Strona 3 z 19 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 185

Wątek: Pzyszłość E systemu w najbliższych latach

| OlyJedi Awatar AdSR
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Wbrew pozorom ma to sens, używałem E-620 bez gripa z Sigmą 50-500. Zestaw faktycznie wyglądał karykaturalnie ale był zadziwiająco wygodny.
    Ma sens, też mi się tak wydaje. Szkoda tylko, że cena Pena z EVF-em nie ma sensu. Stąd pytanie - dlaczego Olympus funduje sobie dziurę w życiorysie w modelach "entry level"?
    Bo w życiu trzeba być twardym, jak bułka z Biedronki.
    Flickr | Panoramio

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    pamietaj, ze koncernem rządzi Japonczyk - to tym bardziej daje do zrozumienia, ze jak sobie cos postanowi, to nie wazne, czy ma racje czy nie, ma byc i koniec (np. owa przerwa w zyciorysie dot. entry level).

PS: ten Japonczyk rozni sie (co widac od kilku lat) od tego Japonczyka z Canona, czy Nikona, ze jest bardzo ekscentryczny i totalnie olewa swoich doradcow.
    pozdrawiam
    K.Gajda (cra3y)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez AdSR Zobacz posta
    Ma sens, też mi się tak wydaje. Szkoda tylko, że cena Pena z EVF-em nie ma sensu. Stąd pytanie - dlaczego Olympus funduje sobie dziurę w życiorysie w modelach "entry level"?
    Niestety to prawda. Jeżeli E5 pozostanie jedyną lustrzanką to niech przynajmniej wypuszczą coś jak Panasy G albo choć z wbudowanym EVF i diodą doświetlającą.
    Wyklikane z mobilka
    Ostatnio edytowane przez Moominek ; 17.10.10 o 15:26

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Gdyby Olek wypuścił jakieś lepsze szkła do μ4/3 (np. coś w rodzaju zooma w ekwiwalencie ogniskowych 24-75 f/2,8, 70-150 f/4 i jasnej stałki dla ludu) oraz nową puszkę w stylu Panasa G, mógłby sobie z powodzeniem odpuścić niższą i średnią półkę lustrzanek. Jakoś w to jednak nie wierzę, bo przyzwyczailiśmy się do tego, że Olek nigdy nie robi tego, czego chcieliby użytkownicy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    To może napisać że domagamy się miniaturowych ciemnych zoomów (żadnych stałek!) i małych korpusów, żeby ani lampa, ani kółka, ani EVF już się nie mieściły?
    Wyklikane z mobilka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Dziwi mnie trochę jednakowoż w Olkowej polityce brak pośrednich stałek/szkieł w 4/3. Coś pomiędzy kit a profesional np. 300/4; 400/5,6; 100-400/4.5 - 5.6( nie 50-200 tylko 100-400) i podobnych. Wystarczająco wiele osób kupuje sprzęt pod kątem możliwości podpięcia różnych obiektywów by na to zwrócić uwagę. Takie sobie szkiełka w cenie pomiędzy 4 - 6tys. Szczególnie taki 300/4 - ogniskowa cacy i gdyby tak 1/4 ceny 300/2.8.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

| OlyJedi Awatar rafrr
    Mieszka w
    Stanwell UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Takie sobie szkiełka w cenie pomiędzy 4 - 6tys. Szczególnie taki 300/4 - ogniskowa cacy i gdyby tak 1/4 ceny 300/2.8.
    Święta racja.
    O/N

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Szczególnie taki 300/4 - ogniskowa cacy i gdyby tak 1/4 ceny 300/2.8.
    zd150 f/2 +ec20 i masz 300/f4 niestety nie za 1/4 ale za 1/3
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

EuroLiberty
    Gość
    Dziwi mnie trochę jednakowoż w Olkowej polityce brak pośrednich stałek/szkieł w 4/3. Coś pomiędzy kit a profesional np. 300/4; 400/5,6; 100-400/4.5 - 5.6( nie 50-200 tylko 100-400) i podobnych. Wystarczająco wiele osób kupuje sprzęt pod kątem możliwości podpięcia różnych obiektywów by na to zwrócić uwagę. Takie sobie szkiełka w cenie pomiędzy 4 - 6tys. Szczególnie taki 300/4 - ogniskowa cacy i gdyby tak 1/4 ceny 300/2.8.
    Mnie zaś nie dziwi. Prawdopodobnie już kilka lat temu położyli w zamyśle 4/3 więc wprowadzanie nowych obiektywów nie miało sensu. Nie zrobili nawet aktualizacji starych konstrukcji o silnik SWD.

Nie udało im się przyciągnąć do systemu ludzi z pieniędzmi, a ciężko rozwijać system, którego użytkownikami są WYŁĄCZNIE łapacze promocji i wyprzedaży. Popatrz na deklaracje padające w tym wątku. Nie ma nikogo, kto jest skłonny kupić E-5 bez promocji lub wcześniej niż po znaczącej obniżce ceny. Oni są tego od dłuższego czasu świadomi.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    zd150 f/2 +ec20 i masz 300/f4 niestety nie za 1/4 ale za 1/3
    Jeleń