Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 100

Wątek: Panasonic DMC-GF2

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Podobnie to nie do końca. Podobnie by było, gdyby nasze sklepy internetowe prowadziły bezproblemową sprzedaż, a tak nie jest. Jak chcesz to musisz sprowadzać z zagranicy. Dla mnie kupowanie za granicą to już problem. Kwestia płatności, gwarancji, ewentualnych zwrotów, czasami cła.
    1. Podobno to wątek o GF2.
    2. W kwestii popytu i podaży firma Panasonic jest znana z tego, że woli wyprodukować mniej i nie ryzykować. Horror miał miejsce po anonsie LX3 - czy ktoś pamięta na ile pierwotnie go wycenił Panas
    3. Zakupy za granicą to kwestia eurogwarancji, albo pl serwis uznaje albo nie.

I teraz w temacie: tak dużo osób, które wdepnęły w mikro czeka na kolejnego naleśnika, tak dużo osób czeka na szeroki kąt do mikro, tak dużo osób chce jeszcze mniejszego od GF1 korpusu, że wcale bym się nie zdziwił gdyby na początku (6 miesięcy od wejścia na półki sklepowe czyli jeszcze 5) szkła były dostępne tylko jako GF2 kit. Za Wodą normalnym jest kupno czegoś w kicie i ebay dla jednego z elementów zestawu.

Kolejne 2 sample
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=37274723
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    1. Podobno to wątek o GF2.
    To też się zastanawiam, gdzie go można kupić.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez psl Zobacz posta
    Jak chcesz to musisz sprowadzać z zagranicy. Dla mnie kupowanie za granicą to już problem. Kwestia płatności, gwarancji, ewentualnych zwrotów, czasami cła.
    Moim zdaniem - przesadzasz...

Zagranice rozroznilbym na poza Unie i wewnatrz Unii.

Poza Unia - w ogole nie ma dyskusji - tanio i brak gwarancji. Tyle w temacie.

Wewnatrz Unii to jak w PL, a tak naprawde czesto LEPIEJ. Tzn. chcesz to odsylasz i zwracasz i NIKT Cie nie pyta dlaczego, tylko po prostu oddaje pieniadze. Placisz za pomoca PayPal z konta lub z VISY.

Nie musze chyba wspominac, ze Panas daje gwarancje 24 mies. wewnatrz Unii na podstawie dokumentu zakupu. Nawet nr seryjnych nie sprawdza.

W przeciwienstwie - w PL -wielokrotnie spotkalem sie z podejsciem - kupiles - reszta to Twoj problem.

Tak poza tym, to naprawde nie jest az tak zle. Co rusz jakas firma sprzedaje towar na Allegro. Z gwarancja, z paragonem lub f-ra. Oprocz tego jest Pixmania, maja tam i 20'ke i 14'ke:

http://www.pixmania.pl/pl/pl/3989770...e-h-h020e.html
    http://www.pixmania.pl/pl/pl/8157081...e-lumix-h.html

Nikt nie twierdzi, ze jest super. Ale na pewno nie jest az tak zle, jak piszesz.

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    To w pixmania.com można płacić przelewem do polskiego banku. Tego nie wiedziałem. Koszt wysyłki nieco większy, ale w sumie skąd sprzęt jest wysłany to mnie nie interesuje. Ważne, że ma gwarancję do realizacji w PL i można zapłacić jak przy zakupach w polskim sklepie.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 25.12.10 o 10:55

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    O pixmanii czytałem skrajnie różne opinie, wolałbym omijać ten sklep.
    Już lepiej kupić na brytyjskim e-bayu.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Od siebie moge jedynie powiedziec, ze kupowalem od nich Lumix 7-14mm i nie moge im nic zarzucic.
    Gdybym mial cos jeszcze raz od nich brac - nie mam wahan, polecic tez moge.

Co nie oznacza, ze 100% transakcji z nimi tak przebiega oczywiscie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Wroce jeszcze na chwile do zakupow... Ostatnio kupilem killa akcesoriow foto na eBay z Chin, Hong Kongu i Korei. Doszly wszystkie oprocz jednego.

Na ten jeden czekalismy jeszcze 3 dni ze sprzedajacym po czym on pisze: OK, powiedz, czy chcesz, zebym wyslal jeszcze raz, czy wolisz, zebym zwrocil Ci pieniadze... Czujecie?

A w PL:

kupilem z Lodzi na Allegro adapter Leica M na NEX. Okazalo sie, ze nie ostrzy na nieskonczonosc, nic o tym w opisie aukcji nie bylo. Sprzedawca potwierdza, ze nie ostrzy. Pytam, czy zatem od teraz poprawi opis aukcji, zeby inni wiedzieli co biora (nie kazdy potrzebuje ostrzenia). Cisza.
    Sprzedawca wypial pupe i ma to gdzies. Nawet nie informuje klienta, ze przy zakupie przez Internet, ma prawo zwrocic towar bez podania przyczyny... A jak mu wyslesz, odpisuje, ze byl uzywany, bo jest ryska na bagnecie...

Badzcie swiadomi, czego mozecie sie spodziewac, jesli chodzi o podejscie do klienta:
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13225707

Drugi taki adapter tez kupilem w tym samym czasie tu (INFOTO) i reakcja wzorowa, formularz zwrotu, przyjmuja towar:
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1278223

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    I to jest kultura obsługi klienta.
    Też nie miałem problemów z zakupami zagranicznymi na ebay.

Przykra sprawa, że na allegro zdarzają się takie cwaniaczki. Nie respektujące nawet za bardzo podstawowych praw konsumenta.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Panasonic USA:
    cena z 14mm: 700 USD
    cena z 14-42mm 600 USD
    cena korpusu: 500 USD

BTW. Sam naleśnik to cena ~ 400 USD.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12.01.11 o 14:23
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.