Pocieszę Cię, ja też nie bardzo wiem- podsłuchałam u jakiegoś załamanego właściciela, jak się wkurzał na sędzinę ze swojego ringu....
Prawdopodobnie chodzi o ustawienie/położenie? łap psa względem tułowia tegoż psa.
Pocieszę Cię, ja też nie bardzo wiem- podsłuchałam u jakiegoś załamanego właściciela, jak się wkurzał na sędzinę ze swojego ringu....
Prawdopodobnie chodzi o ustawienie/położenie? łap psa względem tułowia tegoż psa.
To może ja się odniosę do samych zdjęć. Powinnaś popracować nad obróbką cz-b, bo w wielu zdjęciach ciemne partie, a często są to psy, stały się nieczytelne.
A co do samego konkursu, to ma on dla mnie taki sens, jak te wszystkie konkursy piękności, począwszy od kilkuletnich dziewczynek.
Mnie bardzo spodobała się wrzuta teatralna.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Wiem, że cienie są smoliste![]()
Zwłaszcza na czarnej sierści psów, myślę jednak, że obróbka cz-b ma tu drugorzędne znaczenie - warunki były jakie były - godziny południowe, ostre słońce, psy pod wiatami/parasolami/namiotami = bardzo duże kontrasty. Tam gdzie wyciąganie wydawało mi się celowe, to się bawiłam, w pozostałych wypadkach zostawiłam tak jak rejestrował to aparat i oko - bardzo kontrastowo.
Łeb doga - był bardzo wyciągany z cienia - w przeciwnym razie pies byłby bez oka. Tyle, że on był maści popielatej, nie czarnej.
Czasem wręcz bawiłam się w konturówki - ten sznaucer miniatura - 275,
lub takie dwie (nie wstawiałam w zasadniczej wrzutce, bo tu w ogóle nie wyszło, pokazuje ze względu na efekt konturowy, o którym piszę wyżej):
Dzięki za odwiedziny i pozostawione komentarze.
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 7.07.14 o 11:23
Sam po moich boćkach widzę, że słoneczko nas nie rozpieszcza![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||