Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Bezlusterowiec do 2200 zł

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zastanawiałeś się nad Ricohem XG 200?
    polecam!
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gajos007 Zobacz posta

btw.Testowałem przy okazji NEX 3 i 5,i powiem szczerze że 3'ka jest taka zabawkowa,a z kolei przy 5'ce nie skupiasz się już na budowie aparatu(bo ta jest już solidna) ale na jakości zdjęć i niestety o ile ISO rzeczywiście można tu używać do 1600,tak nie podobają mi sie kolory produkowane przez ten aparacik.Wpadają one w lekki odcień fioletu(da się to zauważyć zwłaszcza na łączeniu niebieskiego i czerwonego).
    Przecież możesz sobie ustawić kolory suwakami w menu jak Ci się podoba w jpeg. W G10 to co było ustawione fabrycznie mi się nie podobało. 10 min. przed instrukcją potem 10 minut dłubania w menu i już jest jak mi się podoba. Nie ma problemu. Zresztą iso 1600 w G10 nie jest jak się okazuje takie do kitu.

Awatar gajos007
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ja jestem prosty chłop ze wsi.I w moim rozumowaniu po co mam kombinować później z kolorami,suwakami itd skoro mogę mieć to wszystko w aparacie ustawione fabrycznie ok.
    Dlatego nie kupowałem NEX'a a wziąłem GF1.W GF'ie mam w zasadzie wszystko należycie ustawione z odcieniami barw,a ponad to nie podobała mi się "ostrość" prezentowana przez nex'y.W panasie na kitowym 14-45 mam serio ładne obrazki praktycznie na każdej ogniskowej,a w sony niestety na brzegach jest nie dość że rozmyte to jeszcze łapie niezła dystorsję.Nie mówię że kit panasa jest idealny ale w porównaniu z soniaczami wypada znacznie lepiej.Masz też możliwość podłączenia lampy zewnętrznej oraz bardzo fajne szkiełko 20'tkę
    Tryb nagrywania video pomimo że w sony jest full HD nie powala.Kiedy miałem GH1 i GF1 różnica była faktycznie bardzo duża,a między NEX 5 i GF1 jest różnica w rozdzielczości ale nie przemawia za mną jakość jaką oferuje nex5.
    Tak więc podsumowują moją bardzo subiektywna wypowiedź,Sony NEX jest dla mnie osobiście(podkreślam osobiście) wielką akcją promocyjną, z której nie wynikają większe zmiany w evil;ach a tylko jest powielany bardzo dobry schemat w nie najlepszy sposób.
    Pomimo że E-PL1 jest wykonany w sposób bardzo budżetowy,to w momencie wyboru olek czy soniacz wziąłbym olka.Nie dość że znacznie tańszy to w jakości fotek nie odbiega praktycznie od w/w konkurenta.
    GF1 wziąłem raz z sentymentu,dwa z bardzo dobrej promocji,trzy z możliwości podpięcia zewnętrznej lampy,cztery z jakości zdjęć i video i pięć bo bardzo mi odpowiada jego budowa

Wiem że moje rozważania mają się jak dyskusje :
    "O wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia",

ale chciałem napisać co mi leży na sercu i tak powstał ten post.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez gajos007 ; 18.11.10 o 00:09