Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Zdjęcia Kai ; )

kajaa
    Gość

Zdjęcia Kai ; )

cześć, jestem Kaja. Mam 15 lat. Fotografią zajmuję się od ponad roku ; ). Postanowiłam pokazać kilka swoich zdjęć. Proszę o krytykę ; )
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.JPG
Wyświetleń:	175
Rozmiar:	192,2 KB
ID:	41070   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.JPG
Wyświetleń:	172
Rozmiar:	187,6 KB
ID:	41071   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.JPG
Wyświetleń:	175
Rozmiar:	141,3 KB
ID:	41072  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar MartinP
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witamy, 1 i 3 całkiem OK, czysto i schludnie a na 2 MZ brak światła. Ciekawy jestem następnych.
    P.S. Rozmiarowo możesz pójść w 800-900 pikseli na dłuższy bok - będzie czytelniej. Pozdrawiam serdecznie.
    E-520 i inne foto szpeje

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    witaj na forum
    bardzo ładne wejście, zgadzam się co do 2, mało światła...

pozdrawiam

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar juras49
    Mieszka w
    Katowice/Bielsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witaj! Zapewne masz obiektyw ZD 35mm makro.Myślę że jakbyś wykorzystała światło 3,5 , to również i zdjęcie nr 2 byłoby w porządku.Staraj się korzystać z pełnej dziury,zyskujesz na krótszym czasie naświetlania Podoba mi się fotka 3-cia, jest taka.....jak z fot. podwodnej. Powodzenia.
    Wszystko jest trudne nim stanie się łatwe...
    E-520, ZD 14-42, 14-45, 40-150, 70-300

kajaa
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez juras49 Zobacz posta
    Witaj! Zapewne masz obiektyw ZD 35mm makro.Myślę że jakbyś wykorzystała światło 3,5 , to również i zdjęcie nr 2 byłoby w porządku.Staraj się korzystać z pełnej dziury,zyskujesz na krótszym czasie naświetlania Podoba mi się fotka 3-cia, jest taka.....jak z fot. podwodnej. Powodzenia.
    dokładnie, mam właśnie taki obiektyw.
    może rzeczywiście w tym 2 zbyt mało światła. postaram się korzystać z 3,5. Myślę jednak, że akurat w tym przypadku miałabym problem z uchwyceniem odpowiedniej ostrości. no ale coś za coś. bardzo dziękuję za rady, na pewno skorzystam ; )

i dodaję kolejne 2 zdjęcia i bardzo proszę o ocenę.
    4-pszczółka ; )
    5-motyl ; )
    jak widzicie, lubię przyrodę.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.JPG
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	401,2 KB
ID:	41123   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.JPG
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	360,4 KB
ID:	41124  
    Ostatnio edytowane przez kajaa ; 22.11.10 o 20:46

| OlyJedi Awatar madziazywczak
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    nr 5 - moim zdaniem za mała GO.
    nr 4 - fajnie choć szkoda, że większą część kadru zajmuje kwiat
    nr 3 - strasznie mi przypadło do gustu. mimo tak małe GO.
    "Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wszystkie ciekawe. A gdy patrzę za okno o tej porze, to takie ciepłe zdjęcia nabierają dodatkowej wartości.

Na przyszłość bym o jedną działkę przymkną przysłonę i oddalił się o centymetr do tyłu by nie było tak ciasno w kadrze.

Powodzenia!
    Tylko profesjonalne wydruki fotografii - wielki format (wydruki Giclée, plakaty, reprodukcje, druk na płótnie)

bernard74
    Gość
    Bardzo ladne macro , ale faktycznie zwroc uwage na GO by byla deczko wieksza oraz w niektorych swiatlo nie dopisalo, ogolnie bardzo ladnie.

kajaa
    Gość
    bardzo się ciesze, że się podoba. postaram się następnym razem zwrócić uwagę na tę GO. te zdjęcia były robione latem, wtedy się chyba uwzięłam na małą, nie wiem, po prostu takie bardzo rozmyte tło jakoś mi się podoba ; ) dodałabym kolejne macro, ale chyba nie ma to sensu, wszędzie jest taka mała GO.; D także daje kolejne zdjęcia - 6 i 7. robione już dawno. niestety nie mam zbyt dużo czasu na fotografię teraz.

Nazwa:	6.JPG
Wyświetleń:	155
Rozmiar:	296,1 KB
ID:	41217   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	7.JPG
Wyświetleń:	148
Rozmiar:	281,3 KB
ID:	41218  

bernard74
    Gość
    Pierwsza fota jak najbardziej na tak, za klimat, co do drugiej bylo by fajnie z innym kadrem oraz gdyby nie czlowiek ktory wtargnal ,troche za ciasno skadrowane to tez sie rzuca w oczy. a i powiem ci ze stylistyka B/W super na pierwsze focie idealnie pasuje , moze ciutek wiecej swiatelka ale to drobiazg.

Co do macro masz racje , ja tez uwielbiam plytka GO ale nie za plytka , owszem czasmi sie taka jak u ciebie stosuje bo nie jest powiedziane ze to zle bo glowny fragment owada powinien bys ostry a inne moga byc w tej dlaszej glebi ale jednak fotografujac owady calosc o wiele lepiej wyglada .

Pozdrowka
    Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 26.11.10 o 21:35