Gratulacje!!
Udanych zdjec i duzo zabawy, nos go ze soba, moze zacznij projekt typu "Zdjecie Kazdego Dnia"![]()
Gratulacje!!
Udanych zdjec i duzo zabawy, nos go ze soba, moze zacznij projekt typu "Zdjecie Kazdego Dnia"![]()
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Dzięki za gratulacje - normalnie jakbym.... znów za mąż wyszła?
Bateria się naładowała, mróz trzyma, jednak poszłam na spacer wokół osiedla. Zapewne jest to kwestia nowości jednak w miejscach, w których już od dawna nic ciekawego nie widziałam zrobiłam z 15-20 fotek.
Co najważniejsze, nikt na mnie nie zwracał uwagi, nie miałam wrażenia, że wzbudzam zainteresowanie przechodniów focąc zaśnieżony błotnik starego kultowego trabanta.
W analogicznej sytuacji z 300s, właściciel tegoż pewnie natychmiat wychynąłby z okna...i albo by mnie pogonił, albo zażądał .... tantiemów jakichś
Poza tym... ramię mi nie odpadło, ani nadgarstek nie boli.
PS 20mmkupiłam via allegro, zatem w tym tygodniu powinnam mieć zestaw według własnej konfiguracji.
Potem się zastanowię czy wymiana 14-42 na P14-45 ma sens...
EDIT: takie pytanie formalne mi się nasunęło - jak pisałam - ze sklepu wzięłam zamknięty karton. W śrdoku jest wsio co potrzeba, jest także druczek gwarancji - tyle, że... niepodbity... no bo nie otwierałam plomby na kartonie w sklepie. Mam dowód zakupu (paragon). Czy fatygować się do sklepu pownie celem podbicia druczku gwarancji? czy na razie mając dowód zakupu nie muszę teraz specjalnie się tym przejmować?
W sumie mam 7 dni na testowanie, więc ten tydzień zaczekam, a potem - podbijać gwarancję czy nie trzeba?
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 5.12.10 o 15:19
Ja też mam niepodbity. Podbić można w chwili ,gdy ewentualnie coś się zepsuje. Masz na to czas tak długo jak trwa gwarancja. Tak mi się przynajmniej zawsze wydawało. Jak jest solidny sklep to nawet formalności z gwarancją, przesyłką do serwisu itp. załatwia sklep.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Ale zrób ksero paragonu w 2-3 egzemplarzach. Tusz z drukarek kasowych szybko blaknie.
Pozdrawiam. romeq
TOKIN, zaskoczyłaś chyba wszystkich śledzących ten wątekMiałaś niezłą jazdę z tym zakupem, widocznie "tak miało być". Gratulacje!
Jak już oswoisz się ze sprzętem, to pokaż jakieś zdjęcia nim zrobione.
There's no place like 127.0.0.1
Można też trzymać w lodówce paragon lub sfotografować go. W razie problemów można również próbować wystąpić o duplikat paragonu w sklepie. Z drugiej strony 2 lata w ciemnej szufladzie raczej powinien spokojnie sobie przetrwać.
Nie wiem jak oly, ale panas wprowadził taki sposób reklamacji w którym wystarczy tylko dowód zakupu bez podbitej papierowej gwarancji. Przydatne w przypadku zakupów przez internet.
Ostatnio edytowane przez psl ; 5.12.10 o 18:55
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
gratuluje,
zestaw e-pl1 + 20/1.7 ma jakieś magnesy wbudowane, bo nie potrafię ich rozerwać.
kit jest moim zdaniem ok.
Napisz coś więcej o vizjerze, jak Twoje odczucia w stosunku do lustroweg wizjera?
Bawiłam się nim w sklepie - naprawdę przeszedł moje oczekiwania - duży, jasny wyświetlacz (dodatkowo można jasność regulować), absolutnie żadnej pikselozy (w odróżnieniu od np wbudowanego w samsungowe aparaty - NX5/10), niewidoczne, szybkie odświeżanie. No i świetne uczucie jak patrzysz w dół, a widzisz/kadrujesz to, co jest na wprost Ciebie. Wyświetlane są wszystkie informacje z LCD - czyli chyba to co ustawisz? Wygodny pierścień regulacji dioptrii pod oko fotografującego.
Firmware 1.1 pozwala na patrzenie via wizjer, a zrobiona fota wyświetla się na dużym LCD. (poprzedni firmware nie wyświetlał foty na LCD bezpośrednio po zrobieniu, jeśli podpięty był wizjer)
Wiem, to bo testowałam wizjer na body ze starym firmware i foty nie były wyświetlane na LCD po zrobieniu, nowy 1.1 ma właśnie tę poprawkę w opisie - więc zakładam, że nie kłamią?
Pewnie w słabym świetle nie ma rewelacji?Jednak tego nie wiem na razie. Jak już będę go mieć w domu, pewnie zdołam napisać więcej.
W słabym świetle w menu jest funkcja NOCNE KADRY czy jakoś tak która podbija ziarno w wizjerze ale przynajmniej coś widać :P
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang