Mam pytanie, czy ktoś może korzystał z plusteka 7400 na macu?
Otóż kupiłem te ustrojstwo i za cholerę nie mogę wystartować. Komputer nie widzi urządzenia, tak jakby brakowało sterownika, sprawdzałem na stronie producenta i wychodzi, że ten model współpracuje z mac.
Przy linuksie też nici. Myślałem, że może trafił mi się walnięty egzemplarz, więc wymieniłem i dalej to samo.
Ma ktoś może jakieś pomysły?
O/N
Muszę szanownych forumowiczów przeprosić. W moje porównanie skanerów canon - epson wkradł się błądCoś mi się pokiełbasiło i wpisałem że mam skaner canon 5600f, mam ale canona 8600f i jego właśnie porównanie z epsonem v500 dotyczy. Że napisałem głupotę zorientowałem się w momencie wystawiania 8600f na allegro (jak już pisałem mam stały dostęp również do epsona V500, więc się kurzył). Nie zmienia to faktu, że z 5600f rezultaty powinny być niemal identyczne. Główna różnica to możliwość skanowania przez 8600f materiałów średnioformatowych. Nadal polecam, bo te canony to naprawdę przyzwoity sprzęt.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Witam,
Podłącze się do tematu...
Jestem w trakcie poszukiwań sknera. Wytypowałem trzy:
- Epson V330
- Canon Lide 700
- HP Scanjet G3110
I tutaj pytanie do was. Czy mieliście do czynienia z którymś z tych skanerów?? Co możecie powiedzieć... jak z kondycją skanowanych negatywów??
O Epsonie już trochę przeczytałem we wcześniejszych postach...
Skaner do użytku domowego, absolutnie amatorskiego. Fajnie jednak byłoby gdyby skanowane zdjęcia jakoś w miarę wyglądały.
Epson V330 to jedyny właściwy wybór z podanej przez Ciebie trójki.
Ma najlepsze parametry, jest sprawdzony w praniu i doceniany ( jak zresztą inne epsony z tej półki ) ze względu na dobry stosunek cena/jakość.
Jego podstawowy soft do skanowania już daje przyzwoite skany, a wchodząc głębiej w temat można, dzięki innym programom, więcej z niego wyciągnąć.
Ogólnie w cenie 300-400 zł tylko Epson ( mam na myśli sprzęt nowy, nie używany ).
Pozdrawiam
rumpel
No i stanęło na Epsonie... zaliczka wpłacona, jutro może uda się już wykonać 'dziewicze' skanowanie
Dzięki rumpel
Ostatnio edytowane przez rafrr ; 2.02.11 o 18:10
O/N