rzeczywiście masz pecha...
mi się czasem zdarza ale póki co...odpukac....
rzeczywiście masz pecha...
mi się czasem zdarza ale póki co...odpukac....
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Jeronimo:
twardy jesteś. ja to widzę tak, że nowe body wywleką na światło dzienne dwie rzeczy:
- lewe egzemplarze obiektywów, które nie trafiają w punkt
- konieczność przymykania dla uzyskania większej GO (więcej szczegółów w kadrze)
w prawdzie napisalem EOT no ale musze sie odezwac...Zamieszczone przez KaarooL
Moglbys mi wytlumaczyc o czym piszesz?
- jakie nowe body?
- jakie lewe obiektywy? (tego to juz wogle nie rozumiem)
- no i po co piszesz jakas szczatkowa definicje GO? mowa byla o f/2.8 i obiektywie Zuiko z tzw. polki profesionalnej. Jakbysmy rozmawiali o manualnym starym obiektywie z przeslonami 1.4 czy 1.8 to mozna by tu pisac cos o przymykaniu.
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
dobra, uszczegółowię. 5MPIX wybacza więcej niż 10. teraz każde potknięcie w ostrzeniu czy obiektyw nie trafiający w punkt - wszystko to będzie wyłazić.
znalazłem ten teścik http://www.focustestchart.com/chart.html i sobie go zrobię, może nawet dzisiaj...
macie jakies propozycje jakie przyjąć ustawienia? chyba zdecyduję się na jpegi przy zresetowanych pozostałych ustawieniach, przy okazji wyjdzie mi jak ostre jest szkło. Spróbuję na różnych wartościach przysłony.
Sebastian
Lessie, jestem tym także zainteresowany, ale stronka którą podałeś nie otwiera się.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Już się otwiera.
fajnie tam gościu tłumaczy co i jak, a najważniejsze że podchodzi do sprawy ze zdrowym rozsądkiem a nie sprowadza wszystkiego do poziomu molekuł...
ciekawy jestem co mi wyjdzie, szkoda że statywu nie wziąłem do roboty
Rafał, Twój podpis mnie właśnie rozwalił...a miałem zły dzień![]()
Dobre...ja chociaz jeden obiektyw mam jasny ale "roztelepany..."
Sebastian
Lessie - co znaczy "roztelepany"Mój 14-54 trzyma się znakomicie, nie zauważyłem żadnych luzów, o co chodzi
![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
przeczytaj temat od początku...![]()
Sebastian