ja właśnie odsprzedałem wyślę ci pv
ja właśnie odsprzedałem wyślę ci pv
Na Amazonie ceny pulsują z dnia na dzień. GF1 z 14-45 był już za 390 funtów, a teraz jest jakieś 8 dyszek droższy. Z dwudziestką ma fajną cenę![]()
Ale od razu mówię: weź pod uwagę różnice w VAT (niestety, Amazon EU liczy nas na 22%! -- kupowałem niedawno znajomej ten aparat za 404 funtów, z których zrobiło się 420) oraz kursy walut. Jak masz kiepską kartę (czyli każdą inną niż Polbank) to dopłacasz dodatkowo...
pozdrawiam, Olgierd
w Media Markt E-PL1 można kupić za 1500 zł z kitowym obiektywem,
pozdrawiam
TOKIN - jest ciąg dalszy zakupów decyzja już podjęta, tak z ciekawości pytam?
Do wszystkich mających dylemat.
Na dpreview ukazały się sample z 645D, proponuję porównać na twarzy kobiety z euro banknotu następujące puszki:
645D
E-PL1
LX5
A55
Szkoda, że nie można wybrać 5D2. Dwie z puszek reprezentuje zupełnie inną półkę cenową a dwie się zazębiają (dylemat zniknie po Oly 12mm).
I teraz ustawiamy raw, iso 1600 - dla 645D i A55, oraz iso 3200 dla LX5 i E-PL1, imho b. fajnie pokazuje co wybrać wg. stanu posiadanych biletów NBP.
Porównania faworyzuje tak na około 1/3EV aparat A55.
Imho E-PL1 mistrz, Alfiok jest duuużo lepszy w cieniach, ale jak mu dodamy 1/3EV będzie kapkę gorszy, poza tym struktura kolorowego szumu w Olku jest imho b. przyjemna i mi osobiście przypomina najlepsze czasy Ixusa II i 5D classic: idealny balans pomiędzy kolorowym grochem a nie wypranym/zostawionym szczegółem.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
jak jej (tej zabawce) na imię?
hmmm
Jak to w życiu bywa, zdecydował los.
Znacie tę historię...?
To posłuchajcie
GF1 podoba mi się bardzo, bardzo. Zatem mimo niepowodzenia z EURO w zesżłym tygodniu, postanowiłam...raz jeszcze zmierzyć się z materią.
Tym razem zamówiłam 2 zestawy - jeden GF1 z 14-45 (za 2650) drugi GF1 z 20mm (za 2990). Założyłam, że może w systemie te dwa kity są pozamieniane... i jak zamówię oba, to któryś będzie trafny
Moja nadzieja była jednak przedwczesna - owszem przyszły dwa zestawy - w dwóch cenach ale... oba z obiektywem 14-45
Infolinia jest nieprzekonywalna, jakby gadać do ściany, obrazu itp
Co więcej... pomylony kit (zamiast 20tki jest 14-45) jest w EURO tylko jeden - teraz przyszedł ten sam co poprzednio... tak samo jak poprzednio...pomylony
Nie? to Nie!
Zestaw EP2 z kitem i wizjerem http://fotoklik.pl/foto/mikro-cztery...magazynie.html
Włożyłam do koszyka... i wtedy miły Pan w miłym mailu napisał, że tego kita nie ma i ...nie będzie raczej.
Nie? To NIE!
Cała ta sytuacja wydała mi się po raz kolejny chora...!
Wybrałam sobie model i obiektyw i kolor i nikt nie chce mi tego sprzedać...? Nie? To NIE!
Poszłam do realnego sklepu i kupiłam dostępny ...
EPL-1
w wybranym przez siebie kolorze - czarnym
Co więcej - wzięłam karton nawet go nie otwierając w sklepie - co dziwne zawartość zgadza się w 100%, wszystko dziewicze.
Przed zakupem spróbowalam jak mi będzie działanie w trybie priorytetu przysłony (99% dla mnie) szło..? .... lekko nie jest, ale stwierdziłam że się przyzwyczaję, może?
... albo nie?![]()
Zobaczymy.
W sklepie próbowałam VF2 z PENem, bajecznie! Powiem szczerze, że to chyba ten mały gadżecik mnie ostatecznie przekonał do PENa!
Pomijając kwestię czytelności gdy słońce świeci za plecami, to... możliwość kadrowania w patrzałce zerkając z góry - no, bajer!
To co o nim piszą - to prawda. Czytelny, duży
, drogi
...
![]()