Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Bezlusterowiec do 2200 zł

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Bezlusterowiec do 2200 zł

Witam wszystkich,

szukam aparatu pomiędzy kompaktem a lustrzanką, zależy mi na jakości zdjęć, filmowanie jest na drugim planie.

Zainteresowałem się Olimpus E-P1 / E-P2 ale jak zobaczyłem na żywo to jakość wykonania jest słabsza i jeszcze pisze made in china, niż Sony Nex3

Tak na marginesie zawsze kusił mnie Canon EOS 450D ale już ma większe wymiary i nie wie czy coś podobnego w tej jakości znajdę.

Dosyć istotne musi być możliwość robienia zdjęć z zoomem , oraz makro , obsługa może być ciężka nie boję się instrukcji

Jakie możecie polecić aparaty ?

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Na moim jest napisane Made in Taiwan, designed in Japan

Ale wracając do Twojego dylematu, to NEX ma dość kiepskie obiektywy na tą chwilę. Więc nie wiem czy bym się na niego zdecydował. Ah i nie ma w tej chwili systemowego obiektywu makro.

Może lepiej coś od Panasonica? G2, albo GF2.
    Zoomy to każdy aparat obsługuje. W systemie mikro 4/3 kilka obiektywów do wyboru już masz.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Na moim jest napisane Made in Taiwan, designed in Japan

Ale wracając do Twojego dylematu, to NEX ma dość kiepskie obiektywy na tą chwilę. Więc nie wiem czy bym się na niego zdecydował. Ah i nie ma w tej chwili systemowego obiektywu makro.

Może lepiej coś od Panasonica? G2, albo GF2.
    Zoomy to każdy aparat obsługuje. W systemie mikro 4/3 kilka obiektywów do wyboru już masz.

Jak widać maiłeś z pierwszej serii, można dojść do wniosku że wypuszczają na samym początku bardzo dobre a później olewają.

O NEX mam podobne zdanie zresztą więcej w nich reklamy niż prawdy, ale nie znalazłem nic innego dlatego napisałem.

Panasonic współpracuje z Olimpusem , nie wiem jaki sprzęt jest ich ale może warto ?

G2 trochę duży jest, GF2 jeszcze nie widziałem w sklepach , za to jest GF1 nie wiem czym się różnią dokładnie, a co do finansów GF1 mieści się

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Za taką kwotę bym się nie zastanawiał tylko składał zamówienie na e-pl1+14-150
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar gajos007
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    grizz piszesz o e-pl1+14-150 w tej cenie (tj.2200zł) gdzie mogę znaleźć za taką kasę ten sprzęt? Nie piszę w ramach zaczepki czy czegoś w tym stylu(nie chcę żebyś to źle zrozumiał) tylko szukam czegoś w podobnej cenie a ten zestaw najtaniej widziałem za 2800zł.Gdybym faktycznie miał możliwość zakupu za 2200zł to myślę że dla mnie byłby to dobry sprzęt,a lampę o której wspominałem w innym temacie dokupiłbym sobie później .Jeżeli masz link bardzo chętnie skorzystam

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Potrzebujesz jeszcze 1500 punktów.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Awatar gajos007
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    hehehe ... chyba zaczynam łapać o co w tym chodzi

btw.i tak chyba zdecyduje się na pen'a tylko jeszcze muszę przemyśleć,którego z nich wybrać.Czy zwykłego przyjaznego dla zwykłego pożeracza chleba E-PL1 czy może zainwestować i pójść w E-P2.No mam dylemat,ale i mam czas na przemyślenie.Może skorzystać z oferty "30 dni z aparatem PEN"

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To żadna tajemnica, że aktywni klubowicze mają specjalną ofertę na sprzęt od wujka Olka. W sumie można te brakujące 1500 pkt wyrobić w dwa tygodnie. Zdjęciami i dyskusją.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    za taką cenę można też zestawik dorwać bez OlyJedi. W MM kiedyś się pojawił. Szukać trzeba,
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar gajos007
    Mieszka w
    Węgorzewo
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    wiem że będę mało obiektywny,ale szczerze polecam panasonic GF1.
    Wykonanie jest pierwszorzędne,szybkość AF jak na evil też klasa.Wyświetlacz bardzo dobry z 60fps.Bardzo wygodnie się go trzyma w ręku
    Miałem podobny dylemat jak Ty,tyle że wcześniej miałem już GF'a i postanowiłem wrócić,i szczerze Ci powiem że nie żałuje tej decyzji.Jeżeli uda Ci się wytargować i kupić go w okolicach 1800zł nie ma się nad czym zastanawiać.

btw.Testowałem przy okazji NEX 3 i 5,i powiem szczerze że 3'ka jest taka zabawkowa,a z kolei przy 5'ce nie skupiasz się już na budowie aparatu(bo ta jest już solidna) ale na jakości zdjęć i niestety o ile ISO rzeczywiście można tu używać do 1600,tak nie podobają mi sie kolory produkowane przez ten aparacik.Wpadają one w lekki odcień fioletu(da się to zauważyć zwłaszcza na łączeniu niebieskiego i czerwonego).