Strona 7 z 23 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 230

Wątek: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Odp: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

To nie pomogę, mam CISS+Epson 1400 z inksystem.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Pytałem o te Canony bo są teraz w konkurencyjnych cenach w stosunku do Epsonów.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Padła mi drukarka i czas rozejrzeć się za następcą, niestety różnice w cenie są dosyć znaczące. Czy spotkaliście się z podróbkami drukarek Epsona ?
    http://allegro.pl/nowosc-epson-px730...379795434.html
    http://allegro.pl/epson-px730wd-ciss...html?source=oo
    Ostatnio edytowane przez Skora ; 5.06.12 o 09:49
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Skora Zobacz posta
    Padła mi drukarka i czas rozejrzeć się za następcą, niestety różnice w cenie są dosyć znaczące. Czy spotkaliście się z podróbkami drukarek Epsona ?
    http://allegro.pl/nowosc-epson-px730...379795434.html
    http://allegro.pl/epson-px730wd-ciss...html?source=oo
    W obu aukcjach są te same drukarki, inne są CISS i tusze.
    Inksystem ma droższy CISS (sam około 250zł), CISS z pm-sonet kosztuje około 80zł. Tusze też są tańsze i droższe. I masz 300zł różnicy.

Jest jeszcze trzeci sprzedawca niecałe 800zł (czyli pośrodku).
    http://allegro.pl/epson-px730-wielof...388613313.html
    plus 6x250mm tusze za około 210zł.

Właśnie ja od niego kupiłem powyższy zestaw, do tuszy (Trigon Ink) i jakości wydruków nie mam żadnych przeciwwskazań.
    Niestety nieopatrznie upgradowałem firmware drukarki i zaczęły się problemy z tzw. niezgodnością kartridży.
    Czekam na nowy chip do CISS, który ponoć ma to usunąć.
    Tak więc jak już kupisz CISS, to nie upgraduj drukarki do nowszego firmware ... bo mogą być schody.

W każdym razie jak dużo drukujesz, to nie baw się w żadne "wieczne kartridże" i ich napełnianie strzykawką.

PS
    Epson nieco zweryfikował swoją politykę polegającą na zarabianiu na tuszach i wypuścił drukarki z dużymi zbiornikami typu CISS:
    model L100 (niestety 4 kolory)
    model L800 (6 kolorów)

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

hej
    mam PX700W wydruki na oryginalnych tuszach są znakomite , tylko oryginały są piekielnie drogie, na dodatek maja pojemność 7 ml
    uzywam zamienników, niby wszystko tez jest ok, ale.....
    jest jazda z chipami, mozna kupić zamiennik który jest opisany jak dsiałający na px7XX, a po za instalowaniu nie bangla (nie ma zasady jaki producent)
    moje spostrzezenie jest jeszcze jedno , na zamiennikach czesto zapycha sie głowica
    moje rozwiazanie to zółty płyn z ActivJet wstrzykiwany w podajnik , tam gdzie sa zainstalowane tusze , drukarka wyłaczona na kilka minut i jest ok
    drugi myk , to nie trzymać drukarki cały czas właczonej , zapychają sie kałamarzyki , naprawa tylko w serwisie (130 zł, nie obejmuje gwarancja) , mozna wymienic samemu , ale konieczny jest reset liczników na płycie , jak do tej pory nie udało mi sie wygooglać jak to zrobić
    czasami wifi potrafi zdurniec
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Eksploatacja plujki, nawet na zamiennikach oryginalnych kartridży to mordęga ... ze względu na owe 7ml. Jak się drukuje odbitki A4 to kartridże starczają, wg mojej obserwacji na 10-15 odbitek (szczególnie jasny różowy i jasny niebieski idzie jak woda).

Naprawdę warto zainwestować w CISS, przy cenie tuszu 30zł za 250ml to cena odbitki równa się cenie papieru (nie liczę kosztów drukarki)*, czyli A4 to około 50gr (w moim przypadku).

*) Koszty drukarki zwracają się po 200 - 300 wydrukach A4

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

tymczasowy_ - dzięki za linka chyba kupię z tej właśnie aukcji, tylko tak jak piszesz - nie grzebać w sterownikach
    Czyli jak rozumiem, po kupnie trzeba już zawsze korzystać z tuszu który jest wlany na początku ?
    Czy może tusze są mieszalne ?
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Ja skusiłem się na P50 z CISS i INK-MATE i jestem zadowolony. Na razie nic nie zasycha ale sporo drukuję bo trzeba nadrobić zaległości w tej dziedzinie. Zakupiłem różne papiery i testuję ich przydatność i zachowanie pod moje potrzeby.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

tymczasowy_ - dzięki za linka chyba kupię z tej właśnie aukcji, tylko tak jak piszesz - nie grzebać w sterownikach
    Nie chodzi o sterowniki.
    Oprogramowanie do instalacji drukarki na kompie sprawdza czy jest nowy firmware dla drukarki (firmware - oprogramowanie wewnątrz drukarki) i jak jest nowy, to pyta o zgodę na jego zainstalowanie w drukarce - lepiej nie pozwalać na aktualizację.

Czyli jak rozumiem, po kupnie trzeba już zawsze korzystać z tuszu który jest wlany na początku ?
    Lepiej tak robić.

Czy może tusze są mieszalne ?
    Lepiej nie mieszać, jak się nie ma pewności.
    Chociaż jak żonglujemy kartridżami oryginalnymi i różnymi zamiennikami to w głowicy tusz się miesza (tak jest w Epsonie, bo inne drukarki czasami głowice mają zintegrowane ze zbiornikami na tusz - ale to zależy od konstrukcji drukarki).

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Ja skusiłem się na P50 z CISS i INK-MATE i jestem zadowolony. Na razie nic nie zasycha ale sporo drukuję bo trzeba nadrobić zaległości w tej dziedzinie. Zakupiłem różne papiery i testuję ich przydatność i zachowanie pod moje potrzeby.
    Gdzieś wyczytałem, że warto oprofilować drukarkę (zdalne profilowanie na wiadomym serwisie kosztuje 50zł), ponoć rezultaty są b. dobre. Najbardziej widoczne przy wydrukach czarno-białych. Ww czynność dopasowuje za sobą drukarkę, tusz i papier.

PS
    Czy ktoś używał papieru "Wysokopołyskowy PE RC" ze sklepu papierdozdjec.pl/?
    Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 5.06.12 o 13:12

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jeden własny profil mam ale jeszcze do końca nie wybrałem papierów z jakich będę korzystał. Że strony papierdozdjęć.pl mam satynę i jedwabisty połysk czy jakoś tak. Ten ostatni lepiej mi się widzi. Potestuję też dwustronny który do mnie dotarł.

Wysłane z telefonu
    Lubię sobie popstrykać.