Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 193

Wątek: laptop dla amatora fot...

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Odp: laptop dla amatora fot...

Jaka tam pomoc- sam rozwiazales problem
    Dobrze, ze sie udalo.

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Liczy się też dobre słowo.
    Na forum Windowsa ktoś doradził mi reset...
    O czym sam myślałem i pewne że by to nic nie pomogło.
    Dzięki i pozdrawiam
    Dionizy

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez leszekkl Zobacz posta
    Lepszy jest ASUS K53 SV i tańszy, ma dwie karty graficzne - GeForce GT 540M i Intel HD Graphics 3000 Nie ma nic lepszego za te pieniądze!!!
    Miałem takiego w planie. Ale nie podobał mi sie jak go w sklepie macałem. Klawiatura chodziła jakby z masła była (nie wiem czy jest duzy rozrzut w jakość konkretnych egzemplarzy). A ja lubie pisac na klawiaturze. I lubie jak laptop jest sztywny. Po przetestowaniu 4-rech innych kupiłem Samsunga RF . Ale ostrzegam, że ani ten Asus, ani ten Samsung nie mają dobrej matrycy dla fotografa. To są najtańsze panele.
    Fujifilm X10

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Ale ostrzegam, że ani ten Asus, ani ten Samsung nie mają dobrej matrycy dla fotografa. To są najtańsze panele.
    Dla amatora fotografii wazne jest zeby wujek Ziutek i ciocia Krysia byli rozpoznawalni.

Ps:Kladz kartke przed klawiatura i wtedy pisz-jest wygodniej i szybciej sie na niej pisze.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

A ja jestem coraz bliższy decyzji zakupu jakiegoś lapka 14 cali z pospolitym ekranem i zewnętrzną stacją dokującą aby nie plątać się z kablami (zewnętrzny monitor, klawiatura, dodatkowy dysk, drukarka...)
    Jak potrzebuję zabrać lapka to go wypinam jednym przyciskiem i jest już gotów do drogi a 14-tki są b. poręczne.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Awatar DIONIZY
    Mieszka w
    Kraków + Bilsko
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

A ja jestem coraz bliższy decyzji zakupu jakiegoś lapka 14 cali z pospolitym ekranem i zewnętrzną stacją dokującą aby nie plątać się z kablami (zewnętrzny monitor, klawiatura, dodatkowy dysk, drukarka...)
    Jak potrzebuję zabrać lapka to go wypinam jednym przyciskiem i jest już gotów do drogi a 14-tki są b. poręczne

Witam
    Jak wyżej pisałem nabyłem Asusa X73S 17 cali bo 14-tki wyszły, i bardzo podoba mi się pomysł na stację dokującą.
    Gdybyś namierzył coś takiego to pochwal się, może i ja załapię się na takie urządzenie.
    Ktoś wyżej napisał że Asusy mają klawiaturę miękką jak z masła, nie podzielam opini, chyba że ktoś ma ręce Gołoty i wali w klawiaturę z dużą siłą.
    To proponuję klawiaturę analogową (np. Erica lub jakaś inna maszyna).
    Pozdrawiam
    Dionizy

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

DIONIZY popatrz w akcesoriach do twojego lapka na stronie producenta. Kiedyś większosć Lapków posiadała stacje dokujące bo to były kompy przeznaczone dla klientów biznesowych - później się upowszechniły ale przeważnie każdy liczący się producent posiada jeden model lapka pro z opcjonalną stacją dokującą.
    Zwykle są to modele 14 calowe i dla nich są produkowane pełne stacje dokujące, oprócz tego możesz znaleźć jeszcze rozwiązania uniwersalne dla wszystkich kompów danego producenta ale nie są już to pełne stacje tylko jakieś namiastki działające np. pod USB (przykład poniżej).
    http://commercial.asus.com/product/detail/49
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 1.12.11 o 21:39

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Zrobiłem rekonesans i powracam do pierwotnego planu zakupu laptopa 14" (najlepiej ze stacją dokującą).

