Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Zguba

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja mam torbę ze sprzętem zawsze na ramieniu lub przynajmniej blisko ciała, ciągle pod ręką lub co najmniej w zasięgu wzroku. Prędzej zgubię spodnie, niż sprzęt...
    Też mi sie tak zawsze wydawało - ale kiedyś wracając do domu zostawiłem torbe foto na stacji kolejowej w okolicach Olomouca Wsiadając do Pociągu do kraju wziąłem wszystko tylko nie torbe foto. Zorientowałem sie po pół godzinie - zanim wysiadłem złapałem pociąg z powrotem i dotarłem na stację już miałem poobgryzane paznokcie do łokci.

Jak wszedłem do budynku poczekalni i torby nie było - przeżyłem kolejny zawał... Zrezygnowany poszedłem spytać zawiadowcy stacji i okazało się że torba leży sobie ładnie i czeka...

Od tamtej pory wiem że takie rzeczy niestety moga się zdarzyć i wiem że jak juz się zdarzy - są szanse że trafi na uczciwych ludzi...

Dlatego wizytówki w torbie, podpisane karty pamięci i takie zapinki z adresem jak do opisania bagażu w samolocie mam poupychane w swoim plecaku...

Przynajmniej będę miał świadomość że nie będzie takich

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=20745

wątków o moim sprzęcie i znalazca będzie miał jak do mnie trafić....

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Aparatu, laptopa, samochodu i żony...
    odpowiednia kolejność powiadasz

.
    pozdrawiam serdecznie, Sebu$

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    Aparatu, laptopa, samochodu i żony...
    To już chyba lepiej mieć utrzymankę, bo przynajmniej nie trzeba się całe życie umartwiać i na forach o tym pisać :P Utrzymankę poza tym można pożyczać i można się jej pozbywać w dowolnym momencie. Nie wadzi człowiekowi. Tak jak żona.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    TWsiadając do Pociągu do kraju wziąłem wszystko tylko nie torbe foto.
    To ja mam inaczej: mogę zostawić wszystko, tylko nie plecak foto. I problem znika
    Ostatnio edytowane przez Plumek ; 5.12.10 o 23:59 Powód: Automatyczne scalenie postów

Swoje fotki wrzucam na Insta

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    To już chyba lepiej mieć utrzymankę, bo przynajmniej nie trzeba się całe życie umartwiać i na forach o tym pisać :P Utrzymankę poza tym można pożyczać i można się jej pozbywać w dowolnym momencie. Nie wadzi człowiekowi. Tak jak żona.
    Utrzymanka, w przeciwieństwie do żony ma jednak pewne wady. Na przykład taką wadę, że jak łożymy na utrzymanie utrzymanki za mało, to ona gotowa podjąć jakąś inną pracę by się utrzymać.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Utrzymanka, w przeciwieństwie do żony ma jednak pewne wady. Na przykład taką wadę, że jak łożymy na utrzymanie utrzymanki za mało, to ona gotowa podjąć jakąś inną pracę by się utrzymać.

Pozdrawiam
    Jedną wadę może mieć Poza tym - same plusy.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    Jedną wadę może mieć Poza tym - same plusy.
    Z tej wady podstawowej wiele wad pochodnych wynika. Od pustek w portfelu po pewne takie niepokoje zdrowotne (choć jak ktoś lubi adrenalinę...).

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Z tej wady podstawowej wiele wad pochodnych wynika. Od pustek w portfelu po pewne takie niepokoje zdrowotne (choć jak ktoś lubi adrenalinę...).

Pozdrawiam

To chyba tak samo, jak przy żonie?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Zdradzę Wam mój patent na niezapominanie o torbie ze sprzętem. Zaznaczam, że jestem człowiekiem mega-roztargnionym. Jeśli mam ze sobą foto-torebkę to siedząc w knajpie (albo gdziekolwiek) kładę ją na ziemi, a pasek zakładam na nogę (kolano). Nikt mi nie zapierdzieli, a sam nie zapomnę. Od lat stosuję ten myk i jeszcze nie posiałem dzięki Bogu sprzętu.
    Robie dokladnie tak jak Rafal. Siedzac gdziekolwiek tez zakladam pasek na kolano, czasem tak jeszcze przekladam noge za pasek, ze jakby chcial mi to jednak ktos zakosic to nie da rady - musialby uciac pasek... albo noge :P Ogolnie jestem mega ostrozny jesli chodzi o sprzet i zawsze bardzo pilnuje. Nie jestem raczej roztargniony, ale za to jak slyszalem w jakich sytuacjach ludzie potracili sprzet przez chwile nieuwagi...
    Nawet jak chodze po ulicy z aparatem to dlon tak przekladam przez pasek, ze raczej mi nikt puch z lapy nie wyrwie, a dodatkowo jakbym sam ja wypuscil z reki to nie walnie na ziemie.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar johny1002
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzięki za odpowiedzi i rady. Jakby ktoś jednak coś słyszał, wiedział proszę o kontakt.

Sprzęt na pewno nie zapadł się pod ziemie, ktoś na pewno go ma. Dodatkowo w torbie oczywiście miałem swoje wizytówki, ale nikt od soboty sie nie odezwał...

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Hej,

Zobacz ta aukcję, niby z Pruszcza Gdańskiego firma...ale cena niska jest wiec podejrzana.
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów