Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 115

Wątek: Pierwsze, nieporadne próby opanowania cyfrzaka...

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez judasz Zobacz posta
    no tak,teraz widze roznice,z tym ze u mnie na monitorze to terazlekko w niebieski sie zaciaga,ale zwalam cala wine na monitor u siebie w lapku,nie pierwszy raz mnie oszukal z kolorami pzdr.
    No tak Lapki tak maja nie ty pierwszy i nie ostatni co narzekaja na kolorystyke pokazywana w laptopach.

Ale masz racje jakies sladowe ilosci takiej niby niebieskosci jest , no coz jak mawiaja zawsze cos w cos wpada.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    Witaj

Pomijajac kadrowanie o ktorym juz pisales ze w tym momencie nie zwracales na to uwagi to zwroc jeszcze uwage na balans bieli , foty wpadaja ci w kawowy koloryt. , no chyba ze poprawisz w programie.Wiem ze bylo ostre swiatlo troche masz tam jasnosci za duzo ale ty to wszystko wiesz wiec ja ci tylko gitare zawracam

Poza tym seria swietna jak juz wspomnialem ,no konkurencja , konkurencja ale chyba fascynacja ta pierwsza zdecydowanie silniejsza nawet okiem nie zerknal chodz moze dalszy rozwoj jeszcze mnie zaskoczyc.

Pozdrawiam
    Po powrocie z pracy do domu widzę że na ostatnim te jasności jednak troszkę za mocne.Zdjęcie puściłem na monitor w pracy więc ryzyko było.Aby rozwikłać sprawę kolorów to od samego początku balans kolorów w Gimpie, żółty w dół co daje delikatne kolorki "żółtej zieleni" w B&W. Taki był pomysł na serię i tego się trzymam, choć oczywiście można to zrobić też na inne sposoby.Ja nawet nie oglądam zdjęć na laptopach bo zbyt często zaczynam mieć wątpliwości co do ich kolorów itp.Kalibracja monitora to już inna sprawa.
    Pozdrawiam serdecznie!

p.s.C.D.N.

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie mogę się połapać z Twoimi zdjęciami. Któreś mam na uwadze, ale numeracja woła o pomstwę do nieba. Ogólnie masz słabych nauczycieli widzę, słabego obserwatora. PZD
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Dziękuję za cenne uwagi i pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez WojtekKawecki ; 15.12.10 o 00:46

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    wojciech wiem o co w tej uwadze chodzi ,i tu nie ma sie co czepiac kogokolwiek jako obsewrwator widze i dostrzegam bledy nawet jako bardzo poczatkujacy w fotografi ,np. jak juz pisalem poucinane raczki i nozki ,przepaly na zdjeciach , na niektorych balagan w kadrze itp itd.
    ale fotki ktore pokazales ,odbieram w sposob historyjki,reportarzu , i w tych fotkach interesuje mnie tylko jak sie rozwinie akcja historyjki a nie supertechniczna strona fotografi,i takie zdjecia mi sie podobaja .

ps.warto poczytak troche o tym i tamtym jesli myslisz zrobic sobie z foto powazne hobby , kazdy kiedys zaczynal i kazdy musie sie nauczyc na wlasnych bledach ,zawsze beda ludzie ktorym sie twoje zdjecia beda podobac , i ludzie ktorym nie. tak bylo jest i bedzie ,

ps2. najwazniejsze ,rob to tak jak tobie sie podoba i powoli oswajaj sie z czescia techniczna fotografi a postepy szybko zauwazysz.

pozdro i szacun !
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jerryg3 Zobacz posta
    Nie mogę się połapać z Twoimi zdjęciami. Któreś mam na uwadze, ale numeracja woła o pomstwę do nieba. Ogólnie masz słabych nauczycieli ...
    No dobra, skrytykowałeś
    A teraz może dasz jakąś radę (jak dobry nauczyciel)?
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez judasz Zobacz posta
    wojciech wiem o co w tej uwadze chodzi ,i tu nie ma sie co czepiac kogokolwiek jako obsewrwator widze i dostrzegam bledy nawet jako bardzo poczatkujacy w fotografi ,np. jak juz pisalem poucinane raczki i nozki ,przepaly na zdjeciach , na niektorych balagan w kadrze itp itd.
    ale fotki ktore pokazales ,odbieram w sposob historyjki,reportarzu , i w tych fotkach interesuje mnie tylko jak sie rozwinie akcja historyjki a nie supertechniczna strona fotografi,i takie zdjecia mi sie podobaja .

ps.warto poczytak troche o tym i tamtym jesli myslisz zrobic sobie z foto powazne hobby , kazdy kiedys zaczynal i kazdy musie sie nauczyc na wlasnych bledach ,zawsze beda ludzie ktorym sie twoje zdjecia beda podobac , i ludzie ktorym nie. tak bylo jest i bedzie ,

ps2. najwazniejsze ,rob to tak jak tobie sie podoba i powoli oswajaj sie z czescia techniczna fotografi a postepy szybko zauwazysz.

pozdro i szacun !
    A ja sie pod tym podpisuje w calosci.

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    W przerwie "groźny portrecik".
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	124.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	216,1 KB
ID:	41641  

bernard74
    Gość
    Witaj Wojtku

Fajnie bo juz lepiej ze swiatlem pomimo ze tego swiatla nie bylo az tak dobrego co jest zauwazalne na focie, moja sugestia to to ze mogles ustawic dzentelmena nie na wprost drogi gdzie w tle widzimy bloki czy jakis budynek a wlasnie bardziej z zieleni i wtedy szukac odpowiedniej GO , rowniez skontrastuj troche zdjecie i nie kadruj po srodku .

Ja jak zwykle jak sie czepie to koniec, trzeba mi wlac i tyle :-}

Pozdrawiam

Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    Witaj Wojtku

Fajnie bo juz lepiej ze swiatlem pomimo ze tego swiatla nie bylo az tak dobrego co jest zauwazalne na focie, moja sugestia to to ze mogles ustawic dzentelmena nie na wprost drogi gdzie w tle widzimy bloki czy jakis budynek a wlasnie bardziej z zieleni i wtedy szukac odpowiedniej GO , rowniez skontrastuj troche zdjecie i nie kadruj po srodku .

Ja jak zwykle jak sie czepie to koniec, trzeba mi wlac i tyle :-}

Pozdrawiam
    Czepiaj się, czepiaj.Powiem więcej, zależy mi na tym!
    Pozdrawiam!