A czy w E-410 tez jest taka opcja w LV jak w E330, ze po nacisnieciu bodajze "OK" na ekranie pojawia sie caly panel z ustawiniami, dokladnie taki sam jak podczas wylaczonego podgladu na zywo? Chyba musi byc...
Pzdr
a jak wyglada jakosc obrazu? rozumiem ze to co tu widac to kiepska fotka ekraniku dlatego tak kiepsko (sorx za pytanie ale nawet nie mialem stycznosci z e330)
rozumiem ze mozna LV wylaczyc i patrzec tylko przez wizjer, a czy jest mechanizm ze po przytknięciu oka do wizjera sam LCD sie wylacza (ktos o tym gdzies wspominal)?
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ten "złoty podział" jest trochę dziwny.
a czemu?Zamieszczone przez RZArt
pozdrawiam
Znam i stosuję ( jak się uda) dwa sposoby dzielenia obrazu, ale ten nie pasuje ani do jednego, ani do drugiego.
1 - podział obrazu 2 poziomymi i 2 pionowymi liniami na 9 równych pól - stosowane w fotografii
2 - podział obrazu 3 liniami na 4 trójkątne pola: najpierw przekątna z lewego dolnego rogu do prawego górnego, następnie prostopadłe do przekątnej prowadzone z górnego lewego rogu i prawego dolnego. Powstają dwa mocne punkty - stosowane również przy rozmieszczaniu np. obrazów lub zdjęć w Galerii. W krajach wschodu stosuje się podział odwrotny, ponieważ Oni patrzą od prawej do lewej![]()
Pozdrawiam
ad1Zamieszczone przez RZArt
piszesz o proporcji 1/3, tu mamy złoty podział. To dwie różne rzeczy
pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Przepraszam za zamieszanie.Zamieszczone przez RadioErewan
W międzyczasie poczytałem trochę w sieci i przyznaję się do błędu![]()
To co znałem do tej pory okazało się pewnym uproszczeniem
Człowiek uczy się całe życie, ...
Pozdrawiam
Już w Polsce jest działający E-410?
W E-510 pewnie będą podobne efekty na LCD...
Ja bardziej czekam na pierwsze zdjęcia![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"