taki sobie mały "bobok" i kwiatuszek
taki sobie mały "bobok" i kwiatuszek
Ostatnio edytowane przez jacek285 ; 6.09.11 o 08:31
e-620 plus kitowy obiektyw 14-42mm i 40-150mm 3,5-4,5
Ja w sprawie "boboka" spróbuj o jeden krok do tyłu. tak , żeby ręce były na zdjęciu. wiem,że to nie łatwe z manualem - ale tak będzie lepsze zdjęcie. I troszkę przeostrzyłeś w obróbce ,aż tak mocno nie potrzeba.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
akurat "bobok" był robiony kitem, ale faktycznie szkoda że rączki obciąłem
Właśnie, gdzie są rączki? Ale minka świetnie uchwycona. Kwiatek ma nieciekawe tło.
Pierwszy pies całkiem ok. "Bobok" za mocno wyostrzony![]()
Przeostrzenie przy "boboku" mnie akurat aż tak mocno nie przeszkadza, szkoda uciętych rączek. W przypadku kwiatka, który jest ładnie przedstawiony przeszkadza rama okienna w tle.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Na temat "boboka" nie wypowiadam się - generalnie jestem przeciwny umieszczaniu w sieci zdjęć ludzi bez ich zgody, nawet jeżeli jest to najbliższa rodzina. To oczywiście moje zdanie z którym nikt nie musi się zgadzać. Przy kwiatku bardzo razi fatalna obróbka, że wspomnę tylko zaznaczenie i aureolę wokół płatków.
Pozdrowienie:
Tadzik
OMD E-M1 + małe co nieco czyli:
"Ach Kubusiu żeby nam się tak chciało jak nam się nie chce"
rol6 to nie rama okienna tylko garaż blaszakszkoda że nie miałem jakiejś czarnej tkaniny pod ręką od razu by to inaczej wyglądało
tadzik1231 co do obróbki to tylko dodałem rozmycie tła ale masz rację niedokładnie to zrobiłem
![]()
A czy "bobek" czasami nie jest zblurowany?
Co do kwiatka ostre miałeś chyba światło. Lepiej badylki focić rano lub późnym popołudniem gdy jest łagodne, ciepłe światło.
No i dobrze by było już w chwili robienia zdjęca myśleć o tle niż potem PSuć go w programie graficznym![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
zblurowany co tzn? a co do kwiatka to praktycznie samo południe było pozdrawiam