cześć, jestem Kaja. Mam 15 lat. Fotografią zajmuję się od ponad roku ; ). Postanowiłam pokazać kilka swoich zdjęć. Proszę o krytykę ; )
cześć, jestem Kaja. Mam 15 lat. Fotografią zajmuję się od ponad roku ; ). Postanowiłam pokazać kilka swoich zdjęć. Proszę o krytykę ; )
Witamy, 1 i 3 całkiem OK, czysto i schludnie a na 2 MZ brak światła. Ciekawy jestem następnych.
P.S. Rozmiarowo możesz pójść w 800-900 pikseli na dłuższy bok - będzie czytelniej. Pozdrawiam serdecznie.
E-520 i inne foto szpeje
witaj na forum
bardzo ładne wejście, zgadzam się co do 2, mało światła...
pozdrawiam
Witaj! Zapewne masz obiektyw ZD 35mm makro.Myślę że jakbyś wykorzystała światło 3,5 , to również i zdjęcie nr 2 byłoby w porządku.Staraj się korzystać z pełnej dziury,zyskujesz na krótszym czasie naświetlania Podoba mi się fotka 3-cia, jest taka.....jak z fot. podwodnej. Powodzenia.
Wszystko jest trudne nim stanie się łatwe...
E-520, ZD 14-42, 14-45, 40-150, 70-300
dokładnie, mam właśnie taki obiektyw.
może rzeczywiście w tym 2 zbyt mało światła. postaram się korzystać z 3,5. Myślę jednak, że akurat w tym przypadku miałabym problem z uchwyceniem odpowiedniej ostrości. no ale coś za coś. bardzo dziękuję za rady, na pewno skorzystam ; )
i dodaję kolejne 2 zdjęcia i bardzo proszę o ocenę.
4-pszczółka ; )
5-motyl ; )
jak widzicie, lubię przyrodę.
Ostatnio edytowane przez kajaa ; 22.11.10 o 20:46
nr 5 - moim zdaniem za mała GO.
nr 4 - fajnie choć szkoda, że większą część kadru zajmuje kwiat
nr 3 - strasznie mi przypadło do gustu. mimo tak małe GO.
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
Wszystkie ciekawe. A gdy patrzę za okno o tej porze, to takie ciepłe zdjęcia nabierają dodatkowej wartości.
Na przyszłość bym o jedną działkę przymkną przysłonę i oddalił się o centymetr do tyłu by nie było tak ciasno w kadrze.
Powodzenia!![]()
Tylko profesjonalne wydruki fotografii - wielki format (wydruki Giclée, plakaty, reprodukcje, druk na płótnie)
Bardzo ladne macro , ale faktycznie zwroc uwage na GO by byla deczko wieksza oraz w niektorych swiatlo nie dopisalo, ogolnie bardzo ladnie.![]()
bardzo się ciesze, że się podoba. postaram się następnym razem zwrócić uwagę na tę GO. te zdjęcia były robione latem, wtedy się chyba uwzięłam na małą, nie wiem, po prostu takie bardzo rozmyte tło jakoś mi się podoba ; ) dodałabym kolejne macro, ale chyba nie ma to sensu, wszędzie jest taka mała GO.; D także daje kolejne zdjęcia - 6 i 7. robione już dawno. niestety nie mam zbyt dużo czasu na fotografię teraz.
Pierwsza fota jak najbardziej na tak, za klimat, co do drugiej bylo by fajnie z innym kadrem oraz gdyby nie czlowiek ktory wtargnal ,troche za ciasno skadrowane to tez sie rzuca w oczy.a i powiem ci ze stylistyka B/W super na pierwsze focie idealnie pasuje , moze ciutek wiecej swiatelka ale to drobiazg.
Co do macro masz racje , ja tez uwielbiam plytka GO ale nie za plytka , owszem czasmi sie taka jak u ciebie stosuje bo nie jest powiedziane ze to zle bo glowny fragment owada powinien bys ostry a inne moga byc w tej dlaszej glebi ale jednak fotografujac owady calosc o wiele lepiej wyglada .
Pozdrowka
Ostatnio edytowane przez bernard74 ; 26.11.10 o 21:35