Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Dwie fotki - 1 - krokusy, 2 - klamka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Dwie fotki - 1 - krokusy, 2 - klamka

Dwie fotki - krokusy i klamka.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Krokusy mi sie podobają, a nawet bardzo. nie wiem czy klamka miała rzucać taki cień tzn. czy to było zamierzone czy nie miałes jak inaczej focić bo widać, że chyba było duże słońce.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    rrrradek,
    Z klamką, to jest sytuacja zastana. To urzadzenie i płaszczyzna drzwi są usytuowane do slońca w ten sposob, ze nie sposob osiagnac dobrego cienia klamki i jednocześnie dobrej faktury farby na drzwiach o żadnej porze dnia i roku. Mozna miec tylko jedno albo drugie. W tym czasie, gdy bylem przy drzwiach, jako tako do przyjęcia byla faktura, cień klamki byl zbyt kompaktowy, mimo to wykonalem fotkę.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    nie no ogólnie fota jest ok. zreszta tak jak napisałem jedno z dwóch albo zamierzone albo nie miałeś innej możliwości a klamka jest ciekawa to dlaczego nie zrobić foty.
    pozdr.

dinx6
    Gość
    Tadeuszu,

dwa zdjęcia, na pierwszym kwiat, na drugim klamka.

fotografując kwiaty sprawnie ukazujesz drzemiącą w nich subtelność, kruchość, zmysłowość, plastykę formy, światło rozlewające się po listkach. powyższe zdjęcie pokazuje, że umiesz za pomocą obiektywu "rozmawiać z kwiatami", "przekonać je" by ci pozowały.

wytłumacz mi jednak proszę, co cię pociąga w zdjęciu obskurnej klamki? mam na myśli Twoje poczucie estetyki, także generalny sens tej pracy. co autor chciał przez nią wyrazić? a może po raz kolejny chodziło "tylko" o wywołanie dyskusji?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Kwiatki, nie pierwszy juz raz, swietne. Subtelne, delikatne, klimatyczne. Swieze. Bardzo mi sie podobaja i smiem twierdzic, ze to jest jeden z dobrych sposobow fotografowania kwiatow. Natomiast klamka jakos mnie nie przekonuje... Ot, klamka. I to brzydka, z brzydkiem cieniem. Zdecydowanie mi nie podchodzi ta fotka, w przeciwnienstwie do krokusow, ktore sa bardzo ladne.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar djus
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja niestety nie zostawię takiego obszernego komentarza jak Ty. Ty to ładnie umiesz opowieść wymyślić na podstawie fotki ja takiej wyobraźni chyba nie mam Ale fotki podobają mi się
    Zapraszam na moją stronke http://www.fotoholic.pl

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Krokusiki bardzo ładne - naturalne.

Klamka zbyt prześwietlona - przepalenie bardzo rozprasza.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Krokus piękny, już powiedziano wyżej. Natomiast przyszło mi do głowy, ze klamka wszystkim wydaje się brzydka bo jest oglądana zaraz koło pięknego kolorowego krokusa. Może w tym problem.
    Suchar, powiedz jaka klamka jest ładna?? Klamki mogą być estetyczne, ale generalnie to mało ciekawy temat, ciężko mi wyobrazić sobie piękną klamkę. Wyobraźcie sobie następny konkurs "Klamka inaczej" ;d

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    rodia, piszac brzydka mialem raczej na mysli, ze ona jest zupelnie nieciekawa. Nic w niej nie ma, a na dodatek jest otoczona brzydkim cieniem. Brzydkie rzeczy tez moga byc, paradoksalnie, piekne, tylko trzeba znalezc te ich piekna strone. A to zdjeci to po prostu klamka. Jak kazda, czyli brzydka. Nic w niej nie ma. W zwiazku z tym albo jej nie fotografowac, albo sprobowac znalezc w niej to "cos". Takie jest moje zdanie na ten temat.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka