Strona 5 z 23 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 230

Wątek: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zakupiłem tego PX660 z CISS i ponad litrem tuszu Trigon za 590. Muszę jeszcze skalibrować dokładniej monitor ale wstępnie: lab (taki "zwykły") przy niej wysiada jeśli chodzi o przejścia tonalne i żółty kolor.
    Zdecydowanie było warto. Papier premium 10x15 wychodzi 40gr w MM, być może gdzie indziej jeszcze taniej.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Zakupiłem tego PX660 z CISS i ponad litrem tuszu Trigon za 590. Muszę jeszcze skalibrować dokładniej monitor ale wstępnie: lab (taki "zwykły") przy niej wysiada jeśli chodzi o przejścia tonalne i żółty kolor.
    Zdecydowanie było warto. Papier premium 10x15 wychodzi 40gr w MM, być może gdzie indziej jeszcze taniej.
    Wyklikane z mobilka
    No to w podobny target z identycznym rozwiazaniem celuje.
    A dokladnie w ta aukcje:
    http://allegro.pl/nowosc-epson-px660...386502862.html

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Właśnie puściłem sobie jedną odbitkę na Epson Glossy Premium (włączyłem ICM), wcześniej na próbę kupiłem jedno opakowanie ActiveJet, bo w mojej "dziurze" nic innego nie było. Efekt? Więcej nie kupię "zamiennika"... I chyba obejdzie się bez kalibracji bo wygląda OK. Jednak papier papierowi nierówny.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    No to w podobny target z identycznym rozwiazaniem celuje.
    A dokladnie w ta aukcje:
    http://allegro.pl/nowosc-epson-px660...386502862.html

pozdro
    Cena w sam raz.
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 30.12.10 o 21:53 Powód: Automatyczne scalenie postów
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

drukarka

mam PX700W , wydruki tylko na papierze epsona , na innych porażka
    jak się sprawdza CISS ?
    zastanawiałem sie nad takim rozwiazaniem , tylko boję sie o głowicę , poprzednią drukarkę zabiłem kiepskim tuszem
    moze jakieś fotki pogladowe na temat CISS ?
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Zgadzam się z wami co do papieru. Drukarki Epsona "lubią" epsonowskie papiery i czym lepsza jego jakość tym lepsze efekty. Używam P 50 z systemem CISS wraz z tuszami Trigon. Myślę, że są to dość dobrze dobrane komponenty (tusz i papier Epson) aby uzyskać przyzwoitą jakość wydruku. Jeżeli chodzi o sam system stałego zasilania to jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie. Przy formacie A4 nie wyobrażam sobie zabawy w nabijanie co chwilę strzykawką kartridży

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    ektomek, a czy zdarza Ci się, że tusz "kończy się" podczas drukowania ? Ja mam taki problem z moim CISSem (z Refilpoint) i R285.

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Nie ukrywam, że jest to pewna niedogodność. Ja drukuję tylko A4 i zdarzyło mi się ze dwa razy kiedy drukarka stanęła w pół zdjęcia. Ale jest to do opanowania. Kiedy kończy się jeden z kolorów po prostu drukuję zwykłą kartkę lub czyszczę głowicę.Przerabiałem już temat uszkodzonego przycisku resetującego. Wystarczył jeden telefon i przysłali mi (w ramach gwarancji) nową płytkę.
    W zeszłym tygodniu nabyłem drugą P50 która nie ma już przycisku resetu na płytce drukowanej. Ciekaw jestem jej działania.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    mam PX700W , wydruki tylko na papierze epsona , na innych porażka
    jak się sprawdza CISS ?
    zastanawiałem sie nad takim rozwiazaniem , tylko boję sie o głowicę , poprzednią drukarkę zabiłem kiepskim tuszem
    moze jakieś fotki pogladowe na temat CISS ?
    pozdrawiam
    Im lepszy tusz, tym mniejsze ryzyko zapchania glowic. Ale dla pewnosci staram sie przynajmniej raz w tygodniu wydrukowac jakies zdjecie.
    Na dobrych jakosciowo papierach jakosc mam zblizona do wydrukow na papierze epsona. Z czystym sumieniem nie polecam za to papierow canona (ale to moze kwestia jakichs mykow z drukarkami canona jest).
    Za to polece HP- zwlaszcza ten prawie luzem pakowany po 250 sztuk(4x6cali)- to chyba do jakichs maszyn drukujacych jest, nie znam sie za bardzo.

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    ektomek, a czy zdarza Ci się, że tusz "kończy się" podczas drukowania ? Ja mam taki problem z moim CISSem (z Refilpoint) i R285.
    A takiego przypadku jeszcze nie mialem Co prawda te nowsze drukarki zawsze maja jakies problemy dopoki nie zostana dopracowane "sterowniki" do nich (a wlasciwie to do CISS'ow), ale to dla mnie nowosc
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dokładnie jak pisze k@czy. Pierwszą kupowałem jakiś rok temu zaraz po tym jak CISS zaczynał wchodzić na rynek. Możliwe,że nie było to jeszcze dobrze dopracowane. Gość z refill podczas rozmowy telefonicznej od razu zaproponował przysłanie nowego chip-a i po kłopocie.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    U mnie niestety to jest norma Tylko przy oryginalnych kartridżach było ok, czyli jak było bardzo mało tuszu, to po kolejnym wydruku, sterownik zgłaszał info, że tusz się skończył.

Przy zamiennikach jak i przy CISSie, tusz potrafi się "skończyć" np. w połowie wydruku.

Czyli radzicie skontaktować się z sprzedawcą (bardzo trudne niestety, telefonów nie odbiera, na emaile nie odpowiada) i prosić o wymianę chipów ?