Zastanawiałeś się nad Ricohem XG 200?
polecam!
Zastanawiałeś się nad Ricohem XG 200?
polecam!
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
Przecież możesz sobie ustawić kolory suwakami w menu jak Ci się podoba w jpeg. W G10 to co było ustawione fabrycznie mi się nie podobało. 10 min. przed instrukcją potem 10 minut dłubania w menu i już jest jak mi się podoba. Nie ma problemu. Zresztą iso 1600 w G10 nie jest jak się okazuje takie do kitu.
GALERIA: I https://www.flickr.com/photos/169641089@N03/
Mój wątek na olympusclub.pl: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=77998
Ja jestem prosty chłop ze wsi.I w moim rozumowaniu po co mam kombinować później z kolorami,suwakami itd skoro mogę mieć to wszystko w aparacie ustawione fabrycznie ok.
Dlatego nie kupowałem NEX'a a wziąłem GF1.W GF'ie mam w zasadzie wszystko należycie ustawione z odcieniami barw,a ponad to nie podobała mi się "ostrość" prezentowana przez nex'y.W panasie na kitowym 14-45 mam serio ładne obrazki praktycznie na każdej ogniskowej,a w sony niestety na brzegach jest nie dość że rozmyte to jeszcze łapie niezła dystorsję.Nie mówię że kit panasa jest idealny ale w porównaniu z soniaczami wypada znacznie lepiej.Masz też możliwość podłączenia lampy zewnętrznej oraz bardzo fajne szkiełko 20'tkę
Tryb nagrywania video pomimo że w sony jest full HD nie powala.Kiedy miałem GH1 i GF1 różnica była faktycznie bardzo duża,a między NEX 5 i GF1 jest różnica w rozdzielczości ale nie przemawia za mną jakość jaką oferuje nex5.
Tak więc podsumowują moją bardzo subiektywna wypowiedź,Sony NEX jest dla mnie osobiście(podkreślam osobiście) wielką akcją promocyjną, z której nie wynikają większe zmiany w evil;ach a tylko jest powielany bardzo dobry schemat w nie najlepszy sposób.
Pomimo że E-PL1 jest wykonany w sposób bardzo budżetowy,to w momencie wyboru olek czy soniacz wziąłbym olka.Nie dość że znacznie tańszy to w jakości fotek nie odbiega praktycznie od w/w konkurenta.
GF1 wziąłem raz z sentymentu,dwa z bardzo dobrej promocji,trzy z możliwości podpięcia zewnętrznej lampy,cztery z jakości zdjęć i video i pięć bo bardzo mi odpowiada jego budowa
Wiem że moje rozważania mają się jak dyskusje :
"O wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia",
ale chciałem napisać co mi leży na sercu i tak powstał ten post.
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez gajos007 ; 18.11.10 o 00:09