Przejrzałem oferty różnych producentów i skłaniam się do ponownego zakupu komputera marki Dell (stary laptop Dell do tej pory chodzi nienagannie, opinie innych użytkowników są pozytywne, firma daje mi dobry pakiet gwarancyjny a ceny na różne modele są dość przystępne).

Najbardziej podoba mi się ta oferta Della Latitude E5420

Parametry:
    Genuine Windows® 7 Professional (64Bit)

One Intel Core i5-2430M (2.40GHz, 3MB cache, Dual Core)

14.0in UltraSharp HD+ (1600X900) AntiGlare LED-backlit with Premium Panel Guarantee

PCMCIA card base

4GB(2x2GB)1333MHz DDR3 Dual Channel

320GB Serial ATA (7200RPM) Hard Drive

Do minusów zaliczam brak USB 3.0, HDMI. W droższej o 100euro opcji mogę zamienić PCMCIA na exprescard i dostaję dysk 500gb. (320gb mi wystarcza - używam jeszcze dysku zewnętrznego do przechowywania filmów)

Ciekawą alternatywą jest Dell Vostro 3450 z tej oferty.

Parametry:
    English Genuine Windows® 7 Professional (64 BIT) with Recovery DVD

Intel® Core™ i5-2430M 2.40Ghz

4096MB 1333MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [1x4096]

14.0 inch (36cm) High Definition LED Display (1366 x 76 with anti-glare

500GB (7,200rpm) Serial ATA Hard Drive

AMD Radeon™ HD 6630M 1GB Graphic

8X DVD+/-RW Drive including software

Palmrest : Fingerprint Reader Biometric

Integrated 2.0 Mega Pixel Camera

Primary 6-cell 48 WHr Lithium Ion battery

Do jego minusów zaliczam tylko brak stacji dokującej i bardziej plasticzastą budowę - nie wiem czy wiele słabszą niż u poprzednika??
    Do plusów mogę zaliczyć wyposażenie we wszystkie możliwe złącza, kartę graficzną, i b.atrakcyjną cenę.

Z innych producentów biorę jeszcze pod uwagę tylko Lenowo ThinkPad L420 który jest podobnej cenie do Latitude.

Laptop będzie przeważnie podłączony do zewnętrznego monitora i stąd pomysł ze stacją dokującą aby nie podpinać za każdym razem monitora, dysku, drukarki - nie trzeba go też otwierać do uruchamiania co powoduje przełączanie się między ekranami i niepotrzebne kurzenie otwartego sprzętu.
    Zastosowanie: Obróbka zdjęc, surfowanie w sieci, oglądanie filmów i TV.

| OlyJedi Awatar bruder
    Mieszka w
    k. Gdańska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Witam,

Chce zmienić laptopa. Od 4,5 roku mam ausua f3sv. Obecnie najwazniejze parametry wygladaja tak: Core 2 Duo 2.0; GeForce 8600M GS 256 MB; 3 GB ram; rozdzielczosc 1440x900; USB 3.0 - brak;

Jedyne co mi w nim przeszkadzalo to samoczynne pekniecia obudowy i slabe zawiasy, ktore obecnie sa sklejone i dobrze trzymaja

Czego oczekuję po nowym sprzęcie:

- wieksza rozdzielczosc (chodzi o to by zwiększyc powierzchnię roboczą - ograniczenie uzycia scrolla)
    - min 1 x USB 3.0
    - > 3 GB RAM
    - i ogolnie wzrost mocy

Do czego bedzie wykorzystywany:
    - programowanie (PHP itp)
    - ciecie layoutow (photoshop)
    - obróbka jakiś 4 fotek w mieiacu (photoshop, lightroom, machinery)
    - autocad
    - od czasu do czasu jakis film

Co moglibyscie polecic w cenie do 3000 zl. Oczywiscie jezeli bedzie trzeba to moze byc nieco ponad
    5D | 17-40 | 85 | 48 AF-1

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Moze jakis tanszy Alienware?
    Takie troche lepsze matryce zaczynaja sie w okolicach 3.5k np Dell

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów