chyba dajcie spokoj z gadaniem o sklepach w watku macro... :P
chyba dajcie spokoj z gadaniem o sklepach w watku macro... :P
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Z ZD 50 i DCR 250 GO jest całkiem niezła, pokażę Wam na fotach niedługo.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Polecam:
1- porządny, stabilny, ciężki statyw (np FT-666)
2- obiektyw ZD 35
3- głowicę do makro np( http://cgi.ebay.pl/4way-Macro-Rail-S...QQcmdZViewItem)
lub znakomity do tego typu fotek C-8080
i oczywiście cierpliwości, prób i spokoju.
Pozdrówka.
w kategorii Photo - szukaj - 4way Macro Rail Slider
Jezeli myślisz o żywym makro to statyw sobie odpuść, podejść do ważki ze statywem to jak w totka wygrać.
ja bym zaryzykował stwierdzenie, że żywej ważki ze statywem sie nie da w ogóle podejść. ale mogę się mylić![]()
.
Owszem da się, ale po zmroku, gdy ważki śpią pod liściami i jest niska temp. powietrza. Wtydy możesz ją nawet pogłaskać, jednak w dzień, gdy jest ciepło to jest praktycznie niemożliwe, zależy jeszcze od gatunku, są takie, że bez statywu ciężko podejść.
Widzę w wątku różne rozwiązania, a jakoś nie rzucił mi się w oczy sposób z pierścieniami pośrednimi.
Ktoś to ćwiczył w swoim Olq?
Wektor
strasznie mała GO jest z pierścieniami na M42 (chyba żę myślisz o systemowym pierścieniu) jednak przy odpowiedniej cierpliwości i dużej liczbie prób można wykrzesać fajne macro. Teraz poluje na ZD35 :] nie ma to jak systemowe szkłoZamieszczone przez Wektor
pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Miałem takie pierścienie ale gdzieś mi zginęły. W sumie kilka zdjęć cyknąłem przed zgubieniem i całkiem całkiem. Moim zdaniem, jak ktoś ma M42 i przejściówkę, to warto nawet dla zabawy spróbować jak działają takie pierścienie. Pierścienie raczej do stacjonarnych obiektów.Zamieszczone przez Wektor
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3