Strona 2 z 20 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 193

Wątek: laptop dla amatora fot...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Planuję dołożyć 2 dyski na raidzie do przechowywania fotografii - tego też w laptopie nie zrobisz. .
    Zrobisz zrobisz.

Zresztą raid to nie jest najszczęśliwszy pomysł do przetrzymywana zdjęć. Lepiej dyski do robienia kopii odseparować i podłączać tylko na czas robienia backupu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    może źle sie wyraziłem
    stacjonarny może więcej ze względu na możliwośc rozbudowy, w laptopie to oczywiście również możliwe ale wiele droższe...
    laptop to zazwyczaj taki kombajn do wszystkiego... a jak coś jest do wszystkiego to bywa do niczego...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Artur Zobacz posta
    może źle sie wyraziłem
    stacjonarny może więcej ze względu na możliwośc rozbudowy, w laptopie to oczywiście również możliwe ale wiele droższe...
    laptop to zazwyczaj taki kombajn do wszystkiego... a jak coś jest do wszystkiego to bywa do niczego...
    Wiesz, nie wiem jak w AMD, bo w Intelu w ostatnich latach to co seria procesorów to nowa podstawka i nowa płyta, nowa pamięć, może zostawisz zasilacz , ale nie na pewno.

Możesz dodać pamięć i kartę graficzną, możesz wymienić procesor, ale tylko na najwyższy w serii...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    niestety już nie siedzę tak "głęboko" w sprzęcie...
    ale tak czy inaczej do zdjęć moim zdaniem, podkreślam moim, lepszy bedzie stacjonarny z wielkim monitorem, choć widze, ze niektórzy podłaczają wielkie monitory do laptopów...
    który z Was, zwracam sie do zarabiających na zdjęciach, obrabia je na laptopie?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    A jak spisują się przenośne jabłuszka w obróbce fotografii ?

Nikt w moim otoczeniu nie ma takiego komputera.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Artur Zobacz posta
    zwracam sie do zarabiających na zdjęciach, obrabia je na laptopie?
    Zaden szanujacy sie wlasciciel firmy nie pozwoli grafikowi pracowac na ekranie laptopa.Do oceny pracy bardzo duze Quato lub ostatecznie Eizo.Gotowe prace ewentualnie u kupujacego przedstawic mozna na lapku.A pracuja na 22" w zwyz-bynajmniej ci co ja ich znam.Porzadna stacja graficzna stoi obok biurka i w lapku chyba sie nie zmiesci.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 2.11.10 o 00:40

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    właśnie...
    mój znajomy grafik ze Szczecina pracuje na stacjonarnym "jabłuszku" z potężnymi "bebechami", podobno sprzęt nie do zajechania...
    mam nadzieje, ze choć trochę pomoglismy autorowi wątku
    pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    tytuł wątku mówi o laptopie dla AMATORA.
    Laptop owszem nadaje się- wpiety do stacji dokujacej, podłączony do monitora i zewnętrznej klawiatury.
    Wyklikane z mobilka

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Planuję dołożyć 2 dyski na raidzie do przechowywania fotografii - tego też w laptopie nie zrobisz. Musisz szukać innych rozwiązań.
    Ja mam nagrywarkę DVD. Robię zdjęcia, zgrywam na dysk, kasuję kiepskie, obrabiam jeśli trzeba i po jakimś czasie wypalam na DVD (polecam firmę Verbatim). Do domowego użytku taki sposób wystarcza, a chyba o taki Maciek pyta.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar macieknr1
    Mieszka w
    DUBLIN ( Polakowo )
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    http://cgi.ebay.ie/New-Dell-Laptop-C...ht_3370wt_1139http://cgi.ebay.ie/New-Dell-Laptop-C...ht_3370wt_1139 ok zastanawiam się nad tym sprzętem polecony dodam przez znajomego informatyka zbadam okolice i powęsze troche po okolicy , może znajde jakiś ciekawy stacjonarny sprzęt .Interesuje mnie hdr i sprzęt musi być ,, jako taki pozdrówki

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów