Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 193

Wątek: laptop dla amatora fot...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    http://www.pcworld.ie/Product/ASUS-K...ack/305024/301 A czy ten bedzie ok do zabawy i pracy nad zdjęciami
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    http://www.pcworld.ie/Product/ASUS-A...Red/305033/301 czy dołozyć do tego
    Ten pierwszy to jakiś zabytek/zbuk.

A jeśli cię nie ciśnie, to własnie AMD wypuściło na rynek procek ze zintegrowaną grafiką ( LLano) i wygląda to ciekawie
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marec Zobacz posta
    Dla Amatora to najlepiej coś taniego, nie musi to być jakiś super extra sprzęt. Szmelc to tez nie może być.
    Tak mysle, ze "amatora" zostalo uzyte w znaczeniu "milosnika", a nie ze "poczatkujacy"

Przede wszystkim w takim wypadku wazna jest dobra jakosciowo matryca. Najlepiej matowa, nie blyszczaca.
    Z tego co widzialem fajne matryce maja IBM/Lenovo.

Thomasso
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Piszę z Lenovo z matowa matrycą i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że do zdjeć to ona nie jest fajna, przede wszystkim ze względu na kąty widzenia.
    Może te nowsze ( z podświetleniem LED) sa ciut lepsze- ale podświetlenie nie ma nic do kątów i o ile widziałem to nic się w tej materii nie zmieniło.
    Fajna jest o tyle, ze mam matrycę 1680x1050 czyli 16/10.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Piszę z Lenovo z matowa matrycą i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że do zdjeć to ona nie jest fajna, przede wszystkim ze względu na kąty widzenia.
    Może te nowsze ( z podświetleniem LED) sa ciut lepsze- ale podświetlenie nie ma nic do kątów i o ile widziałem to nic się w tej materii nie zmieniło.
    Fajna jest o tyle, ze mam matrycę 1680x1050 czyli 16/10.
    Kątów nie miałem akurat na myśli. W końcu siedząc przed lapkiem siedi się raczej blisko i na wprost i pracuje się na nim solo. Chodzilo mi bardziej o odwzorowanie barw, kontrast. Np. teraz siedzę przed MSI U210 i raz że kąty są do kitu, to dodatkowo odwzorowanie barw jest tak do kitu, że nie podjąłbym się nawet prostej obróbki fot na tym czymś :P

Tomek
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Pi0trazy
    Mieszka w
    Łochowo
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Kątów nie miałem akurat na myśli. W końcu siedząc przed lapkiem siedi się raczej blisko i na wprost i pracuje się na nim solo. Chodzilo mi bardziej o odwzorowanie barw, kontrast. Np. teraz siedzę przed MSI U210 i raz że kąty są do kitu, to dodatkowo odwzorowanie barw jest tak do kitu, że nie podjąłbym się nawet prostej obróbki fot na tym czymś :P

Tomek
    A kalibrowales chociaz?
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Piszę z Lenovo z matowa matrycą i z całą odpowiedzialnością stwierdzam, że do zdjeć to ona nie jest fajna...
    Wybacz, ale IMHO nie można wszystkich Lenovo do jednego wora ładować.
    Może wypadało by model podać, bo ja też mam w swoim Lenovo matrycę matową,
    i kompletnie nie podzielam Twego zdania - żadnych niedogodności w obróbce fotek.

Moj model to T61...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

| OlyJedi Awatar BartekL1
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Sam miałem ten dylemat i kupiłem Asusa G73SW - intel i7-2630qm 12gb ramu dwa hybrydowe dyski o łącznej pojemności 1tb, napęd blue ray i porządna matryca full HD, która dostała najwyższą ocenę wśród porównywanych przezemnie laptopów z "dobrą grafiką" do 7-8 tys. zł Polecam opis i recenzję na notebbokcheck.pl

Ja używam go do pracy biurowej i do obróbki zdjęć zarówno w LR3 i ACDSee 4, pracuje jak rakieta i jest bezgłośny ponieważ ma inaczej rozwiązaną wentylację - cóż do maluchów nie należy, ale mnie podoba się jego surowa stylistyka - podobno nawiązująca do myśliwców F cośtam

Polecam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    dziękuje wszystkim za rady i pomoc kupiłem ten oto laptop pozdrawiam http://www.pcworld.ie/Product/TOSHIB...5017/301:wink:

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez macieknr1 Zobacz posta
    dziękuje wszystkim za rady i pomoc kupiłem ten oto laptop pozdrawiam http://www.pcworld.ie/Product/TOSHIB...5017/301:wink:
    Fajny laptop :
    Error 404 - page not found

| OlyJedi
    Mieszka w
    Kopenhaga
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam. Przyłączam się do wątku i bardzo proszę o opinię. Mam zamiar kupić tego lapa http://allegro.pl/show_item.php?item...d8f4e849d8f130

Jestem kompletnym amatorem i chciałbym tylko żeby to w miarę sprawnie działało z PS.

Marcin

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów