Strona 7 z 28 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 271

Wątek: Po prostu początki...

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Artur dziękuję, nie wiem czy tak dobrze, bo popadam z jednej skrajności w drugą.
    bernard74 buzka dziękuję, a więcej poniżej

Tym razem kilka zachodów, nie wiem czy to dobry temat czy za bardzo oklepany, ale chyba każdy początkujący robi takie zdjęcia, więc ja również.

25

26

27

28

29
    Ostatnio edytowane przez Iza ; 23.11.10 o 20:58

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    witaj Izo
    wydaje mi się, że na siłe wyciągałaś cienie, tak żeby było coś widać...
    jedynie 26 została nie ruszona...
    taka obróbka mi absolutnie nie podchodzi...

| OlyJedi Awatar madziazywczak
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    uważam, że takie zachody słońca tj. na pierwszym planie są jakieś drzewa, krzaki itp. powinny być robione w hdr.
    dzięki temu zachowasz zachód słońca i jego piękne kolory a zarazem nie będziesz miała ciemnej plamy na pierwszym planie.
    28 najlepsze
    Ostatnio edytowane przez madziazywczak ; 24.11.10 o 09:10
    "Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Mnie najbardziej podoba się 28. tylko efekt psuje ten przekaźnik GSM.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cześć Iza!
    madziazywczak słusznie prawi: zachód tak kadrowany w hdrwygląda
    lepiej.
    Wyciągaj cienie, nie będzie czarnej plamy, co do tematu to: każdy temat w fotografii jest oklepany a i tak każdy fotograf pokazuje go inaczej.
    26 i 28 bardzo fajne 26 do wyciągnięcia.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta

Tym razem kilka zachodów, nie wiem czy to dobry temat czy za bardzo oklepany, ale chyba każdy początkujący robi takie zdjęcia, więc ja również.
    Ja uwazam inaczej.Ale ja odmieniec jestem.Nie,Nie jest oklepany,jest po prostu za trudny dla wiekszosci "znafcof i safodofcof"Porownaj np.focenie "modelki i kwiatka.Jej powiesz-usmiechnij sie inaczej,klow nie wyszczerzaj,nie dlub w nosie,zeza nie rob ,patrz na mnie.Kwiatkowi tego nie powiesz.A jedne i drugie bedziesz chciala pokazac zrobione tak,zeby to co najciekawsze,najladniejsze bylo na zdjeciu.Zachodow wschodow i krajobrazow nie rob z marszu.To nie jest tak,ze idziesz,zobaczysz i pstrykniesz.Tak udaje sie jedno na 100 tys.Trzeba statyw,trzeba usiasc,trzeba zrobic kilkanascie kadrow w ciagu trzech do pieciu minut.Wtedy wybierasz najlepsze.Uklad chmur,polozenie slonca,rozklad swiatel,poswiaty,odblaski maja kolosalne znaczenie w odbiorze i budowie kadru.
    Cwicz dalej masz wszystko przed soba,nastepne beda tylko lepsze.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja uwazam inaczej.Ale ja odmieniec jestem.Nie,Nie jest oklepany,jest po prostu za trudny dla wiekszosci "znafcof i safodofcof"Porownaj np.focenie "modelki i kwiatka.Jej powiesz-usmiechnij sie inaczej,klow nie wyszczerzaj,nie dlub w nosie,zeza nie rob ,patrz na mnie.Kwiatkowi tego nie powiesz.A jedne i drugie bedziesz chciala pokazac zrobione tak,zeby to co najciekawsze,najladniejsze bylo na zdjeciu.Zachodow wschodow i krajobrazow nie rob z marszu.To nie jest tak,ze idziesz,zobaczysz i pstrykniesz.Tak udaje sie jedno na 100 tys.Trzeba statyw,trzeba usiasc,trzeba zrobic kilkanascie kadrow w ciagu trzech do pieciu minut.Wtedy wybierasz najlepsze.Uklad chmur,polozenie slonca,rozklad swiatel,poswiaty,odblaski maja kolosalne znaczenie w odbiorze i budowie kadru.
    Ano, niby "Odniemiec" a słusznie Prawisz.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar Belezo
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    heh...nr 26 mnie rozbawił ponieważ w niedzielę zrobiłem identyczną fotkę ;p oczywiście chmurki trochę inaczej i linia horyzontu;p chciałem wstawić...ale zostałbym posądzony o plagiat
    Olympus E-PL5 + 2 Kity | Nikon D5100 + 50mm 1.8g
    https://www.instagram.com/made_by_belezo/ - profil z fotograficzny
    https://www.instagram.com/belezo_/

bernard74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Owszem ja wrecz przepadam za odmiencami w tym wydaniu .

Co do fotografii, to prawda ze hdr przy pokazywaniu krajobrazow byl by bardzo dobrym pomyslem , ale i bez tego mozna - tylko wlasnie rozmysl co chcesz pokazac , obserwacja swiatla i tego wszystkiego co moze piekniej ukazac to miejsce no i banal ale statyw bez tego w tym temacie nie bardzo mozna.

28- najlepsza to fakt.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Artur Cieni nie wyciągałam tak jakoś wyszło, że takie były. Właściwie to zależało mi na tym, żeby było tam ciemno. Prócz ostatnich dwóch, przy których może sie wydawać rozjaśnione, bo była mocna mgła i tu szczegóły widać. Ma prawo Ci nie podchodzić choć nie wiem czy w takim przypadku można to nazwać obróbką.
    madziazywczak Dziękuję. Chętnie bym robiła hdr, bo bardzo mi sie ta technika podoba, ale zanim będę wstawiała takie zdjęcia na forum musze sie dobrze tego nauczyć. Ale masz całkowitą rację, choć normalne zachody tez lubię.
    rol6 Dziękuję. Przekaźnika niestety nie mogłam przesunąć , a usuwać na zdjęciu jakoś nie chciałam, choć może to błąd.
    Saboor Artur pisze, że już na siłę wyciągnęłam cienie, a Ty że powinnam to zrobić. Co za różnica poglądów. . Nie wiem czy tam było coś ciekawego do pokazania, ale następnym razem zrobię tak, żeby było widać i sam ocenisz.
    Mirek54 Miło czytać to co piszesz. Staram się poświęcać dużo czasu sprawdzając jak byłoby najlepiej zrobić zachód, ale widocznie za mało. No i jakoś do tego akurat nigdy nie brałam statywu, bo robię raczej przy okazji spaceru z psem i nie chcę go zanudzić. Ale jeśli to da lepsze efekty to jak pogoda się poprawi zabiorę statyw. Dziękuję za porady.
    Belezo Daruję Ci i nie posądzę o nic, a chętnie obejrzę
    bernard74 Ja również lubię takich odmieńców . Staram sie myśleć co chcę pokazać choć to dość trudne w moim przypadku no i nadal zastanawiam się nad tym jak powinien przebiegać horyzont, jakie ustawienia aparatu itp, ale z czasem wyjdzie w nawyk i zajmę się bardziej artystyczną stroną.

Dziękuję wszystkim .