Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Fotki Kisiego :)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Fotki Kisiego :)

Witam!
    Prosze o komentarze tego co popełnilem, co popelnie i zamieszcze w tym wątku. Prosze o uwagi i sugestie. Na poczatek fotki mojej córki Milenki. Prosze nie kwalifikowac tych ujec jako "album rodzinny" tylko oceniac, dlatego ze nie mam jak focic czegos innego lecz jedynie osoby ktore mam pod ręką ewentualnie rzeczy ktore bede mógł uchwycic na spacerze, stąd też mój apel.

Na poczatek 5 fotek:
    Jak odbieracie tą "uciętą" twarz ?
    1.

2.

3.

4.

5.

PS.
    Nie wiedzialem ze moge kliknac na "Kody podlinkowań" i stamtąd skopiować odpowiedni. Dlatego tez pod kątem uwag suchara zmieniłem swojego posta.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Po pierwsze, walisz fotki do galerii w zbyt wielkiej ilości. Po drugie tutaj dajesz linki oczekując na naszą cierpliwość przy otwieraniu. W związku z tym ocednię pierwsze, bo na dalsze otwieranie nie mam cierpliwości. Kadr fatalny, ucięcie oka, w tym przypadku niczym nie uzasadnione. Nie widzi mi się takie kadrowanie zupełnie. A dziecię słodkie, jak to dzieci w tym wieku. Zbyt wiele na raz.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ
    Po pierwsze, walisz fotki do galerii w zbyt wielkiej ilości. Po drugie tutaj dajesz linki oczekując na naszą cierpliwość przy otwieraniu. W związku z tym ocednię pierwsze, bo na dalsze otwieranie nie mam cierpliwości. Kadr fatalny, ucięcie oka, w tym przypadku niczym nie uzasadnione. Nie widzi mi się takie kadrowanie zupełnie. A dziecię słodkie, jak to dzieci w tym wieku. Zbyt wiele na raz.
    Hmm... fotki ważą po 40 kb wiec nie powinny sie dlugo ładować. Dzieki za ocene.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    U mnie nie było problemu otwieraniem zdjeć. Zbyt wiele podobnych ujęć 1. i 2. - praktycznie takie same tylko pierwsze wykadrowane... Trzy pozostałe też niewiele się różnią między sobą.
    Jak dla mnie - trochę zbyt duża GO i ten pomarańczowy pałąk natrętnie rzuca się w oczy. Poza tym - nic mnie specjalnie nie razi.
    Dziecię słodkie (i wiem, że trudno wybrać te KILKA ujęć bo każda mina jest ważna )

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kisi; skoro juz wrzuciles te zdjecia do Galerii, to pod nimi mozesz kliknac na "Kody podlinkowan" i skopiowac kod do tego zdjecia z miniaturka (bbcode) i wklejic taki kod zamiast linku na forum. Dzkieki temu beda miniaturki, zamiast golych linkow. Albo wklejac kod "pelny rozmiar i tytul".

Co do zdjec: rowniez uwazam, ze za duzo bardzo podonych ujec. W zasadzie mogles sie ograniczyc do dwoch. Drugiego i piatego. Drugie calkiem przyjemne, aczkolwiek troche jednak jest to moim zdaniem "album rodzinny"... Podobnie piate. Piate mi sie o tyle bardziej podoba, ze wyraz twarzy dziecka jest interesujacy. Szkoda tego pomaranczowego palaka w tle, bo troche odciaga wzork. Bez niego byloby calkiem ok.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Wiem ze te fotki sa bardzo podobne do siebie. Ale zdecydowalem sie na ich wystawienie ze wzgledu na fakt iz wszystkie popelnilem nowym obiektywem ktory aktualnie intensywnie testuję (Pentacon 50). Na wszytskich GO=1.8. Robione w oswietleniu okiennym, bez zadnego przygotowania. Bardziej koncentrowalem sie na poprawnosci fotek pod kątem technicznym (a nastepnie ujęcia) i chyba pod tym kątem nie jest źle.
    Wkrótce pokaże inne rownież robione tym samym obiektywem z manualnym ostrzeniem.

Jeszcze raz dziekuje za dotychczasowe opinie i oceny jak i za te które będą. Dzieki nim będę mogl bardziej przyszlifować swoj "warsztat".
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Zobacz sobie fotki Eddiego z tego Pentacona.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Wiem, widzialem... szczena opada. Wlasnie dzieki nim kupilem ten obiektyw bowiem na ZD50 nie stać mnie a tak mam wersję portretówki dla ubogich.
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Wiem, widzialem... szczena opada. Wlasnie dzieki nim kupilem ten obiektyw bowiem na ZD50 nie stać mnie a tak mam wersję portretówki dla ubogich.
    Ja w tym celu zakupilem Heliosa 44M-4 MC Przede wszystkim to po prostu taniutkie szklo, a chcialem sprawdzic, czy mi sie spodoba M42. Niestety prawie sie nim dotad nie pobawilem, bo moj aparat bawi w seriwsie
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pierwsze 2 fotki bardzo mi się podobają ze względu na oczy maluszka Takie fajne oczy ma dzieciaczek
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl