ja tylko rzuciłem pomysł do dyskusji, ale z doswiadczenia wiem ze z darmowymi nagrodami jest jak z darmową służbą zdrowia - nie istnieje.A tak konkurs miałby szansę zaistnieć nawet szerzej, kto wie.
ja tylko rzuciłem pomysł do dyskusji, ale z doswiadczenia wiem ze z darmowymi nagrodami jest jak z darmową służbą zdrowia - nie istnieje.A tak konkurs miałby szansę zaistnieć nawet szerzej, kto wie.
Możesz sobie spekulować, ale OR pozostanie takim konkursem jak jest teraz. Nie będzie nagród. Mieliśmy naprawdę przykre doświadczenia w tej dziedzinie.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Wszystko można by było tak obwarować , aby nie było pretensji w tej dziedzinie.Osobiscie jestem pewien ze taki konkurs odbił by się szerzej echem, stawiając Olympusa niejako mecenasem fotografii - a o to chyba chodzi.Jak się chce to można , ale oczywiście nie do mnie należy decyzja.
No chyba ze głosowanie na ten temat wszystkich forumowiczów.Przeciez sami sobie byśmy byli sponsorami.
Ale po części także rozumiem moderatorów, tyle ze np. mnie nie chodzi wcale o pieniądze a o podniesienie zainteresowania konkursem, które czasem jest marne.
Nie sądzę, by nagroda miała wpływ na popularność konkursu. Robiliśmy już takie eksperymenty. OR jest konkursem organizowanym przez klubowiczów i dla klubowiczów i tak na niego należy patrzeć. Nagrodą jest zwycięstwo, albo sam udział.
Jak ktoś chce zrobić konkurs z nagrodami, jeżeli zaakceptujemy ten pomysł, możemy udostępnić infrastrukturę konkursową. Ale to nie OR. On pozostanie taki jak jest (przynajmniej do czasu aż się nie znudzi jego organizowanie obecnemu zespołowi).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Kto z nas ma prawo do oceny czy dana fota jest dobra?Mozemy jedynie oceniac czy mi sie podoba czy nie.To,ze dana fotka trafi w dane gusta to nie znaczy,ze jest dobra."Cycuch" zawsze bedzie miec powodzenie obojetnie jak by nie byl pokazany.To,ze fota bez tresci,bez swiatla,jakosci odpowiadajacej jak z pierwszych komurek-nie wazne,"cycuch" wiedzie prym.A jak sa dwa to juz aplauz.A nie daj boze trzy na jednej focie.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
podoba mi się pomysł z nowa infrastrukturą konkursową, natomiast Mirek54 w pewnym sensie ma rację, bo jeżeli głosuja wszyscy to zdjecia mogą być tendencyjne, dlatego może połowę głosów miało by jury z zwyciezców OR, ale to tylko takie gdybanie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
chyba nawet mam nazwę zamiast OlyRulez było by OlyHools![]()
Ostatnio edytowane przez danmacz ; 7.11.10 o 14:18 Powód: Automatyczne scalenie postów
Moim zdaniem bardzo dobrą nagrodą są ordery i umieszczenie zdjęcia w galerii konkursowej, bo w końcu chodzi o fun i nutkę rywalizacji (zdrowej). Ale warto też być jednak otwartym na propozycje, które mogą okazać się w przyszłości motywujące jeszcze bardziej dla osób chcących w konkursie wziąć udział.
Mirek - tego nie unikniesz. Zawsze znajdzie się ktoś, kto oceni zdjęcie przez pryzmat "cycka". Często przecież nawet fotograf (dużo jest tu takich przykładów) pstryka zdjęcia niekoniecznie myśląc akurat tym właściwym narządem.
OM1
Głosujemy.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chcąc podsumować dyskusje o nagrodach, chciałbym powiedzieć, że nie wszystko musi odbywać się "za coś". Fotografujemy dla zabawy. To nasze hobby. Ten konkurs to sprawdzenie własnych możliwości, a nie Wielka Pardubicka.
Najlepszą nagrodą dla laureatów będzie jak największa ilość oddanych głosów na ich prace. W tej chwili mimo promocji w 'Zawiadomieniach' zdarza się, że mamy raptem 30 głosów przy 13 tysiącach użytkowników. Te 30 głosów jest rozbite na 10-15 zdjęć startujących w konkursie. Czy, z powodu tak słabej frekwencji wśród głosujących, mamy losować nagrody niespodzianki za oddanie głosu? Nie przesadzajmy.
Zapraszam do głosowania. To nie jest trudne. Nikomu nie stanie się krzywda od kliknięcia na najlepsze wybrane zdjęcie.
Ostatnio edytowane przez hades ; 8.11.10 o 03:19 Powód: Automatyczne scalenie postów
Gratulacje dla Igorry za naprawdę nuuuudne zdjęcie!!!