Witam . Moje pytanie dotyczy monitorów firmy BenQ VW2420H oraz EW2420 . Monitory mają matrycę VA no i cena nie jest zaporowa , w sieci ok 900zł . W niedalekiej przyszłości szykuje mi się zmiana monitora i chciałbym usłyszeć wasze opinie . Dziękuję
Witam . Moje pytanie dotyczy monitorów firmy BenQ VW2420H oraz EW2420 . Monitory mają matrycę VA no i cena nie jest zaporowa , w sieci ok 900zł . W niedalekiej przyszłości szykuje mi się zmiana monitora i chciałbym usłyszeć wasze opinie . Dziękuję
Odradziłbym Ci tą markę, po całości. Widziałem w akcji parę rzeczy z tym logo i po tych doświadczeniach w moim rankingu plasują się jeszcze niżej niż szajsung... Tanie mięso, niekoniecznie smaczne a często śmierdzi (konkretnie to rzutnik capił, nóweczka).
Minimum przyzwoitości to LG, kulturka to NEC/DELL a klasa to EIZO. Tyle ode mnie, zrobisz jak tam chcesz.
Niewiele drożej masz Della 22 calowego, na patrycy IPS.
Mam go i co prawda nie wyświetla tak fajnie jak stara bańka, jednak jest przyzwoity i lepszy od tańszych monitorów.
Możesz też pomyśleć o jakimś używanym NECu czy EIZO.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nie ma co generalizować. Tylko zobaczyć w akcji![]()
zZz
Chyba na nic nasze rady... Tylko potem nie narzekaj, że padlinkę przytuliłeś.
Za 900 zł nie kupisz dobrego monitora, oczu też nieLepiej dołóż i kup coś przynajmniej ze średniej półki.
Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 15.11.10 o 22:37
No właśnie, popieram. Używam kilku produktów tej marki i nie mam powodów do narzekań.
W kwestii oczu, cyt.:
"Projektując serię monitorów „BL”, firma BenQ dołożyła starań, aby zapewniały najwyższe parametry obrazu, ale także były ergonomiczne, bezpieczne dla zdrowia oraz ekologiczne. Dla pracowników biurowych praca przy komputerach jest istotną częścią dnia. Długotrwałe korzystanie z komputera w źle zaprojektowanych stanowiskach pracy prowadzić do dolegliwości tj. pieczenie oczu, sztywności karku, ramion i pleców, a w dalszej perspektywie czasowej do pojawienia się wielu schorzeń. Warunki te, mogą doprowadzić do poważnych konsekwencji zdrowotnych, jak również znacznie obniżają jakość, produktywność i efektywność pracy."
reszta m.in. tutaj - BL2400PT – 24-calowy monitor z matryca VA
Przekonaj się sam czy warto - zakup przez internet z możliwością zwrotu.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Takie marketingowe slogany o bezpieczeństwie dla zdrowia, to każda firma pisze
Najlepiej i tak będzie zobaczyć przed zakupem monitor w jakimś sklepie.
Kupując wysyłkowo na osobę prywatną masz te 14 dni na zwrot towaru w stanie nienaruszonym.
Ja bym wolał zainwestować w coś lepszej firmy i tak. Monitor kupujesz jeden na wiele lat, nie warto oszczędzać na jakości.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA