Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Analogowy aparat do kieszeni (na streeta)

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Canonety maja tryb preselekcji dopiero od modelu 19 czyli od światełka f1,9 i ceny powyzej 200zł. Canonet 28 to tylko automat. Yaśki z pewnoscia nie mieszczą sie do kieszeni. Wiem bo mam kilka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Czaroz Zobacz posta
    -znalazlem jeszcze Canona GIII QL ze swiatlem f1.7. takze bardzo interesujacy, niestety na jego temat wiem najmniej i zapewne jest cholernie drogi przez ten jasny obiektyw
    Świetny aparat, superostry obiektyw. Nazywany Laicą dla ubogich. Niestety, ze 400 stówy trzeba za niego dać.

Mnie automat przy streetach nie przeszkadza. Byleby dobrze mierzył.

Myślę, że na ulicy ważniejsza od wielkości aparatu jest jego hałaśliwość. Im cichszy, tym mniejsze prawdopodobieństwo dostania po mordzie.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Smardzewice
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    najcichszy jaki miałem to jednak zorka

Mieszka w
    bardzo daleko...
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam Zorke 4K, Canoneta 28 oraz Olka XA2 i ten ostatni jest zdecydowanie najcichszy podobnie jak polecany przeze mnie model XA. Co do hasła o chowaniu aparatu do przysłowiowej kieszeni to Olympus XA i Minox proponowany przez VooVoo2 biją wszystkich na łeb.
    Nikon ma dwa aparaciki w kompaktowej klasie które są warte słów kilku: Nikon 35ti oraz Nikon 28ti - tyle że kosztowne straszliwie

PS
    HrabiaMiod a co powiesz na
    Konica Auto S3
    Patrząc na opis aparacik pasuje w Twoje wymagania całkiem nieźle
    Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A widzisz Rafal, ja mlody jestem, zdalem sobie sprawe ze zanim nazbieram na d200 to bede juz 20 letnim staruszkiem , i trzeba sie poki co pobawic, ale jaka to zabawa kiedy do roboty mam tyle co pstryknac i tyle... Jak tak to ja sobie kupie jakas tania cyfrowa malpke i na film wydawac nie bede.

A tak do tematu, yasha odpada-cena i "rozpietosc" jakosciowa, raz trafi sie cud miod majonez a raz totalny lipton.

XA/MJU i im podobnym mowie stanowcze nie... zbyt proste :P

Canonety jak mowicie to full auto... Jednak dziwne ja wyraznie widzialem pierscien przeslony, identyczny jak w moim Oly tripie35. Wiec teraz to juz nie wiem.

Porownywalny w budowie do Canoneta jest Ricoh 800 ees, moglbys RC cos o nim powiedziec? Wyglada mi na prosta i tania konstrukcje... A jak jest w rzeczywistosci? Ma kontrole jaka kolwiek przeslony? Czy tylko full auto?

Pozdrowka, na koniec posypia sie plusy, ojjj sie posypia
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Mieszka w
    bardzo daleko...
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Sorki ale co jest za proste? Toć w XA masz w pełni ręczne sterowanie przysłoną i ostrością. Fakt że tylko działa w priorytecie przysłony ale... no cóż nie każdy to musi lubić. Spojrzyj jeszcze na Konice Auto S3. Chyba też ta sama klasa która Ci się podoba. Pozdrawiam serdeczie!

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mhmm... Myslalem ze MJU i XA to ta sama bajka, ale w takim razie przyjze sie i jemu, zas Konicato chyba jednak za drogie ustrojstwo

Pozdrowka
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Mieszka w
    bardzo daleko...
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A Canonety to wcale nie automaty. Canonet 28 tak samo jak XA ma priorytet przysłony jako jedyną opcję strzelania. Z kolei Canonet GIII QL17 oprócz priorytetu przysłony ma też full manuala

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    MacGrong, ale ona sporo kosztuje i do wyrwania chyba tylko na ebayu, a ja jakoś się boje tego ;p. Raz widziałem na allegro, poszła za jakieś 200-300zł i tak sobie plułem w brodę, że szok : )
    Może masz cynk o jakiejś na sprzedaż?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Czaroz, rozważyłbym cholernie mocno tę ofertę: http://allegro.pl/swietna-konica-aut...311272586.html

Jak pójdzie do stówy, dwóch to może to być zajebisty zakup, jeśli wszystko sprawne. Jedyny minus tej konstrukcji to rozmiary (jest ciut większa niż OMka) i światłomierz obsługujący iso tylko do 400. Ale wszystkie te ricohy i inne tanie canonety bije na łeb i na szyję.

Fajny jest też Oly RC (albo RD).
    Ostatnio edytowane przez HrabiaMiod ; 17.11.10 o 01:54 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MacGrong Zobacz posta
    A Canonety to wcale nie automaty. Canonet 28 tak samo jak XA ma priorytet przysłony jako jedyną opcję strzelania. Z kolei Canonet GIII QL17 oprócz priorytetu przysłony ma też full manuala
    W canonecie 28 ta opcja o której piszesz działa tylko z lampą błyskową lub bez ale tylko z jednym czasem więc priorytet przysłony to nie jest. Rzeczywiście jest pierścień regulujacy wartosć perzysłony ale używamy go tylko po podpjęciu lampy. polecam instrukcję w razie wątpliwości. Mam każdego canoneta w domu więc wiem co mówię.