Wszystko kwestia czasu, narazie pozostaje uzywac manualnych :P
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
Zakres który będę używał będzie czysto KIT"owy.Więc jeżeli kit w nex jest ok nie widzę problemuto być dla niedzielnego pstrykacza który lubi czasem filmować
![]()
Ale do NEXa lampy nie podepniesz. Bo tego świecidełka doczepianego lampą nazwać bym się nie odważył. GF1 wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Zresztą miałeś, więc sam wiesz...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
wypada napisać że kupiłem dziś GF1+14-45 za bardzo atrakcyjną cenęnowy na gw...teraz mam 400zł jeszcze na lampę...polecicie cusik?
![]()
Fl-36 używaną
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang
FL-36 na allegro są raptem 2szt w cenach 540-550zł.Jeżeli nie ma alternatywy dla tej lampki to nie ma co wymyślać.Na razie miałem przy pentaxie metz48af1 i lampa się super sprawowała.Nic więcej bym nie potrzebował.
To metz-a 36 (na allegro 337 pod 4/3) no chyba, że pełen automat Ci nie odpowiada
Jeszcze znalazłem coś takiego ale nie wiem ile to jest warte:
http://allegro.pl/tumax-383-afz-lamp...307833719.html
Ostatnio edytowane przez snuffi ; 17.11.10 o 10:11
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang
jak już FL36 to wersję R
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Pierwszy mój post tutaj - witajcie!
Wątek dla mnie, autor wprawdzie juz rozstrzygnął i kupił, ja się bardzo skłaniam też do GF1, ale ciągle mam..wachnięcia i zwątpienia....
jaka to jest owa ...bardzo atrakcyjna cena i ...gdzie mozna za tyle kupić?
Raczej wybiorę zestaw z naleśnikiem 20mm, choć cena oczywiście bedzie wyższa niż za kita z zoomem, ale.. zapytac warto.