Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ile faktycznie kosztuje uchwyt zasilajacy???

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Plumek
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Ile faktycznie kosztuje uchwyt zasilajacy???

Tak sobie łaziłam po różnych stronach z akcesoriami i - choć mnie zupełnie nie interesuje akurat TO akcesorium - muszę się z Wami podzielić, jak to cena za coś może mieć 13-krotną przebitkę i z kilkudziesięciu złotych wzrosnąć i oscylować w granicach tysiąca...

Uchwyt zasilający - porównanie cen

Czasem naprawdę warto poświęcić chwilę na poszperanie w necie...

Swoje fotki wrzucam na Insta

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Plumek Zobacz posta
    Tak sobie łaziłam po różnych stronach z akcesoriami i - choć mnie zupełnie nie interesuje akurat TO akcesorium - muszę się z Wami podzielić, jak to cena za coś może mieć 13-krotną przebitkę i z kilkudziesięciu złotych wzrosnąć i oscylować w granicach tysiąca...

Uchwyt zasilający - porównanie cen

Czasem naprawdę warto poświęcić chwilę na poszperanie w necie...
    To prawda niektorym sprzedajacym sie chyba zakrecilo w glowach ,a szperanie przed zakupem to oczywista , oczywistosc.Dlatego szukajac czegos warto sie wstrzymac z emocjami i sobie nie co poszukac , wielokrotnie mozna trafic na okazje lub zdecydowanie nizsze ceny.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernard74 Zobacz posta
    To prawda niektorym sprzedajacym sie chyba zakrecilo w glowach
    Heh... takie rózniece w cenie wynikłe są z tego, że część sklepów nie aktualizuje cen... a grip jest teraz wyprzedawany. Kiedyś on rzeczywiście kosztował kilkaset zł.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Heh... takie rózniece w cenie wynikłe są z tego, że część sklepów nie aktualizuje cen... a grip jest teraz wyprzedawany. Kiedyś on rzeczywiście kosztował kilkaset zł.
    No ja wiem, że kosztował, ale chyba nie aż 820 PLN? A te pośrednie ceny? Skąd się biorą? Hehe

Poza tym najdrożej teraz ten uchwyt sprzedaje sklep, który chyba ceny na bieżąco aktualizuje w swoim systemie - problemem może być raczej kiepski cżłowiek od sprzedaży, który nie śledzi na bieżąco rynku.

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Albo polityka firmy - która kupiła za xxx zł więc nie sprzeda za xx zł (lepiej niech leży i się kurzy).
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Jeśli chodzi o HLD-5 to tutaj sytuacja i tak nieźle wygląda, bo dość szybko spadła jego cena. Dużo ciekawiej przedstawia się rzecz z HLD-4, którego cena wciąż trzyma poziom kilkuset złotych a przecież przedmiot ten nie jest niczym więcej niż jego mniejszy kolega.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Ja u siebie widzialem dwa rodzaje gripow.Jeden tani to tylko pojemnik na baterie,przyciski to imitacja i nie dzialaja a drugi z dzialajacymi przyciskami-duzo drozszy.Pomimo tego samego zdjecia jeden nazywa sie pojemnik na baterie-batery holder a drugi grip

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja u siebie widzialem dwa rodzaje gripow.Jeden tani to tylko pojemnik na baterie,przyciski to imitacja i nie dzialaja a drugi z dzialajacymi przyciskami-duzo drozszy.Pomimo tego samego zdjecia jeden nazywa sie pojemnik na baterie-batery holder a drugi grip
    U nas pewnie też takie są, ale wtedy ta imitacja nie nazywa sie Olympus...

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ten grip od samego początku można było kupić po 80-100zł. Jak dobrze pamiętam, to te tanie gripy były z jakiejś promocji Olympusa dodawane gratis do jakiegoś zestawu, a sklepy sobie to rozparcelowały na osobny produkt.
    Oficjalna cena samego gripa zawsze była wysoka. Stąd taka rozbieżność.

To tak jak cena obiektywu kitowego w zestawie i cena tego samego obiektywu kupowanego osobno. Tylko w przypadku gripa w zestawie nie był on w jednym pudełku z resztą, były dwa pudełka.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Ten grip od samego początku można było kupić po 80-100zł. Jak dobrze pamiętam, to te tanie gripy były z jakiejś promocji Olympusa dodawane gratis do jakiegoś zestawu, a sklepy sobie to rozparcelowały na osobny produkt.
    Oficjalna cena samego gripa zawsze była wysoka. Stąd taka rozbieżność.

To tak jak cena obiektywu kitowego w zestawie i cena tego samego obiektywu kupowanego osobno. Tylko w przypadku gripa w zestawie nie był on w jednym pudełku z resztą, były dwa pudełka.
    Zgadzam się w 100%, właśnie to chciałem napisać Obserwowałem ceny HLD-5 od momentu ich pojawienia się i akcji dodawania do zestawu.
    The question is: What is a Mahna Mahna?