    było sobie życie