Mirku bardzo ładnie, ostro i pod Twoją teorię z koloremnie bądź taki skromny wyciągnąłeś znacznie lepiej
W zupełności się zgadzam. Ubolewam nad tym, ze tak jest. Niestety znaczną część zdjęć roślin i owadów robię w swoim ogrodzie. Jest tak "skonstruowany" i położony, ze niestety nie mogę liczyć na światło w godzinach, w których bym chciała. W dodatku jest na nim dość mocny wiatr, który utrudnia przy robieniu kiedy niebo jest zachmurzone lub zamglone. Myślę nawet nad tym, żeby zrobić jakąś konstrukcję z rurek i lekkiego materiału, który przepuszczałby dużo słońca a mało wiatru i ustawić nad rośliną. Tylko nie do końca mam na nią pomysł żeby była praktyczna. Chyba wszystkie podane numery robiłam podczas spacerów z psem wieczorem i w miejscach gdzie nic mi nie zasłaniało delikatnego światła, wiec uwaga jest jak najbardziej słuszna. Póki co ćwiczę kadry i opanowanie przy tak małej go, ale cienie na płatkach za każdym razem bardziej mnie denerwują. Mama kilka nowych przy zachmurzonym niebie, których jeszcze nie wstawiłam, ale tu znów GO musiała być mała i dość wysokie iso
To na przykład:
92
pozdrawiam na końcu mojej rozprawki