Dla mnie jedyneczka![]()
Dla mnie jedyneczka![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
1- ładne, dobre, dałbym tylko w formacie 2:3, bardziej podłużna konstrukcja kadru podkreśliłaby linie poziome zdjęcia i obcięlaby mniej ciekawe: górę (prześwietlona) i dół (ziemia jak ziemia)
2- takie zdjęcie o niczym jak dla mnie - nic nie wnosi, typowy obrazek "tu byłem", jeszcze krzywe
3 - obciąłbym jakieś 10-15% z prawa, i trochę z góry: nie to mizerne drzewko przyciąga wzrok tylko rząd drzew nad wodą, a prawa strona nic nie wnosi, w dodatku kolorki wody ładniejsze niż nieba
4 - jak dla mnie najlepsze, tylko przesunąłbym dom ku środkowi przez wykadrowanie góry, dołu i prawej strony, przy okazji pozbywasz się tego samego, co w zdjęciu pierwszym
Ostatnio edytowane przez deduch ; 20.10.11 o 17:28
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
no to jeszcze jedno
Ostatnio edytowane przez jacek285 ; 20.10.11 o 19:32
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Dla czystości obrazu możesz ciachnąć jeszcze z dołu . Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
lepiej?
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Ty tu nie szukaj podstępów. Jan ie mam wyłączności na ten krajobraz, on jest DLA WSZYSTKICH i każdy go inaczej odbiera i opisuje swoimi zdjęciami . A ja wszędzie i zawsze być nie mogę i nawet nie chcę. A piszę z powodów formalnych po obcięciu kawałka dołu uzyskujesz ciekawą proporcje po prawej w obrazie.
Pozdrawiam AP.
---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post był o 20:33 ----------
Moim zdaniem lepiej.
Ostatnio edytowane przez apz ; 20.10.11 o 20:48
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Moze pokaz wiecej tego sloneczka co te mgly zaczynalo przepedzac,co??Załącznik 56217Cos chyba z ostroscia w tym pliku nie tak jest.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
wersja mirka54 zacna ale trochę zbyt plastyczna w sensie ostrości... : )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
W uzupełnieniu wcześniejszego posta:
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo