Strona 6 z 23 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 230

Wątek: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    U mnie faktycznie "posypał się" chip. Dodzwoniłem się za pierwszym razem i pytam czy pakować i wysyłać drukarkę. Bardzo uprzejmy chłop z koreańskim akcentem zaproponował wysyłkę chipa pocztą. Byłem w stanie nawet zapłacić za to cudo gdyż nie mogłem odszukać dowodu zakupu. Ale chyba wystarczyło powiedzieć, że: "przyciskanie resetu nie przynosi skutku". Proponuję spróbować

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

Możecie może napisać mi jak wymienić chip w CISS'ie ? Dwa dolne mocowania były już od "nowości" ułamane więc nie chcę ryzykować ułamaniem kolejnych dwóch testując samemu sposoby wymiany.

Z góry dziękuję za pomoc

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Witajcie,

Zamierzam kupić drukarkę z systemem CISS, myślałem o Epsonie PX 660. Pytanie do posiadaczy czy systemy CISS różnią się teraz czymś od siebie?
    np. z tej aukcji http://allegro.pl/okazja-epson-px660...245514735.html te buteleczki na tusz wyglądają zupełnie inaczej niż ten system:
    http://allegro.pl/drukarka-epson-px6...207059368.html mam obawę że nie będą stabilnie stały przy drukarce.

No właśnie na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie ? Lub poradźcie gdzie kupić żeby było najtaniej i oczywiście najlepiej

Z góry dzięki za rady!
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Qrde, ale ceny skoczyły. Mam od roku PX660 od Koreańczyka z Allegro (tusze Trigon - taki mam zestaw: http://allegro.pl/ciss-do-epson-p50-...206913967.html) i sobie chwalę. Kupiłem wtedy za ok. 600 złotych (niecałe chyba nawet) razem z założonym CISSem i w sumie ok. litr tuszu (6x125ml w buteleczkach i napełniony zestaw). Zestaw jak w pierwszej aukcji, stoi stabilnie, zapewniam - te 6 zbiorniczków połączone jest podstawą o wymiarach mniej więcej 6x18cm - w sam raz na tyle wąskie że wchodzi mi za monitor. Co prawda gość po polsku łamanie pisze/rozmawia ale można się dogadać bez problemów. Zobacz też na warunki gwarancji jak będziesz kupował - licz raczej na gwarancję sprzedawcy, bo EPSON po modyfikacjach z CISS najprawdopodobniej umyje ręce w razie usterki.

Trzeba przy CISS (przy oryginałach być może też) zwrócić uwagę na jedną rzecz: wyłączaj drukarkę przyciskiem jeżeli nie używasz, a jak nie używasz powiedzmy tydzień - wyciągnij wtyczkę z gniazdka. Nie mam pojęcia dlaczego, ale jak jest w czuwaniu, lubi po pewnej bezczynności robić pasy i trzeba czyścić głowicę. Raz mi zrobiła taki numer że czyszczenie nie pomagało, nawet sprzedawca nie wiedział o co biega. Dopiero zajrzałem do instrukcji (kto by tam wcześniej czytał...) i stało jak byk, że trzeba w ostateczności odłączyć drukarkę od zasilania na kilka godzin - pomogło. Od tej pory pilnuję wyłączania i raz chyba tylko musiałem włączać czyszczenie - dawniej co dwa dni to norma. Nie mam pojęcia co to ma wspólnego z zapychaniem się głowicy ale działa.
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Kup sobie drukarkę Canon MG 5150 - wyższa rozdzielczość druku 9600*2400 najwyższa rozdzielczość, druk plakatów; druk dwie strony;cena;http://www.ceneo.pl/8647240s tusze musisz napełniać w pojemnikach CIS, zapowietrzają się, i są problemy, Tak samo napełnisz pojemniki w drukarce tylko że mniejszą ilością 10 ml wystarcza na 50 zdjęć A4, możesz kupić parę kompletów zamiennik http://www.ceneo.pl/10725954s czipy przekładasz z orginału.
    i
    napełniać za jednym razem tuszem w butelkach http://www.ceneo.pl/1734358 jedno napełnienie około 1 zł !!! nie zatyka się ;jakość i kolory jak orginał a nawet lepiej, w/g testów (Komp. Świat). Sprawdzone przez 4 lata na Canon IP4700 i 2 lata MG 5150.Zawsze możesz dokupić pojemniki CIS http://tusz.istore.pl/pl/canon-3600-...usz-550ml.html . K.L.
    Ostatnio edytowane przez leszekkl ; 8.04.12 o 22:09

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Bardzo dziękuję za informacje i porady, plusiki poleciały cena rzeczywiście wrosła i to bardzo ciekawe czy to popularność rozwiązania czy końcówka dostępności urządzenia, mowa oczywiście o PX 660 sprawiła że cena tak znacznie wzrosła?

To jeszcze jedno pytanie czym różni się tusz zwykły np. z tej aukcji od sublimacyjnego z tej ?
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez acidmk Zobacz posta
    Bardzo dziękuję za informacje i porady, plusiki poleciały cena rzeczywiście wrosła i to bardzo ciekawe czy to popularność rozwiązania czy końcówka dostępności urządzenia, mowa oczywiście o PX 660 sprawiła że cena tak znacznie wzrosła?

To jeszcze jedno pytanie czym różni się tusz zwykły np. z tej aukcji od sublimacyjnego z tej ?
    Sublimacja – przemiana fazowa bezpośredniego przejścia ze stanu stałego w stan gazowy z pominięciem stanu ciekłego. Zjawisko odwrotne do sublimacji to resublimacja.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Drukarka to nie jest tusz tylko drukarka Kupuj Canona - tusz praktycznie za darmo no i ta jakość druku rozdzielczość kolory identyczne jak na monitorze Toschiba - zawsze ! a nawet lepsze . W razie czego powiem ci jak rozebrać(duży problem jak ktoś nie wie); wyczyścić głowicę itp.opanowałem ten temat, jak by były złe to bym drugiej nie kupił - obie chodzą. wcześniej miałem Lexmarka i HP ,(droga exploatacia słaby druk)
    Ostatnio edytowane przez leszekkl ; 9.04.12 o 12:32

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Czy używa ktoś może Canona MG 5150/5250/5350 z wiecznymi kartridżami. Czy to się sprawdza i czy nie jest kłopotliwe?
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Chodzi Ci o system CISS?

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Nie. Chodzi mi o kartridże które można napełniać. CISS podobno w Canonach nie jest najlepszym rozwiązaniem ze względu na budowę.
    Lubię sobie popstrykać.