Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 230

Wątek: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: Kupujemy drukarkę do zdjęć do domu.

DIONIZY - ja również myślałem o kartridżach wielokrotnego ładownia, ale dzisiaj po wydrukowniu około 600 fotek, nie wyobrażam sobie ciągłego "wstrzykiwania " tuszu to kartridży. Niestety system CISS jest droższy, ( bo jeśli nie chcesz mieć problemów ) to chyba najpewniejszy jest "inksystem" dzisiaj również nie zmieniłbym zdania i kupił drukarkę z systemem CISS.
    E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Skora Zobacz posta
    DIONIZY - ja również myślałem o kartridżach wielokrotnego ładownia, ale dzisiaj po wydrukowniu około 600 fotek, nie wyobrażam sobie ciągłego "wstrzykiwania " tuszu to kartridży. Niestety system CISS jest droższy, ( bo jeśli nie chcesz mieć problemów ) to chyba najpewniejszy jest "inksystem" dzisiaj również nie zmieniłbym zdania i kupił drukarkę z systemem CISS.
    Ja też jestem podobnego zdania ale nie takiego samego. Mam tani ciss i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli czipy są ok to moim zdaniem wszystko powinno działać jak należy pomijając tusz. Tusz w tej chwili można kupić oryginalny epsona od L800 i wtedy powinno być git ale nie słyszałem jeszcze o tym aby ktoś to przetestował z tym tuszem. W końcu pewnie zrobię to sam .
    Jeżeli ktoś nie drukuje w dużych ilościach to jednak kartridże wielokrotnego ładowania mogą być dobrym wyjściem. Można je chyba napełniać nie wyjmując z drukarki? Ale nic się jednak nie plącze i drukarkę bez problemów można przenosić i zajmuje mniej miejsca.
    Lubię sobie popstrykać.

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Ja też jestem podobnego zdania ale nie takiego samego. Mam tani ciss i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli czipy są ok to moim zdaniem wszystko powinno działać jak należy pomijając tusz. Tusz w tej chwili można kupić oryginalny epsona od L800 i wtedy powinno być git ale nie słyszałem jeszcze o tym aby ktoś to przetestował z tym tuszem. W końcu pewnie zrobię to sam .
    Jeżeli ktoś nie drukuje w dużych ilościach to jednak kartridże wielokrotnego ładowania mogą być dobrym wyjściem. Można je chyba napełniać nie wyjmując z drukarki? Ale nic się jednak nie plącze i drukarkę bez problemów można przenosić i zajmuje mniej miejsca.
    Własnie dla wygody ten sposób (kartridże) bardzo mi się podoba.
    W opisie wyczytałem że nie ma potrzeby wyjmować je z drukarki, a na pełnych pojemnikach wydrukowałem 95 do 104 sztuk 10x15 zdjęć, ilości odnoszą się od pierwszego do ostatniego pojemnika z tuszem.
    W moim przypadku (liczenie od nowości, dlatego taka dokładność) napełnianie pojemników byłoby co 3-4 tygodnie, więc da się wytrzymać taką częstotliwość napełniania. Zresztą następne pojemniki powinny wystarczyć na więcej zdjęć bo podobno jakaś część tuszu jest w dyszach.

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Trochę źle się wyraziłem, pisząc że inksystem jest najlepszy. W praktyce to każdy CISS jest dobry z którym nie ma problemów jeśli chodzi o reset pojemników, wężyki są z dobrego materiału.
    O jakości wydruków i tak w bardzo dużej części decyduje jakość tuszu.
    ayu- może też kiedyś się szarpnę na ten oryginalny Epsona tylko nie wiem jak to jest z mieszaniem tuszy, bo przecież zawsze trochę tego poprzedniego zostanie. Ale jak narazie zanim skończy się ten co mam, to pewnie jeszcze trochę podrukuję

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Skora Zobacz posta
    Trochę źle się wyraziłem, pisząc że inksystem jest najlepszy. W praktyce to każdy CISS jest dobry z którym nie ma problemów jeśli chodzi o reset pojemników, wężyki są z dobrego materiału.
    O jakości wydruków i tak w bardzo dużej części decyduje jakość tuszu.
    ayu- może też kiedyś się szarpnę na ten oryginalny Epsona tylko nie wiem jak to jest z mieszaniem tuszy, bo przecież zawsze trochę tego poprzedniego zostanie. Ale jak narazie zanim skończy się ten co mam, to pewnie jeszcze trochę podrukuję
    Ja na tyle jestem zadowolony ze swojego taniutkiego CISS , że już planuję zakup nowej drukarki z takim samym i z takim samym chińskim tuszem .
    Jeżeli chodzi o tusz Epsona to jednak 6x70 ml kosztuje ok 300PLN a chińczyk 6x100ml ok 60PLN. Jednak jak Epson będzie OK to kupię zestaw. Jeżeli chodzi o mieszanie tuszu to faktycznie trzeba uważać bo tusz w głowicy może się zważyć i wtedy już nic jej nie uratuje. Można to jednak zrobić tak: wykorzystać maksymalnie stary tusz i przeczyścić CISS i zalać go płynem do czyszczenia głowic. Włączyć drukowanie i drukować aż kartki będą zupełnie białe bez śladu kolorów. Wtedy mamy pewność , że głowica jest wyczyszczona i gotowa na nowy tusz.
    Jeszcze jedna sprawa. Założyłem wątek o prezentacji naszych wydruków - https://forum.olympusclub.pl/threads...itp?highlight= i proszę o przyłączenie się i podawanie waszych propozycji.
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 5.07.12 o 09:12
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Mam jeszcze pytanie odnośnie drukowania na CD przez program Epson Print CD. Wychodzą mi z niego wydruki z postrzępionymi krawędziami. Czy coś można przestawić w ustawieniach aby tak się nie robiło?
    Lubię sobie popstrykać.

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie odnośnie drukowania na CD przez program Epson Print CD. Wychodzą mi z niego wydruki z postrzępionymi krawędziami. Czy coś można przestawić w ustawieniach aby tak się nie robiło?
    Drukuję tym programem na płytkach i jest wszystko ok.
    Nawet udało mi się wydrukować za pomocą CoverDesinger Nero, tylko nie wiem jeszcze dokładnie jak to ustawiłem. Jak znajdę chwile wolnego czasu to dojdę jak to zrobiłem.
    Pokaż te Twoje nadruki, zobaczymy jak to wygląda i może coś wspólnie wymyślimy.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Nie mam w tej chwili wydrukowanych płytek przy sobie. Wszystko jest u ludzi. Wygląda to tak że brzegi są postrzępione a nie gładkie. Jak dotrę do siebie to pokażę zrzut ekranu o co mi chodzi. To tak jakby program używał dziwnej metody do przeskalowywania zdjęć. Wydaje mi się , że im większe zdjęcie wkładam tym gorzej.
    Ostatnio edytowane przez ayu ; 12.07.12 o 19:43
    Lubię sobie popstrykać.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

czytam tytuł wątku i.......... Ludzie, miną niedługo dwa lata i Wy JESZCZE tej drukarki nie kupiliście....!!!!????

Kupcie WRESZCIE i przenieście wątek do " ..Co sobie ostatnio kupiłem..."
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar Skora
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Krakman - to nie czytaj tytułu, tylko przeczytaj posty bo ja i jeszcze ktoś by się znalazł, kto dzięki temu tematowi, drukuje w domu na odpowiednim papierze tanio i dobrze.