Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Jak robić makro na E-500??

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Żaden ze mnie ekspert w sprawach makro, ale może moje zdanie Ci się przyda. Jeśli chcesz zająć się na poważnie foceniem makro, to kup ZD 35.

Mam mieszek M42 i ruskiego Heliosa, więc wiem, że to kiepskie rozwiązanie. Jeśli robisz makro raz na ruski rok, to można bawić się w M42. Jeśli traktujesz to poważnie, to tylko ZD.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Tak też sobie myślę,że ZD 35 sobie zapodamBo choć makro robię od czasu do czasu,to wolę robić je z przyjemnością.Czlowiek ze mnie cierpliwy do momentu w którym cierpliwość się kończy a niechciałbym żeby Olek ucierpiał w wyniku chwilowej utraty cierpliwości Z tego co piszą przedmówcy,wynika,że rozwiazania tańsze są troszkę denerwujące a fotografia ma być dla mnie,przyjemnością i odskocznią od pracy

Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc!!

Piotr

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Strzel sobie ZD 35 Ma go duzo ludzi i duzo dobrego mozna o nim poczytac. Raczej zadowoleni sa jego uzytkownicy. W dziale "ocena zdjec" pojawil sie temat "Biedroneczki w kropeczki" (chyba taki) autorstwa Piotra Grzesia a w nim fotka makro. Oczywiscie ZD 35 ZD 35 jest niedrogim, a wydaje sie dobrym szkielkiem. Tylko troszke ciemnym.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Może trochę nie na temat...

Przetestowałem ZD 50 z Raynoxem DCR 250, i musze przyznać spisuje się to całkiem nieźle, GO jest dużo większa jak z 40-150. Po świetach pobawię się na jakiś łąkąch jak owady wylezą to zobaczycie jak to dziala
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wlkp
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mam e500 i w szukałem tego ZD 35. Niestety w necie nie moge znalezc gdzie to draństwo można dostać. Zna ktoś sklepik netowy z takim obiektywem dostępnym?

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kadm_kg
    Mam e500 i w szukałem tego ZD 35. Niestety w necie nie moge znalezc gdzie to draństwo można dostać. Zna ktoś sklepik netowy z takim obiektywem dostępnym?
    Wpisujesz w skapca i masz... http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/86191 ... Ja robilem sporo zakupow w fotozakupy.pl i moge ten sklep polecic. Tam czas realizacji zamowienia ZD 35 to 7-14 dni.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wlkp
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzięki znalazłem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Cytat Zamieszczone przez kadm_kg
    Wpisujesz w skapca i masz... http://www.skapiec.pl/site/cat/47/comp/86191 ... Ja robilem sporo zakupow w fotozakupy.pl i moge ten sklep polecic. Tam czas realizacji zamowienia ZD 35 to 7-14 dni.
    Ja też wczoraj złożyłem zamówienie w fotozakupy i jutro ma być kurier, jeden dzień zwłoki wynika z przelewu i potwierdzenia O dziwo to był jedyny sklep z obiektywem "in stock" i nie trzeba było czekać 2 tygodni Zobaczymy jak wygląda przesyłka

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    przesyłka w fotozakupach jest ok - kupowałem tam muszle do e-1 i fl-36 - w jednym i drugim przypadku było następnego dnia po wysłaniu. zresztą można sobie śledzić na stronie gls'u
    .

| OlyJedi Awatar mateuss
    Mieszka w
    Warszawa-Gocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    dajcie spokój z tymi raynaoxami ja dziś polatałem po krzaczorach gocławsko warszawskich w poszukiwaniu wiosny.. lekki wiaterek i kwiatka z kadru niet.... no i ta go mieszcząca się na jednym pręciku kwiatka (mówię tu o 14-45 i msn202)... kumpel latał z canonem ze szkłem 135mm z dcr 250 i to był kosmos... najlogiczniej jest kupić chyba zd35 macro raynoxy to rozwiązanie moim zdaniem pośrednie