Strona 3 z 28 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 271

Wątek: Po prostu początki...

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iza Zobacz posta
    Witam
    Oto kilka kolejnych zdjęć. Tym razem nieco inna tematyka
    11
    Tak też fajnie:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	iza2.jpg
Wyświetleń:	126
Rozmiar:	280,9 KB
ID:	40466
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Saboor bardzo dziękuję i z pewnością zastosuję się do rad, chyba jednak za mało wyostrzałam i stąd moje problemy. Od razu spróbowałam tym sposobem i widać efekty. Przeróbka bardzo mi się podoba lubię takie efekty, choć sama póki co staram się nie kombinować, żeby nie przesadzić. Miło, ze się tym zająłeś
    Artur Twoją metodę również zastosuję, może wtedy będą Ci się podobały moje zdjęcia . Szkoda trzymać tylko w komputerze, ja kilka wywołałam w dużym formacie i poza tym że mi fatalnie obcięli to byłam mile zaskoczona kolorami no i ostrością.
    W tamtym też ciemny statek był uzasadniony, ale co kto lubi.
    Żeby zrobić zdjęcie tego brzegu czekałam ze statywem kilka godzin aż się ściemni. Jak było jeszcze jasno przechodzący fotograf widząc mnie ze statywem pokazał mi podobne zdjęcie Pragi i bardzo mi się spodobało. Teraz wiem, ze to niby błąd ale i tak je lubię.
    Każde mogę zrobić lepiej, ale potrzebuję czasu
    pozdrawiam

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Saboor bardzo dziękuję i z pewnością zastosuję się do rad, chyba jednak za mało wyostrzałam i stąd moje problemy. Od razu spróbowałam tym sposobem i widać efekty. Przeróbka bardzo mi się podoba lubię takie efekty, choć sama póki co staram się nie kombinować, żeby nie przesadzić. Miło, ze się tym zająłeś-----
    ------W tamtym też ciemny statek był uzasadniony, ale co kto lubi.
    Żeby zrobić zdjęcie tego brzegu czekałam ze statywem kilka godzin aż się ściemni. Jak było jeszcze jasno przechodzący fotograf widząc mnie ze statywem pokazał mi podobne zdjęcie Pragi i bardzo mi się spodobało. Teraz wiem, ze to niby błąd ale i tak je lubię.
    Każde mogę zrobić lepiej, ale potrzebuję czasu
    pozdrawiam
    Iza!
    Dla mnie to sama przyjemność, takie przeróbki ładnych tematów.
    I jeszcze słówko co do zdjęć: każde z nas ma własną wizję określonej sytuacji,(a jest ci nas sporo) z tym że autora fotografii, łączy z nią jeszcze emocja chwili, w której ową wykonał.
    powodzenia
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Iza
    chciałbym mieć takie początki...
    masz oko, bedzie dobrze

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Saboor Czy ładnych to nie wiem inni pewnie by strasznie skrytykowali. Zdjęcia staram sie oceniać bez emocji i po konsultacjach z osobami, które patrzą na nie inaczej niż ja i jestem im za to wdzięczna

Artur Nie ma to jak wszystko skrytykować, a później napisać, że jednak jest dobrze. Początki mam trudne no i ta ostrość, a raczej nieostrość (której na niektórych zdjęciach nie widzę, a inni widzą)

pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Czy ktoś mógłby mi poradzić do jakiego poziomu powinnam wyostrzać w Photoshopie? Wszędzie gdzie czytam podają inne wartości i nie wiem na co się zdecydować, teraz robię górną wartość 18% a promień 0,7, ale nie wiem czy to wystarczająco dużo.
    To co piszesz to tylko jeden etap w calym procesie wyostrzania.Kazda fote wyostrza sie inaczej.Mozna filtrem gornoprzepustowym,metoda swiatlo-cien,z konwersja do LAB.Trzeba znalesc krawedzie odznaczyc,wyostrzyc,rozmyc,kanaly,filty mediana,alfy.....oj za duzo pisania.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    nie przypominam sobie abym wszystko skrytykował...
    czepiałem się głównie ostrości... której niestety brakuje na Twoich zdjęciach...
    miałem podobny problem, wyostrzałem przed zmniejszeniem, odwrócenie kolejności daje lepsze efekty...

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    To co piszesz to tylko jeden etap w calym procesie wyostrzania.Kazda fote wyostrza sie inaczej.Mozna filtrem gornoprzepustowym,metoda swiatlo-cien,z konwersja do LAB.Trzeba znalesc krawedzie odznaczyc,wyostrzyc,rozmyc,kanaly,filty mediana,alfy.....oj za duzo pisania.
    Szpaner

| OlyJedi Awatar Iza
    Mieszka w
    Miłosław
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Mirek54 do takich kombinacji jeszcze nie dorosłam, ale dzięki za informację przynajmniej wiem co mnie kiedyś może czekać. Widziałam dużo twoich przeróbek i jestem pod wrażeniem
    Artur Dobrze przyznaję, ze przy czymś napisałeś, że dobrze wygląda... ale obiecuję, że się poprawię i mam nadzieję, że będziesz śledził moje postępy
    Saboor dobrze, że ma czym szpanować

Mieszka w
    prawie Trójmiasto
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    czekamy na kolejne fotki ; ))